Работа като куриер на колело – полезни съвети

Работа като куриер на колело – полезни съветиЕмили Чапъл е работила като куриер на колело в Лондон цели 6 години. Сега тя е писател и автор на книгата „Необременена: Животът и приключенията на един лондонски куриер на колело“. Очаква се книгата да бъде издадена през следващата година, но авторката е публикувала част от нея, в която дава полезни съвети на всички, които работят или възнамеряват да работят като „зелени“ куриери.

Поправянето на спукана гума не е толкова трудно

Всъщност трудната част е да поправите гумата си докато постоянно имате някого на главата си, който или да ви предлага своята помощ или да ви „помага“ с различни съвети, въпреки че вие много добре знаете какво правите.

Не е препоръчително да сте леко облечени през лятото

Лято е, времето е по-топло, но това е Великобритания. Тук вали често и дори и да ви намокри през деня, едва ли ще ви бъде толкова студено. Но когато работите до късно и се прибирате по тъмно, целите подгизнали от дъжда, ще разберете, че не е добра идея да работите леко облечени или поне да не си носите яке. Случвало ми се е да треперя от студ толкова много, че да не мога да карам колелото без да криволича, споделя Чапъл.

Винаги спирайте на червен светофар

Въпреки че сте на колело и можете да минавате между трафика и да се възползвате от възможността когато няма коли да минете на червено – не го правете. Не си заслужава да рискувате живота и здравето си само заради няколко секунди преднина.

„Общувайте“ с шофьори, велосипедисти и пешеходци

Да общувате не значи във всички случаи да говорите с някого. Когато сте на велосипеда трябва да се оглеждате постоянно и навсякъде – назад, настрани, а не само напред. „Общувайте“ с останалите водачи и пешеходци. Подавайте сигнали с ръце, осъществявайте контакт с очите, усмихвайте се, вдигайте ръка когато някой ви направи път и не се страхувайте да направите забележка на някой по-невнимателен водач или пешеходец. Отначало този тип общуване може да ви се стори сложен и дори невъзможен, но с времето ще свикнете и ще разберете колко полезно може да бъде това за вас и околните.

Никога не се разсейвайте, когато има голям трафик

Когато трафикът е голям трябва да бъдете най-внимателни. Ако решите да минавате с колелото между превозните средства задължително дръжте очите си на четири. Не знаете кога някой може да ви засече или блъсне, само защото не ви е очаквал или видял.

Не спорете с останалите шофьори – безсмислено е

Просто е невъзможно да не попаднете в ситуация, в която поради ваша или чужда грешка се получава така, че друг водач започва да крещи нервно по вас. В такъв случай дори и да нямате никаква вина, просто не спорете с него – напълно безсмислено е. В повечето случаи той или ще ви крещи толкова силно, че няма дори да чуе какво му казвате или изобщо няма да спре да говори, за да ви изслуша. Просто се извинете, ако грешката е ваша и продължете по пътя си.

Качвайте се в градския транспорт от време на време, за да разберете, че колелото ви не е чак толкова лош начин за придвижване

Когато ви омръзне да се придвижвате с колело, а това ще се случва често, качете се в градския транспорт. Последният път когато се возих там нямаше свободни места, беше претъпкано с хора и съответно ми се наложи да стоя права. Едва намерих къде да се хвана, за да пазя равновесие и за много кратко време цялата бях мазна, като не след дълго осъзнах, че това не е само моята пот, а и на останалите пътници, които от време на време се отъркват в мен. Докато сте на колелото поне винаги ще има къде да седнете и ще сте сигурни, че единствената пот по тялото ви ще е вашата.

Ще имате инциденти, но 9 от 10 са безобидни

Неизбежно е да не претърпите по някой инцидент от време на време. Хубавото в случая е, че повечето от тях ще се безобидни и няма риск за живота или здравето ви. Въпреки това, когато ви се случи нещо подобно не бързайте да се качите отново на колелото и да тръгвате. Заради притока на адреналин няма да усетите веднага ако сте се наранили, а много често се случва и колелото ви да е повредено, но да не сте забелязали. Затова винаги когато станете участник в пътно произшествие, не бързайте да тръгвате докато не се уверите, че сте добре и колелото ви не е счупено. Задължително вземете и данните на другия водач, за да се свържете с него в последствие, ако има някакъв проблем.

Когато е дъждовно шансът да спукате гума е по-голям

Повечето колоездачи не са съгласни с това твърдение, но опитът ми показва, че в дъждовното време шансът да спукате или повредите гума е по-голям. Затова аз всеки ден проверявах прогнозата за времето преди да изляза за работа и никога не отлагах смяната на гумите, ако са много износени. Ако видите, че ще вали, проверете налягането в гумите и задължително ги огледайте дали не са износени или повредени.

Намерете си любими маршрути за всяко настроение

Когато покарате повече ще научите улиците и маршрутите. Създайте си любими маршрути за доставки според настроението ви. Например аз когато бързах, минавах по най-краткия, когато се чувствах мързеливо, избирах по обходен и спокоен маршрут, когато имах повече енергия за изразходване пък избирах улиците с баири, а когато исках да се социализирам, винаги минавах по по-главните улици, където минават много пешеходци. Направете и вие така и ще се наслаждавате на возенето много повече, отколкото по принцип.

Присъединете се към Фейсбук групата ни, за да научавате нови и полезни неща свързани с работата и кариерното развитие.

29 Comments to “Работа като куриер на колело – полезни съвети”

 1. Узнай все о недвижимости на одном ресурсе! Наши интересные статьи о [url=http://arbolityug.ru]налогах на недвижимость[/url] и о [url=http://arbolityug.ru]налоговых вычетах за покупку недвижимости[/url] помогут тебе разобраться во всех нюансах этой сложной сферы.
  Не упусти возможность быть в курсе всех новостей и принимать взвешенные решения! Посети наш сайт и стань экспертом в области продажи недвижимости!

 2. Желаете стать экспертом в сфере недвижимости? Наш портал – это ваш незаменимый помощник! Мы предлагаем огромное количество интересных статей на такие темы, как [url=http://opk-ekb.ru]оценка недвижимости[/url], а также [url=http://opk-ekb.ru]сделки с недвижимостью[/url]. Наши эксперты поделятся с вами полезными советами, чтобы помочь вам принимать взвешенные решения в сфере недвижимости!

 3. Интересуетесь недвижимостью? Наш сайт – ваш надежный гид в этой сфере. У нас вы найдете множество полезных статей на такие темы, как [url=http://abraziv-pferd.ru]покупка квартир в новостройках[/url], а также [url=http://abraziv-pferd.ru]приемка квартир[/url].
  Глубокие аналитические материалы, экспертные мнения и важные рекомендации — все это доступно у нас!

 4. Откройте дверь в мир недвижимости с нашим порталом! У нас вы найдете полезные статьи на самые актуальные темы: [url=http://ecolife2.ru]покупка квартиры[/url], а также [url=http://ecolife2.ru]коммерческая недвижимость[/url]. Станьте экспертом в этой сфере, благодаря нашим информативным материалам!

 5. Хотите быть в курсе всех актуальных тем в мире недвижимости?
  На нашем ресурсе вы найдете множество полезных статей о [url=http://starextorg.ru]квартирах от застройщика[/url], а также о [url=http://starextorg.ru]регистрации квартиры[/url].
  Узнайте все, что вам нужно для успешных сделок и принятия важных решений в сфере недвижимости.

 6. Добро пожаловать на наш ресурс о недвижимости!
  Здесь вы найдете актуальные статьи и новости о рынке недвижимости, правовых аспектах покупки жилья, аренде коммерческих помещений, инвестициях в недвижимость и многом другом.
  Мы стремимся поделиться с вами важной информацией и помочь вам принимать осознанные решения в сфере [url=http://afmtel.ru]покупки недвижимости[/url].

 7. Добро пожаловать на новый ресурс о покупке и продаже жилья!
  Ознакомьтесь с такими темами, как [url=http://stroymarkett.ru]цены на недвижимость[/url] и [url=http://stroymarkett.ru]аренда квартир[/url].

 8. Откройте двери в мир недвижимости с нашим порталом!
  Прочтите экспертные статьи от профессионалов в сфере недвижимости. Узнавайте о налогах на недвижимость, осуществляйте успешные сделки купли-продажи квартир, и всегда оставайтесь в курсе последних трендов рынка.
  http://ufficioporta.ru

 9. Заходите на информационный портал о недвижимости!
  Здесь вы найдете полезные статьи о [url=http://sc-pskov.ru]покупке недвижимости[/url], а также о [url=http://sc-pskov.ru]ипотечном кредитовании[/url].
  Мы расскажем вам о тонкостях покупки вторичной квартиры и поделимся другими секретами.

 10. Хотите быть в курсе всех важных тем в сфере недвижимости?
  На нашем сайте вы найдете множество интересных статей о квартирах от застройщика, налогах на недвижимость, а также о анализе рынка недвижимости.
  http://zoltor24sochi.ru

 11. Узнай все о недвижимости на одном ресурсе! Наши интересные статьи о [url=http://arbolityug.ru]кредитах под залог недвижимости[/url] и о [url=http://arbolityug.ru]агентствах недвижимости[/url] помогут тебе разобраться во всех нюансах этой сложной сферы.
  Не упусти возможность быть в курсе всех новостей и принимать взвешенные решения! Посети наш сайт и стань экспертом в области продажи недвижимости!

 12. Желаете стать экспертом в сфере недвижимости? Наш портал – это ваш главный помощник! Мы предлагаем огромное количество полезных статей на такие темы, как [url=http://opk-ekb.ru]покупка квартиры в новостройке[/url], а также [url=http://opk-ekb.ru]сделки с недвижимостью[/url]. Наши эксперты поделятся с вами полезными советами, чтобы помочь вам принимать взвешенные решения в сфере недвижимости!

 13. Хотите быть в курсе всех важных тем в мире недвижимости?
  На нашем портале вы найдете множество полезных статей о [url=http://starextorg.ru]покупке и продаже жилья[/url], а также о [url=http://starextorg.ru]ипотеке[/url].
  Узнайте все, что вам нужно для успешных сделок и принятия взвешенных решений в сфере недвижимости.

 14. Откройте дверь в мир недвижимости с нашим порталом! У нас вы найдете интересные статьи на самые популярные темы: [url=http://ecolife2.ru]аренда жилья[/url], а также [url=http://ecolife2.ru]коммерческая недвижимость[/url]. Станьте экспертом в этой области, благодаря нашим информативным материалам!

 15. На нашем интернет-ресурсе вы найдете самую интересную информацию о покупке и продаже недвижимого имущества.
  Ознакомьтесь с такими темами, как [url=https://kadprof.ru/]продажа жилья[/url] и [url=https://kadprof.ru/]налоги на недвижимость[/url].
  Мы поможем вам принять взвешенное решение при покупке или продаже недвижимости, а также предоставим важные новости о рынке недвижимости.
  Удобный поиск, свежие объявления и полезные статьи – все это доступно на нашем портале!

 16. Хотите быть в курсе всех актуальных тем в области недвижимости?
  На нашем портале вы найдете множество полезных статей о покупке и продаже жилья, а также о регистрации квартиры через МФЦ.
  Узнайте все, что вам нужно для успешных сделок и принятия важных решений в сфере недвижимости.
  https://prestizh-stroi.ru

 17. На нашем сайте вы сможете найти всю необходимую информацию о недвижимости – от бронирования квартиры в новостройке до приобретения квартиры от застройщика.
  Мы поможем вам выбрать идеальную квартиру на вторичном рынке, расскажем, как не попасть в ловушку при выборе жилья и подскажем, как сэкономить время и деньги.
  Заходите: https://quartz-rsk.ru

 18. Хотите узнать всё о процессе оформления квартиры в собственность?
  Наш ресурс предлагает вам самые актуальные статьи на тему покупки и продажи недвижимости.
  Здесь вы найдете ответы на все ваши вопросы и получите полную информацию о процессе регистрации жилья.
  https://krovlistroy.ru/

 19. На нашем портале вы найдете интересные статьи, которые помогут вам разобраться во всех нюансах продажи недвижимости.
  Вас ждут статьи на такие темы, как [url=https://ograda-market.ru/]ремонт в новостройке[/url], [url=https://ograda-market.ru/]стоимость недвижимости[/url], и многие другие!

 20. На нашем портале вы найдете все необходимые сведения о покупке недвижимости – от [url=https://st-potolki.ru/]покупки жилья от застройщика[/url] до [url=https://st-potolki.ru/]бронирования квартиры в новостройке[/url].
  Доверьтесь профессионалам и сделайте правильный выбор с нами!

 21. Читайте экспертные статьи на актуальные темы, связанные с покупкой жилья, например [url=https://thouse-company.ru/]недвижимое имущество[/url], а также [url=https://thouse-company.ru/]аренда жилой недвижимости[/url].

 22. На нашем интернет-ресурсе вы найдете самую интересную информацию о [url=https://zel29.ru/]вторичной недвижимости[/url].
  Ознакомьтесь с такими темами, как [url=https://zel29.ru/]покупка жилья[/url] и [url=https://zel29.ru/]инвестиции в недвижимость[/url].
  Мы поможем вам принять осознанное решение при любых сделках с недвижимостью!

 23. На нашем сайте вы найдете самую нужную информацию о [url=https://asta58.ru/]стоимости квартир[/url], а также о [url=https://asta58.ru/]займах под залог недвижимости[/url].
  Мы предлагаем полезные рекомендации, которые помогут вам принимать правильные решения и сохранить ваши деньги!

 24. Добро пожаловать на наш сайт, где вы можете прочитать множество полезных статей на такие темы, как [url=https://findombani.ru/]приемка недвижимости[/url], и на многие другие.
  Узнайте всё о том, как [url=https://findombani.ru/]купить квартиру от застройщика[/url]. Мы поможем вам стать подкованным покупателем, и избежать возможных проблем в будущем!

 25. Интересуетесь недвижимостью? Наш портал – ваш надежный проводник в этой области. Здесь вы найдете множество актуальных статей на такие темы, как [url=https://abraziv-pferd.ru]квартиры без отделки[/url], а также [url=https://abraziv-pferd.ru]агентства недвижимости[/url].
  Подробные аналитические материалы, экспертные мнения и простые рекомендации — все это доступно у нас!

 26. Читайте полезные статьи на важные темы, связанные с продажей жилья, например квартира от застройщика или ликвидационная стоимость недвижимости.
  Сайт: https://ooo-trotuar.ru

 27. Хотели бы узнать всё о процессе [url=https://potolokperm59.ru]получения права собственности на квартиру[/url]?
  Наш ресурс предлагает вам самые актуальные статьи на такие темы, как: [url=https://potolokperm59.ru]оформление квартиры в МФЦ[/url], [url=https://potolokperm59.ru]ипотечное кредитование[/url].
  Здесь вы найдете ответы на все интересующие вас вопросы и получите подробную информацию о процессе оформления жилья в собственность.

 28. Заходите на наш ресурс, где вы найдете много полезных статей на тему приемки квартиры в новостройке или покупки квартиры с черновой отделкой. Узнайте, как обезопасить себя от недобросовестных застройщиков, какие проверки осуществить перед покупкой жилья, и о многом другом!
  https://citadel-ca.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *