Работа от къщи – как да изберем правилната застраховка

Застраховките са онова необходимо зло, което ни кара всеки път да си казваме, че хвърляме пари на вятъра, когато трябва да плащаме поредната вноска по полицата. Но ако наистина нещо непредвидено стане и ни трябват пари, сме безкрайно благодарни, че сме си плащали навреме.

Всички, които работят от къщи обръщат малко внимание на специалните си нужди и просто разчитат на съществуващите застраховки на сградата. Но когато нещо неочаквано се случи, може да бъде твърде късно да се вземат „предварителни“ мерки и изведнъж може да се окажете неподготвени.

До неотдавна застрахователите правеха огромна разлика между работещите в къщи и работещите в офиса. В днешни дни все повече хора правят бизнес от къщи – достатъчно е да имат телефон и интернет.

В добавка на това вече почти всеки има поне един компютър в къщи, който ползва за забавление, което затруднява неимоверно много застрахователите при определянето на това дали да включат компютъра в застраховката.

Повечето застрахователи са щастливи да включат елемент от бизнес средата на работещия в застраховката на жилището.

Номера е в това, че застрахователите искат да бъдат сигурни, че сте ги предупредили за какво използвате компютъра в къщи – за работа или за удоволствие. Неразкриването на информация е една от най-честите причини за отказ да се плати застрахователен иск.

Застрахователите споделят, че те са винаги щастливи от възможността да направят правилна оценка на риска и да предложат най-подходящата полица. Но всичко това може да стане единствено, ако те имат правилната информация.

Как да изберете застрахователна полица?

На пазара вече има готови полици за хора, които работят от къщи. Стандартна полица би добавила около £140 към вашата годишна застраховка. Ако имате много и скъпа техника, застраховката може да ви струва около £300 годишно.

Ако използвате застрахователен брокер, обадете му се. Това е добра идея, тъй като ако в момента плащате застраховка на жилището си, има възможност евентуално същата тази полица да бъде „прекроена“ така, че да отговаря на вашите настоящи нужди. Освен това сумата, която ще се добави със сигурност ще е по-малка от тази, която ще плащате, ако направите нова самостоятелна отделна полица.

Проучете. За да го направите ефективно, давайте на всеки един брокер една и съща информация. Всяка една съществуваща полица е налична в интернет, можете да ползвате брокер или да я направите по телефона.

Всеки един брокер, който се занимава със застраховане на бизнес от къщи, би следвало да ви даде някаква представа колко ще ви струва полицата във вашата ситуация. Където и да питате, не забравяйте да четете малкия шрифт в долния край на полицата.

Какво да търсите?

За да изберете правилно застраховка, която е най-удачна за вас, направете си списък с щети, които искате застраховката ви да покрива. Задайте си въпроси като:

  • Има ли адекватно покритие на скъпата ви техника?
  • Ако вземете техниката си в автомобила или я пренесете през граница, застраховката покрива ли щети в такъв случай?
  • Какво се случва след пожар / наводнение / потъване?
  • Какво се случва, ако посетител се нарани?
  • Какво става след инцидент с някой от персонала?
  • Има ли някакви изключения?

След като сте решили каква застраховка ви трябва, обсъдете всичко отново с брокера и направете най-изгодната за вас сделка.

16 Comments to “Работа от къщи – как да изберем правилната застраховка”

  1. Cuando tenga dudas sobre las actividades de sus hijos o la seguridad de sus padres, puede piratear sus teléfonos Android desde su computadora o dispositivo móvil para garantizar su seguridad. Nadie puede monitorear las 24 horas del día, pero existe un software espía profesional que puede monitorear en secreto las actividades de los teléfonos Android sin avisarles. https://www.xtmove.com/es/how-to-hack-someones-android-phone-without-touching-it/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *