Рекламирайте бизнеса си в социалните мрежи

Ако преди 10 години трябваше с ограничен бюджет да започнете, рекламирате и развиете собствения си бизнес нямаше да ви е толкова лесно, колкото сега. Може би рекламата ви щеше да е евтина и хората щяха да я чуват по радиото, или пък в най-добрия случай щяхте да раздавате рекламни брошури и с това да припечелите някой клиент, но пък да изгубите ценно време.

В днешно време няма да има нужда да инвестирате много пари в реклама или пък да губите времето си, защото социалните мрежи са най-доброто място за реклама на вашия бизнес. Освен, че ще ви отнеме малко време, рекламата ви ще достигне до хиляди хора и със сигурност ще се радвате на по-голям успех, отколкото ако бяхте рекламирали с брошури например.

Какво представляват социалните мрежи?

Социалните мрежи са онлайн медия под формата на сайт. Тази онлайн медия позволява на хората да комуникират, било то чрез директно съобщение, споделяне на видео клипове,  музика, снимки или коментари.

С всеки изминал ден в интернет се появяват нови социални мрежи, от които най-известните са:

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Google+
  • MySpace и много други.

Някои от социалните мрежи са тематични и в тях се включват определени хора с определени интереси. Но има и такива, като например Facebook, които могат да бъдат използвани от различни хора, които не е задължително да имат сходни интереси.

Правилата на повечето социални мрежи са по-демократични, но това не значи, че трябва да използвате нецензурни думи, видеа и снимки или пък да притеснявате другите потребители. Ако искате просто да рекламирате бизнеса си няма да имате никакъв проблем с това.

Коя социална мрежа да използвам?

Трябва да изберете такава социална мрежа, която да е подходяща за бизнеса ви. Рекламирайте там, където потребителите биха се заинтересовали от бизнеса, с който се занимавате. Ако не можете да намерите подходяща социална мрежа, се ориентирайте към Facebook. Там има много потребители и също можете да постигнете голям успех.

Не разчитайте само на една реклама. Направете си блог или сайт, в който да публикувате информация и новини за бизнеса ви.

Как се използват социалните мрежи?

Най-вероятно и вие като повечето хора имате регистрация в някоя социална мрежа, но в случай че нямате и не знаете как се използват социалните мрежи, тази информация тук ще ви е много полезна.

Ако нямате регистрация в никоя социална мрежа като за начало пробвайте с Facebook. Регистрацията не е нищо сложно и не отнема много време. Сайтът е интуитивен и няма да ви бъде трудно да го разучите. След като свикнете можете да направите регистрация и в други социални мрежи.

За да пуснете официална реклама в дадена социална мрежа ще трябва да платите, но има и други безплатни начини. Като за пример ще ви дадем Facebook, защото това е една от най-предпочитаните социални мрежи.

Пишете на приятели и познати за неща от бизнеса ви и в последствие ги запознайте по-добре с него ако проявяват интерес.

Можете да публикувате на стената си стоки, услуги и информация за бизнеса ви, също и към тях можете да добавите и снимки, за да привлечете вниманието и интереса на потребителите.

Можете да направите група или страница и там също да рекламирате вашия бизнес. Може също да качвате полезна информация, както на стената си така и в страницата, можете да поканите приятели и познати и те да поканят своите, в случай че имат желание и т.н. От вас се иска само да поддържате страницата или групата като качвате интересни неща, за да привличате клиенти. Ако се справяте добре групата или страницата ви след време ще придобие популярност и вие ще се радвате на успех.

След като бизнеса ви стане популярен хората ще започнат да ви разпознават, ще ви искат приятелство и ще ви пишат. Добре е в такива моменти да бъдете себе си, защото в противен случай можете да загубите клиенти.

One Comment to “Рекламирайте бизнеса си в социалните мрежи”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *