Работа във Великобритания след 1 януари 2014 година: въпроси и отговори

Зачестиха въпросите от хора, канещи се да потърсят работа във Великобритания. Ето някои от най-често задаваните въпроси и отговори на тях:

Какви документи, разрешителни и т.н. ще са ми необходими, за да започна работа във Великобритания? Трябва ли да се регистрирам някъде?

Вече няма да са ви необходими никакви разрешителни. Няма задължителна регистрация в никакво държавно учреждение, но за да можете да си плащате осигуровките и данъците, ще трябва да получите Национлен осигурителен номер (NINo).

Трябва ли да ди извадя регистрационен сертификат?

Не е задължително да се изважда документ, потвърждаващ правото за пребиваване в Обединеното кралство, но при желание, може да се подадат документи до Home Office и да се получи такъв документ. Този документ се наричат registration certificate.

Трябва ли да имам национален осигурителен номер, преди да започна работа?

Липсата на Национален осигурителен номер законово не може да е пречка да бъдете назначени на работа. Някои работодатели, обаче, смятат, че наличието на Национален осигурителен номер им гарантира, че работникът има право да бъде наеман в Обединеното кралство. Затова, след като вече сте си търсили работа известно време и имате доказателство за това, може да се обадите в Бюрото по труда (Jobcentre Plus) и да си насрочите интервю. Телефонът е 0845 600 0643 (обаждането е малко по-скъпо от обикновените телефонни разговори). Линиите работят от понеделник до петък, от 8 до 18 часа, и обикновено са по-малко натоварени преди 9 часа сутринта.

Какви документи ще са ми необходими за интервюто за Национален осигурителен номер?

Това зависи от работата, която искате да започнете или вече сте започнали – дали като самонает или като нает от работодател. Важно е да определите това, преди да се заемете с въпроса за Националния осигурителен номер, защото често пъти, неразбирането на тази важна разлика, довежда до неуспех на интервюто.

Какви документи ще трябва да представя на интервюто, за да получа Национален осигурителен номер, ако работя или имам намерение да работя като нает от работодател?

Ако вече сте си намерили работа като нает, освен документ за самоличност и доказателство за адрес, трябва да представите документи, потвърждаващи, че вече работите – договор за работа или писмо от работодателя с подобно съдържание.

Ако още не сте си намерили работа, може да представите три документа, които доказват, че активно търсите работа, например:

– писмо-покана за интервю за работа от работодател;

– писмо-отказ, с което ви уведомяват, че не сте одобрени за дадена работа;

– писмо до работодател, в което се интересувате дали в момента имат свободни работни места, и получен отговор, че в момента няма такива;

– потвърждение от работодател, че разглеждат вашата кандидатура;

– писмо, с което работодател ви предлага работа.

Какви документи ще са ми необходими, за да започна работа като самонаето лице (лице, предоставящо услуги самостоятелно и получаващо заплащане за това от клиентите си, без да е назначено на работа някъде) ?

Ако възнамерявате да работите като самонаето лице, освен документ за самоличност и доказателство за адрес, на интервюто трябва да се предоставят достатъчни доказателства, че лицето извършва истински бизнес услуги като самонает (примерно, фактури, издадени на клиенти, разходи за материали, инструменти, реклама, референции от клиенти, договори за извършване на услуга в бъдещето, бизнес застраховки, отговори на запитвания за цена на услуга, свидетелства за получени плащания и т.н.) Като граждани на ЕС имате право да започнете развиването на бизнеса, преди да сте направили регистрация като самонает в HMRC.

Какво значи “доказателство за адрес” и как да си го набавя?

Във Великобритания няма регистрация в полицията или общината по местоживеене, затова понякога се налага да представим документи, които са “доказателство за адрес”, обикновено два на брой. Ако имате британска шофьорска книжка или българска, която сте готови да замените с британска, това може да ви служи като доказателство за адрес.

За доказателство за адрес се приема всяко писмо от държавна или образователна институция, банка, битова сметка, писмо от лекар и др. п., на което има изписано вашето име и вашия адрес.

Банките изпращат всеки месец извлечение от движението ви по сметката (bank statement) и тези извлечения могат да послужат за доказателство за адрес. Ако плащате битови сметки, тези сметки за газ, ток, телефон и др., изпратени до вас, могат да послужат също. Всяка институция има списък от видове документи, които са приемливо доказателство за адрес, затова най-добре е да попитате какво биха приели и да видите какво може да си осигурите.

Какви документи е добре да си донеса, когато идвам от България?

Добре е да вземете със себе си и личната карта, и паспорта си. Независимо, че българите могат да пътуват свободно с лична карта в рамките на ЕС, практиката показва, че паспорт също е необходим.

Тъй като британците нямат лични карти, а паспорти, този формат на документ за самоличност се приема с по-голямо доверие. Освен това, в някои случаи ще ви се наложи да изпратите единия документ за самоличност до държавна институция по пощата, което е обичайна практика в Обе-диненото кралство и е добре да ви остане друг документ, който да ползвате за легитимиране, когато се наложи.

Освен това, е добре да вземете със себе си всички свои дипломи, сертификати и др. документи за завършено образование, квалификации и дори курсове, защото може да се окаже, че точно те ще ви помогнат да намерите работа. Добре е да са преведени на английски.

Мога ли да започна веднага да получавам помощи, за да се издържам, докато търся работа?

Не, това няма да е възможно, затова е добре да дойдете с достатъчно пари, за да можете да живеете през периода, преди да си намерите работа и да започнете да получавате доходи от нея. За помощите поради това, че не може да си намерите работа, ще можете да кандидатствате едва след 3 месеца, като не е сигурно, че ще отговаряте на условията и че ще можете да получите помощ. За други помощи ще трябва да сте живели в Кралството за по-дълго време.

233 Comments to “Работа във Великобритания след 1 януари 2014 година: въпроси и отговори”

 1. [url=https://tepliciveka.ru]Теплицы от производителя по низким ценам.[/url]

 2. [url=https://qooh.me/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://replit.com/@a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://litmus.com/p/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.adpost.com/u/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://leetcode.com/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://qiita.com/a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://www.exchangle.com/andyandy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.growkudos.com/profile/andy_andy_1]vc.ru[/url].
  [url=https://qiita.com/a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://qooh.me/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://savee.it/andy43433/]vc.ru[/url].
  [url=https://buonacausa.org/user/andy-andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.credly.com/users/andy-andy.eaa772e7/badges]vc.ru[/url].
  [url=https://anyflip.com/homepage/dgkcd]vc.ru[/url].
  [url=https://qooh.me/andy43]vc.ru[/url].
  [url=http://hawkee.com/profile/6515944/]vc.ru[/url].
  [url=https://solo.to/andyandy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.thethingsnetwork.org/u/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://www.divephotoguide.com/user/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://www.openstreetmap.org/user/andy435]vc.ru[/url].
  [url=https://www.longisland.com/profile/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://www.myminifactory.com/users/andy31]vc.ru[/url].
  [url=https://cs.trains.com/members/andy43/default.aspx]vc.ru[/url].
  [url=https://crowdin.com/project/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://www.adsoftheworld.com/users/ad418f75-90a8-411d-b1c4-b924cc24af1c]vc.ru[/url].
  [url=https://coub.com/e24bec2c0c8e4517a4a6]vc.ru[/url].
  [url=https://www.spigotmc.org/members/andy43.2000177/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.free-ebooks.net/profile/1555981/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://cs.trains.com/members/andy43/default.aspx]vc.ru[/url].
  [url=https://cs.trains.com/members/andy43/default.aspx]vc.ru[/url].
  [url=https://www.naucmese.cz/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.funddreamer.com/users/andy-2]vc.ru[/url].

 3. Thanks for your posting. One other thing is when you are promoting your property alone, one of the concerns you need to be aware of upfront is how to deal with house inspection records. As a FSBO owner, the key concerning successfully transferring your property and also saving money on real estate agent revenue is information. The more you know, the smoother your home sales effort will be. One area exactly where this is particularly vital is information about home inspections.

 4. I’m really enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Superb work!

 5. I really believe that a foreclosed can have a major effect on the applicant’s life. Foreclosures can have a Six to decade negative influence on a debtor’s credit report. The borrower who may have applied for a home loan or almost any loans as an example, knows that your worse credit rating will be, the more hard it is to secure a decent mortgage. In addition, it may affect a new borrower’s capability to find a good place to let or rent, if that gets the alternative houses solution. Interesting blog post.

 6. I want to express thanks to you just for bailing me out of this type of circumstance. Just after exploring throughout the world-wide-web and finding tricks which were not helpful, I figured my life was well over. Living without the presence of solutions to the difficulties you’ve resolved by means of the blog post is a critical case, as well as the ones that would have badly affected my entire career if I hadn’t noticed your blog. That know-how and kindness in playing with every part was helpful. I don’t know what I would have done if I had not discovered such a stuff like this. It’s possible to now look ahead to my future. Thanks a lot very much for this expert and effective guide. I won’t think twice to refer the website to any individual who should receive support about this area.

 7. Admiring the hard work you put into your site and detailed information you offer. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed material. Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 8. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Any way I抣l be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

 9. Thanks for your whole efforts on this web site. Gloria enjoys doing research and it’s really easy to see why. My partner and i know all about the lively manner you provide both useful and interesting techniques by means of the blog and recommend contribution from other ones about this area plus our favorite child is truly becoming educated a great deal. Take pleasure in the rest of the new year. You’re conducting a dazzling job.

 10. I抦 impressed, I need to say. Actually not often do I encounter a blog that抯 each educative and entertaining, and let me tell you, you might have hit the nail on the head. Your idea is excellent; the difficulty is something that not enough people are speaking intelligently about. I’m very glad that I stumbled throughout this in my search for something referring to this.

 11. Hello my loved one! I want to say that this article is amazing, great written and include approximately all vital infos. I would like to look more posts like this .

 12. Aw, this was a really nice post. In concept I want to put in writing like this moreover ?taking time and precise effort to make a very good article?however what can I say?I procrastinate alot and on no account seem to get something done.

 13. There are some attention-grabbing time limits in this article but I don抰 know if I see all of them center to heart. There’s some validity however I’ll take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we wish extra! Added to FeedBurner as nicely

 14. I have observed that over the course of developing a relationship with real estate managers, you’ll be able to get them to understand that, in every real estate transaction, a commission amount is paid. In the end, FSBO sellers don’t “save” the payment. Rather, they struggle to earn the commission by doing a agent’s job. In the process, they commit their money and also time to carry out, as best they’re able to, the jobs of an representative. Those assignments include displaying the home by marketing, offering the home to willing buyers, developing a sense of buyer emergency in order to prompt an offer, scheduling home inspections, handling qualification checks with the financial institution, supervising maintenance tasks, and assisting the closing of the deal.

 15. I carry on listening to the news broadcast speak about getting free online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you tell me please, where could i get some?

 16. I was more than happy to seek out this internet-site.I wanted to thanks in your time for this excellent learn!! I positively having fun with each little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 17. Please let me know if you’re looking for a writer for your blog. You have some really great posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Thank you!

 18. One more important issue is that if you are an elderly person, travel insurance pertaining to pensioners is something you should really look at. The more aged you are, the harder at risk you might be for permitting something awful happen to you while in foreign countries. If you are certainly not covered by a number of comprehensive insurance cover, you could have many serious difficulties. Thanks for giving your good tips on this blog.

 19. Great post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Extremely useful information particularly the last part 🙂 I care for such info much. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and good luck.

 20. Профессиональные seo https://seo-optimizaciya-kazan.ru услуги для максимизации онлайн-видимости вашего бизнеса. Наши эксперты проведут глубокий анализ сайта, оптимизируют контент и структуру, улучшат технические аспекты и разработают индивидуальные стратегии продвижения.

 21. The Dota 2 website https://dota2.com.az Azerbaijan provides the most detailed information about the latest game updates, tournaments and upcoming events. We have all the winning tactics, secrets and important guides.

 22. Check out the latest news, guides and in-depth reviews of the available options for playing Minecraft Az https://minecraft.com.az. Find the latest information about Minecraft Download, Pocket Edition and Bedrock Edition.

 23. Хотите сделать в квартире ремонт? Тогда советуем вам посетить сайт https://stroyka-gid.ru, где вы найдете всю необходимую информацию по строительству и ремонту.

 24. https://loveflover.ru — сайт посвященный комнатным растениям. Предлагает подробные статьи о выборе, выращивании и уходе за различными видами комнатных растений. Здесь можно найти полезные советы по созданию зелёного уголка в доме, руководства по декору и решению распространённых проблем, а также информацию о подходящих горшках и удобрениях. Платформа помогает создавать уютную атмосферу и гармонию в интерьере с помощью растений.

 25. Pin-up Casino https://pin-up.admsov.ru/ is an online casino licensed and regulated by the government of Curacao . Founded in 2016, it is home to some of the industry’s leading providers, including NetEnt, Microgaming, Play’n GO and others. This means that you will be spoiled for choice when it comes to choosing a game.

 26. Pin Up Casino https://pin-up.noko39.ru Registration and Login to the Official Pin Up Website. thousands of slot machines, online tables and other branded entertainment from Pin Up casino. Come play and get big bonuses from the Pinup brand today

 27. Pin Up online casino https://pin-up.webrabota77.ru/ is the official website of a popular gambling establishment for players from the CIS countries. The site features thousands of slot machines, online tables and other branded entertainment from Pin Up casino.

 28. Реальные анкеты проституток https://prostitutki-213.ru Москвы с проверенными фото – от элитных путан до дешевых шлюх. Каталог всех индивидуалок на каждой станции метро с реальными фотографиями без ретуши и с отзывами реальных клиентов.

 29. Смотрите онлайн сериал Отчаянные домохозяйки https://domohozyayki-serial.ru в хорошем качестве HD 720 бесплатно, рейтинг сериала: 8.058, режиссер сериала: Дэвид Гроссман, Ларри Шоу, Дэвид Уоррен.

 30. Изготовление памятников и надгробий https://uralmegalit.ru по низким ценам. Собственное производство. Высокое качество, широкий ассортимент, скидки, установка.

 31. Pin Up Casino https://pin-up.ergojournal.ru приглашает игроков зарегистрироваться на официальном сайте и начать играть на деньги в лучшие игровые автоматы, а на зеркалах онлайн казино Пин Ап можно найти аналогичную витрину слотов

 32. Pin-up casino https://pin-up.jes-design.ru популярное онлайн-казино и ставки на спорт. Официальный сайт казино для доступа к играм и другим функциям казино для игры на деньги.

 33. Pin Up https://pin-up.fotoevolution.ru казино, которое радует гемблеров в России на протяжении нескольких лет. Узнайте, что оно подготовило посетителям. Описание, бонусы, отзывы о легендарном проекте. Регистрация и вход.

 34. Открой мир карточных игр в Pin-Up https://pin-up.porsamedlab.ru казино Блэкджек, Баккара, Хило и другие карточные развлечения. Регистрируйтесь и играйте онлайн!

 35. Официальный сайт Pin Up казино https://pin-up.nasledie-smolensk.ru предлагает широкий выбор игр и щедрые бонусы для игроков. Уникальные бонусные предложения, онлайн регистрация.

 36. Pinup казино https://pin-up.vcabinet.kz это не просто сайт, а целый мир азартных развлечений, где каждый может найти что-то свое. От традиционных игровых автоматов до прогнозов на самые популярные спортивные события.

 37. Gianluigi Buffon https://buffon.com.az Italian football player, goalkeeper. Considered one of the best goalkeepers of all time. He holds the record for the number of games in the Italian Championship, as well as the number of minutes in this tournament without conceding a goal.

 38. Thibaut Nicolas Marc Courtois https://thibaut-courtois.real-madrid-ar.com Footballeur belge, gardien de but du Club espagnol “Real Madrid”. Lors de la saison 2010/11, il a ete reconnu comme le meilleur gardien de la Pro League belge, ainsi que comme joueur de l’annee pour Genk. Trois fois vainqueur du Trophee Ricardo Zamora, decerne chaque annee au meilleur gardien espagnol

 39. Saud Abdullah Abdulhamid https://saud-abdulhamid.real-madrid-ar.com Saudi footballer, defender of the Al -Hilal” and the Saudi Arabian national team. Asian champion in the age category up to 19 years. Abdulhamid is a graduate of the Al-Ittihad club. On December 14, 2018, he made his debut in the Saudi Pro League in a match against Al Bateen

 40. Welcome to our official site! Get to know the history, players and latest news of Inter Miami Football Club https://inter-miami.com.az. Discover with us the successes and great performances of America’s newest and most exciting soccer club.

 41. Conor Anthony McGregor https://conor-mcgregor.com.az Irish mixed martial arts fighter who also performed in professional boxing. He performs under the auspices of the UFC in the lightweight weight category. Former UFC lightweight and featherweight champion.

 42. Видеопродакшн студия https://humanvideo.ru полного цикла. Современное оборудование продакшн-компании позволяет снимать видеоролики, фильмы и клипы высокого качества. Создание эффективных видеороликов для рекламы, мероприятий, видеоролики для бизнеса.

 43. Заказать вывоз мусора https://musorovozzz.ru в Москве и Московской области, недорого и в любое время суток в мешках или контейнерами 8 м?, 20 м?, 27 м?, 38 м?, собственный автопарк. Заключаем договора на вывоз мусора.

 44. Реальные анкеты реальные проститутки Москвы с проверенными фото – от элитных путан до дешевых шлюх. Каталог всех индивидуалок на каждой станции метро с реальными фотографиями без ретуши и с отзывами реальных клиентов.

 45. Совсем недавно открылся новый интернет портал BlackSprut (Блекспрут) https://bs2cite.cc в даркнете, который предлагает купить нелегальные товары и заказать запрещенные услуги. Самая крупнейшая площадка СНГ. Любимые шопы и отзывчивая поддержка.

 46. Монтаж систем отопления https://fectum.pro, водоснабжения, вентиляции, канализации, очистки воды, пылеудаления, снеготаяния, гелиосистем в Краснодаре под ключ.

 47. Game World https://kz-games.kz offers the latest online gaming news, game reviews, gameplay and ideas, gaming tactics and tips . Start playing our most popular and amazing games and get ready to become the leader in the online gaming world!

 48. Доставка груза и грузоперевозки https://tamozhennyy-deklarant.blogspot.com по России через транспортную компанию автотранспортом доступна и для частных лиц. Перевозчик отправит или доставит ваш груз: выгодные тарифы индивидуальный подход из рук в руки 1 машиной.

 49. Предлагаем купить гаражное оборудование https://profcomplex.pro, автохимию, технику и уборочный инвентарь для клининговых компаний. Доставка по Москве и другим городам России.

 50. Купить зеркала https://zerkala-m.ru по низким ценам. Более 1980 моделей, купить недорого в интернет-магазине в Москве с доставкой по России. Удобный каталог, низкие цены, качественные фото.

 51. Discover the dynamic world of Arab sports https://sports-ar.com through the lens of Arab sports news. Your premier source for breaking news, exclusive interviews, in-depth analysis and live coverage of everything happening in sports.

 52. Интернет магазин электроники https://techno-line.store и цифровой техники по доступным ценам. Доставка мобильной электроники по Москве и Московской области.

 53. UFC news https://ufc-ar.com, schedule of fights and tournaments 2024, ratings of UFC fighters, interviews, photos and videos. Live broadcasts and broadcasts of tournaments, statistics, forums and fan blogs.

 54. Промышленные насосы https://1nsk.ru/news/articles/nasosy-spetsialnogo-naznacheniya.html Wilo предлагают широкий ассортимент решений для различных отраслей промышленности, включая водоснабжение, отопление, вентиляцию, кондиционирование и многие другие. Благодаря своей высокой производительности и эффективности, насосы Wilo помогают снизить расходы на энергию и обслуживание, что делает их идеальным выбором для вашего бизнеса.

 55. Полезные советы и пошаговые инструкции по строительству https://syndyk.by, ремонту и дизайну домов и квартир, выбору материалов, монтажу и установке своими руками.

 56. [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08[/url] ремонт телевизоров спб на дому.
  ремонт телевизоров lg в спб [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08[/url].
  ремонт жк телевизоров в спб [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08[/url].
  вызов телемастера на дом [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08[/url].
  [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08[/url] ремонт телевизоров шарп на дому.
  [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08[/url] починить телевизор на дому.
  [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08[/url] ремонт телевизоров спб.
  ремонт телевизоров на дому спб [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08[/url] .
  ремонт телевизоров санкт-петербург [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08[/url] .
  ремонт телевизоров в спб [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08[/url]
  ремонт телевизоров рядом со мной [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-professionalnye-uslugi-ot-Servis-Master-SPb-07-08[/url]

  [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] ремонт телевизоров спб на дому.
  ремонт телевизоров lg в спб [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url].
  ремонт жк телевизоров в спб [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url].
  вызов телемастера на дом [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url].
  [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] ремонт телевизоров шарп на дому.
  [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] починить телевизор на дому.
  [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] ремонт телевизоров спб.
  ремонт телевизоров на дому спб [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] .
  ремонт телевизоров санкт-петербург [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] .
  ремонт телевизоров в спб [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url]
  ремонт телевизоров рядом со мной [url=https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Remont-televizorov-ZHK-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url]

  [url=https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] ремонт телевизоров спб на дому.
  ремонт телевизоров lg в спб [url=https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url].
  ремонт жк телевизоров в спб [url=https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url].
  вызов телемастера на дом [url=https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url].
  [url=https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] ремонт телевизоров шарп на дому.
  [url=https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] починить телевизор на дому.
  [url=https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] ремонт телевизоров спб.
  ремонт телевизоров на дому спб [url=https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] .
  ремонт телевизоров санкт-петербург [url=https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] .
  ремонт телевизоров в спб [url=https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url]
  ремонт телевизоров рядом со мной [url=https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Vyzov-telemastera-na-dom-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url]

  [url=https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] ремонт телевизоров спб на дому.
  ремонт телевизоров lg в спб [url=https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url].
  ремонт жк телевизоров в спб [url=https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url].
  вызов телемастера на дом [url=https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url].
  [url=https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] ремонт телевизоров шарп на дому.
  [url=https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] починить телевизор на дому.
  [url=https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] ремонт телевизоров спб.
  ремонт телевизоров на дому спб [url=https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] .
  ремонт телевизоров санкт-петербург [url=https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url] .
  ремонт телевизоров в спб [url=https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url]
  ремонт телевизоров рядом со мной [url=https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08]https://telegra.ph/Pochinit-televizor-na-domu-Vyzov-telemastera-v-Sankt-Peterburge-07-08[/url]

 57. [url=https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08]https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08[/url] доставка товаров из сша.
  доставка товаров из сша в россию [url=https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08]https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08[/url] .
  посредники по доставке из сша [url=https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08]https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08[/url] .
  посредники по доставке из сша в россию [url=https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08]https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08[/url] .
  [url=https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08]https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08[/url] мейлфорвадеры доставка из сша.
  [url=https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08]https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08[/url] мейлфорвадеры доставка из сша в россию.
  [url=https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08]https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08[/url] доставка посылок из сша.
  доставка посылок из сша в россию [url=https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08]https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08[/url] .
  доставка посылок из америки [url=https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08]https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08[/url] .
  доставка товаров из америки [url=https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08]https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08[/url]
  доставка товаров из америки в россию [url=https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08]https://telegra.ph/Dostavka-tovarov-iz-SSHA-v-Rossiyu-07-08[/url]

 58. Официальный сайт онлайн-казино Vavada https://vavada-kz-game.kz это новый адрес лучших слотов и джекпотов. Ознакомьтесь с бонусами и играйте на реальные деньги из Казахстана.

 59. The official website where you can find everything about the career of Gianluigi Buffon https://gianluigi-buffon.com. Discover the story of this legendary goalkeeper who left his mark on football history and relive his achievements and unforgettable memories with us.

 60. Welcome to our official website! Go deeper into Paulo Dybala’s https://paulo-dybala.com football career. Discover Dybala’s unforgettable moments, amazing talents and fascinating journey in the world of football on this site.

 61. Get to know the history, players and latest news of the Inter Miami football club https://inter-miami.uz. Join us to learn about the successes and great performances of America’s newest and most exciting soccer club.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *