Стажуване в Англия

Стажуването комбинира практическа подготовка в работата и обучение. Като стажант вие ще работите с екип от опитни колеги, ще придобиете умения, необходими ви в работата, ще имате право на платен отпуск и ще учите за тази квалификация – обикновено един ден в седмицата. Стажуването отнема между 1 и 4 години.

apprentice-two_2804167bНива

Стажуването има равни с обучението нива:

intermediate (междинно) – 2-ро ниво, с еквивалент на ниво на обучение 5 GCSE от А* до C

Advanced – трето ниво с еквивалент на ниво на обучение 2А

Higher – 4,5,6 и 7 ниво с еквивалент на диплома за основна степен и по-нагоре

Degree – нива 6 и 7, с еквивалент на бакалавърска или магистърска степен

Документи за стажуване

Можете да подадете документи за стажант, дори докато сте още в училище. За да започнете стаж, трябва да сте на възраст над 16 години, да живеете в Англия и да не сте на целодневно обучение.

Документите се подават след като сте намерили място, на което да карате стаж. Това можете да направите от тук. След като си харесате място, на което да кандидатствате, трява да си направите профил и да завършите апликацията си в сайта. Можете да вземете съвет от тук как да напишете и подадете правилно своите документи.

Ако не успеете и не ви вземат като стажант, можете да поискате писмо, което да ви послужи другаде. Ако мислите, че неправомерно сте отстранен или дискриминиран по някакъв начин, имате право да направите оплакване. Оплакването можете да подадете на [email protected] или на телефон1whatisan 0800 015 0400 от 08:00 до 22:00 всеки ден. Обаждането ще ви струва пари, а точно колко можете да проверите от тук.

Заплащане и условия

По време на вашият стаж заплащането ще бъде в размера на минималното национално заплащане. В момента (25.06.2016) минималното заплащане на час за стажуване е 3,30 за стажанти до 19 годишна възраст и стажанти над 19 за първата година от стажа им. Тук можете да се консултирате относно минималното заплащане в страната при различните обстоятелства, например ако сте на 22 години, минималното заплащане за вас е 6,70 паунда на час.

Седмично стажантите работят поне 30 часа, освен това им се заплащат часовете за тренинг (обучение), което е обикновено един път в седмицата.

Годишен отпуск

Платеният годишен отпуск е 20 дни плюс дните от банк холидей.

 

30 Comments to “Стажуване в Англия”

 1. Pingback: grandpashabet
 2. Pingback: meritking giriş
 3. Pingback: madridbet giriş
 4. Pingback: meritking
 5. Pingback: meritking
 6. Pingback: meritking
 7. Pingback: meritking
 8. Pingback: grandpashabet
 9. Pingback: fuck google
 10. Pingback: fuck google
 11. Pingback: porn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *