Седем причини да станете работеща от вкъщи майка

Търсенето и предлагането на надомна работа през интернет вече е лесно достъпно и скоро работата през интернет ще се превърне в основен и глобален трудов пазар. Все повече хора ще работят от вкъщи на компютър с клиенти от цял свят, а бизнесът ще аутсорсва (изнесено производство или изнесено предоставяне на услуги  от външни за фирмата специалисти, консултанти и/или организации) повече от всякога. Всеки, който разполага с нужните познания и умения може да намери добре платена надомна работа в интернет, а колко добре платена е работата зависи и от границите на собствените ви възможности.

Работата от дома става все по-популярен начин за изкарване на пари, особено сред младите майки, на които им се налага да прекарват значително време у дома и да се грижат за децата си. Надомната работа им дава добра възможност да съчетаят грижите около малчуганите с дейност, която им носи доходи.

Ето пет причини, които ще ви покажат, че идеята да бъдеш работеща от дома си майка е повече от привлекателна:

Работата от дома дава баланс

Много от работещите майки нямат търпение да се приберат у дома при децата си, особено когато става дума за съвсем малки деца. От друга страна, ако сте вкъщи 24 часа в денонощието, желанието ви да работите може да стане доста голямо. Работата у дома, докато сте с децата си дава баланс – можете да се чувствате продуктивни и да печелите пари, без да пренебрегвате родителската си роля по време на работната седмица.

Няма да пропуснете основните етапи от развитието на вашето дете

Работата извън дома има своите преимущества, но също така може да означава, че ще пропуснете някои от най-важните моменти в живота на вашето дете. Първите стъпки, първите думи – това са безценни постижения, които обаче има вероятност да пропуснете. Когато сте работеща от дома си майка, може да имате много по-добър шанс да присъствате на всички тези важни моменти.

По-гъвкав график

От индивидуална гледна точка, работата от вкъщи ни позволява сами да управляваме времето си, да избегнем дългите ежедневни пътувания до работното място, както и да подобрим баланса между работата и личния си живот. Последното е от особено значение за работещите майки. В края на краищата, жонглирането между грижите за децата и работата може да бъде непосилна задача, особено когато имате повече от едно или две деца. Когато един от родителите е у дома, това означава и по-голяма гъвкавост – можете да заведете детето си на тренировка по футбол или да отидете на пазар, без това да повлияе негативно на работата ви и без да се налага да се оправдавате пред своя работодател.

Ще имате повече време

Независимо каква точно е работата ви, дори и да имате определен брой часове, през които да работите, в повечето случаи сами можете да определяте кога започва работният ви ден. Не се интересувате дали навън вали, дали е топло или студено, защото не ви се налага да излизате. Имате време за семейството, за приятелите, за хобитата, и освен това не губите време в пътуване до офиса и задръствания. Просто намирате най-подходящото време за работа и работите – когато сте най-продуктивни, когато къщата е най-спокойна, когато съседите ги няма, когато децата са на градина и училище, и т.н. Това може да е различно време за всеки един от вас; може да е различно време всеки ден – да няма структура и строг график. Но точно това е красотата на работата от вкъщи – сами решавате.

Можете да градите кариера, докато децата са все още малки

Според някои данни, средностатистическата жена, която работи на пълен работен ден печели само 78% от това, което печелят мъжете. Въпреки че има много начини за решаване на този проблем, много експерти твърдят, че доходите на жените остават ниски поради времето, което те прекарват в грижи за малките си деца.

Работата от дома ви дава възможност да не загърбвате професионалното си развитие за сметка на родителските грижи. Освен това домашната обстановка предразполага към повече креативност. За много хора офисът едно от последните места, където биха избрали да отидат, за да свършат наистина нещо.

Компаниите харчат огромни суми за офиси  и карат хората да ги посещават редовно и въпреки това там не винаги се върши работа. Причината за това е разсейващата среда, която е сериозен проблем, особено за креативните специалисти. Истината е, че професии като дизайнери, програмисти, писатели, инженери и т.н. имат нужда от дълги периоди без прекъсвания, за да свършат нещо. Но в действителност много малко хора наистина разполагат с такива периоди в офиса. Това е причината хората да работят вкъщи.

Спестявате от средства за транспорт и храна

Ходенето на работа само по себе си е разход, така че, работата от вкъщи в Англия може да ви спести значителна сума и много нерви, които ще изхабите при отиване и връщане от работа.

Избягвате езиковата бариера

Това разбира се е временно решение, ако смятате да живеете постоянно в Лондон, защото научаването на езика така или иначе ще ви е необходимо. Но опредено работата от вкъщи в Лондон ще ви спести нуждата да говорите на английски, а това е голямо предимство, особено, ако не знаете добре езика. Можете да използвате това време, за да го научите.

Ако искате да проучите възможностите за работа от дома, вижте тези 10 предложения, които са сред най-популярните през настоящата година.

2 Comments to “Седем причини да станете работеща от вкъщи майка”

  1. Agora, a tecnologia de posicionamento tem sido amplamente utilizada. Muitos carros e telefones celulares têm funções de posicionamento e também existem muitos aplicativos de posicionamento. Quando seu telefone for perdido, você pode usar essas ferramentas para iniciar rapidamente as solicitações de rastreamento de localização. Entenda como localizar a localização do telefone, como localizar o telefone depois que ele for perdido?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *