Станете франчайз партньор – инвестиция в установена марка на пазара

Разходите за започване на бизнес като франчайз партньор варират много в зависимост от бизнеса. При започване към различните фирми таксите са различни. Освен това някои бизнеси имат по-големи разходи по поддръжката, отколкото други.

Според Британската Франчайз Организация, средния разход за започване на франчайз  бизнес е 42 000 паунда. Това включва различни такси, работен капитал, разходи за стока, оборудване и материали. Често пъти най-добрата възможност за франчайз изисква значителна инвестиция.

nhuong-quyen-thuong-hieu-cong-cu-marketing-hieu-qua-1Бизнес, извършван от дома или дори от малък оборудван ван са по-евтин за поддръжка, тъй като не изисква разходи като плащане на наем на офис, техническо оборудване или поддръжка на превозните средства, с които  обикновено се извършва доставката. Много примери за това има в най различни сфери.

„Оскар“ – храна за домашни любимци

Това е базиран в дома, франчайз бизнес за доставка на храна за домашни любимци. За да го започнете не ви трябва да наемате помещение. Таксата за обслужване на район с 10 000 домакинства е 9 400 паунда, което включва обучение, лого, реклами за ван и др. Пакет за обслужване на район с повече домакинства струва по-скъпо. Закупуването или вземането на заем на ван също е включено в пакета, независимо от това какъв модел и размер става въпрос. Освен това ви трябват още 3 000 паунда работен капитал, както и за застраховка, която да покрива заболяване или инцидент, което е задължително.

Общо взето, за да станете франчайз партньор на „Оскар“, ще ви трябват около 12 000 паунда.

„Molly Maid“ услуги в почистването

Този бизнес в сферата на почистването, при който вие сте мениджър на екипи за почистване, има такса 7 800 паунда. Това включва 3 500 за лого, обучение, формални детайли. 4 300 паунда за проучване на пазара в района, настаняване по време на обучението, реклама, униформи и материали.

homebusiness-mollymaid-3Трябват ви и 10 000 работен капитал за наемане на персонал и тяхното обучение, реклама по времето и след започване на работата. Освен това още 1000 паунда за оборудването на всеки един ван с необходимите уреди и почистващи препарати, както и за депозит за лизинга. Трябва ви и независима финансова покрепа за първата година.

Общо за всичко – 19 000 паунда.

Разбира се във Великобритания е пълно с възможности, като само трябва да ги разгледате и да решите какво ще е най-подходящо за вас. Положителното в започването на работа като франчайз партньор е, че започвате с установена марка на пазара и не е нужно от сега нататък да представяте продуктите или услугите, докато ако започнете с нови продукти, ще мине време, докато ги представите на потребителите и още повече време, докато си създадете постоянна клиентела.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *