Работа като агент недвижими имоти

Агентите на недвижими имоти извършват широк обхват от действия, като някои от тях се специализират в пазара на жилища, други работят в пазара с бизнес помещения, а трети са се специализирали в сделките със земи. Освен това агентите по недвижими имоти се занимават и с наеми.

Собствена агенция за недвижими имоти

Агенциите за недвижими имоти продават нещо, което не им принадлежи – те са представители на собственика на жилището. Тяхната роля е да представят на купувачите или наемателите жилището по такъв начин, че да им покажат, че точно това е което клиентите търсят.

images (1)Едно от най-важните умения на агента е неговото умение за комуникация и самоувереност. Това е бизнес с хора – затова е важно агента да бъде комуникативна личност, с много познания за имотите и всичко, свързано с тях, за да може ефективно да върши работата си и да има успешни сделки. Закупуването на жилище е може би най-голямата покупка в живота на повечето хора и съответно това води до много голям стрес. Добрият агент по недвижими имоти трябва да умее да редуцира стреса у клиентите си.

Това, да имаш собствена агенция за недвижими имоти е предизвикателство, което се възнаграждава добре. Понеже става въпрос за големи сделки, понякога хората се разколебават и дори се отказват – това може да ви изнерви, но не трябва да показвате такива емоции, ако искате да имате клиенти. Понякога купувачите се разколебават на много късен етап от сделката, когато вече почти нищо не може да се направи и тези ситуации допълнително изнервят всички. Ако сте готови да се справите с такъв вид трудности, имотите са ви интересни и обичате да работите с хора, то може спокойно да запрятате ръкави.

Отдаване под наем

Отдаването на имоти под наем предполага управлението на имота до намирането на правилният наемател и успешното подписване на договора. Тук се засягат таксите, наемите, ремонтите, всички финансови и правни въпроси. За всичко това се грижи и е отговорна агенцията за недвижими имоти. На пръв поглед не е чак толкова много, но организацията по наемане на имота понякога може да се окаже повече работа отколкото при продажба. Тук се поддържа връзка с различни майстори – по водоснабдяването и канализацията, електротехници, понякога строители, които се занимават с вътрешни и външни ремонти, градинари. Цялата организация по поддръжката се извършва от агенцията за недвижими имоти.

Квалификацииchoosing-your-estate-agent-property-advice-guide_1200x800

Докато висшето образование винаги е от ползва, когато кандидатствате за работа, то тук най-важни са вашите лични качества, умение да разговаряте и обяснявате спокойно и разбираемо и вашето обаяние.  Често пъти агентите на недвижими имоти започват работа като помощници в офиса, докато научат законите, които са необходими в тази сфера на дейност, навлязат в нещата и се почувстват достатъчно спокойни в приключването на сделка. Работата на агентите по недвижими имоти предполага тяхното постоянно развитие и обучение. Тъй като законите се сменят, служителите от агенциите за недвижими имоти трябва постоянно да обогатяват и опресняват знанията си, независимо колко опит и стаж имат. Освен това те трябва да са много комуникативни, да умеят да се изразяват добре, точно и ясно и да могат да работят в напрегната среда.

Агенти по недвижими имоти в сферата на търговските имоти

Те се занимават с бизнес имоти за различни цели – магазини, ресторанти, офиси, фитес зали, фабрики, шоуруми и други.

 

Възможностите пред тях са огромни. Както и агентите, които се занимават с жилища и търговските агенти по недвижими имоти могат да представляват както продавачите, така и купувачите и наемателите.

Бизнес трансфер

Това са агентите, които се занимават с продажба на съществуващ бизнес. Това може да са магазини, кафенета, ресторанти и други.

Аукциони на имоти

Много агенции на недвижими имоти не се занимават с този вид търгуване с имоти, но има и агенции, които са се специализирали само в продаването на търг.

Който и вид бизнес с недвижими имоти да решите да започнете, ще трябва да бъдете комуникативна, търпелива и обаятелна личност, както и да имате способността да покажете на един клиент потенциала на имота, който продавате.

Съвети за успех

 • Добър персонал – персонала ви трябва да бъде като вас самия – ентусиазирани хора, които да не се отказват лесно, комуникативни и обаятелни.
 • Имидж – определете имидж, по който ще ви разпознават. Клиентите може и да не запомнят името на агенцията ви, но трябва да се сетят за вас по вашата собствена марка и цвят. Например боядисайте офиса си в даден цвят, поръчайте столове и маси в същият цвят и правете рекламите и уебсайта си по сходен начин.Young couple meeting financial consultant for credit loan
 • Офиса – наемете помещение в централно място, да се вижда отдалеч, да има паркинг наблизо и да е лесно достъпно място. Нека дори и хората, които нямат нужда от агент недвижими имоти да знаят къде е офиса ви и да могат да насочат някой, който се нуждае от напътствия да ви намери.
 • Предложете допълнителни услуги, свързани с вашите услуги – например предложете преместване на мебели на преференциални цени, градински услуги или ремонтни дейности.
 • Работете с други от вашият бранш – не можете да си позволите да работите сами – няма как да обхванете всички имоти на пазара. Затова говорете с колеги и се разберете предварително за комисионни в случай, че те имат продавача, а вие – купувача или обратното.
 • Станете член на някоя асоциация за недвижими имоти – така името ви стои по-сериозно на пазара и повече хора решават да се доверят на услугите ви.

Посещавайки клиентите и виждайки техните жилища, техния бизнес и техните необходимости, агентите по недвижими имоти винаги могат да научат нещо ново. Денят на агента по недвижими имоти никога не се повтаря с предходния и не се ограничава само в офиса. Това е разнообразна работа за енергични хора, ориентирани към успех.

21 Comments to “Работа като агент недвижими имоти”

 1. Si te preguntas cómo saber si tu esposo te engaña en WhatsApp, quizás pueda ayudarte. Cuando le preguntas a tu pareja si puede revisar su teléfono, la respuesta habitual es no.

 2. Hi to all, it’s genuinely a nice for me to visit this web page, it consists of precious Information.

 3. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]защита от скликивания[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]скликивание в директе[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]защита от скликивания яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]как определить скликивание в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]защита от скликивания в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]защита от склика[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]яндекс директ скликивание[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]скликивание рекламы директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]как защититься от скликивания в директе[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]скликивание рекламы директ[/url].

 4. [url=https://www.speedrun.com/users/andy34]vc.ru[/url].
  [url=https://www.divephotoguide.com/user/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://www.free-ebooks.net/profile/1555981/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://skitterphoto.com/photographers/89559/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://beermapping.com/account/andyandy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.pinterest.com/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://sketchfab.com/a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://www.free-ebooks.net/profile/1555981/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://pubhtml5.com/homepage/zhebw/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.adpost.com/u/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://fliphtml5.com/homepage/wyibz/andy/]vc.ru[/url].
  [url=https://my.archdaily.com/us/@andy-147]vc.ru[/url].
  [url=https://www.myminifactory.com/users/andy31]vc.ru[/url].
  [url=https://www.beatstars.com/a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://about.me/andy_andy]vc.ru[/url].
  [url=https://qiita.com/a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://artistecard.com/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://www.rohitab.com/discuss/user/2143512-andy43/]vc.ru[/url].
  [url=https://satori.lv/profile/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.viewbug.com/member/andy_0403]vc.ru[/url].
  [url=https://anyflip.com/homepage/dgkcd]vc.ru[/url].
  [url=https://developers.oxwall.com/user/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://allods.my.games/forum/index.php?page=User&userID=142311]vc.ru[/url].
  [url=https://www.slmath.org/people/67673]vc.ru[/url].
  [url=https://www.credly.com/users/andy-andy.eaa772e7/badges]vc.ru[/url].
  [url=https://www.rohitab.com/discuss/user/2143512-andy43/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.walkscore.com/people/322913111204/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://skitterphoto.com/photographers/89559/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://bikeindex.org/users/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.babelcube.com/user/andy-andy]vc.ru[/url].
  [url=https://about.me/andy_andy]vc.ru[/url].
  [url=https://tupalo.com/en/users/6481968]vc.ru[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *