Стартиране на малък бизнес без уебсайт? По-добре помислете пак

Ако започвате малък бизнес, стартирането на собствен уебсайт е нещо, което ви е наистина необходимо. Много предприемачи решават да създадат собствен уебсайт, за да увеличат видимостта на техния бранд на пазара.

И въпреки, че стартирането на уебсайт е нещо, което би ви отнело време, направете го, има и лесен начин за това.

Използвайте уебсайт билдър

Стартирането и направата на един сайт не означава непременно, че трябва да сте програмист. Вече има готови темплейти, които ви дават възможност да си направите хубав сайт с текст, снимки, видео и информация за бизнеса ви само за няколко часа.

Когато избирате какъв инструмент за направа на уебсайт да използвате, имайте предвид няколко неща. Планирайте предварително за какво ще използвате вашият сайт и то не само сега, но и за в бъдеще.

Ако всичко, от което се нуждаете е страница с детайли за фирмата ви, може би най-обикновен план ще бъде достатъчен за вас. Той ви дава лимитиран достъп за управление и най-вероятно по-малък набор от темплейти (платформи), върху които да разположите информацията си. Въпреки това ако на по-късен етап искате да се ъпгрейднете и получите достъп до повече неща, можете да го направите.

За да ви помогнем да изберете по-лесно планът, който ви трябва за вашия уебсайт, сме подготвили списък с няколко въпроса, които да си зададете:

  • каква е целта на сайта ви
  • каква е търсената аудитория
  • какъв е бюджета ви
  • какво съдържание мислите да генерирате
  • планирате ли да качвате видео
  • да бъде ли оптимизиран сайта ви за мобилни устройства (по-добре е да бъде)
  • мислите ли да го използвате с цел разпространение на продуктите ви?
  • Какъв домейн искате да използвате (.com, .net или друг)
  • Мислите ли да го използвате за и-мейл маркетинг
  • Мислите ли да инвестирате в оптимизация на търсенето (SEO)

Всеки един отговор ще ви помогне да разберете какъв сайт ви трябва.

Потърсете помощ от експерти

Въпреки, че стартирате малък бизнес със собствени средства и не планирате да се разраствате много, имайте предвид, че не винаги вие ще вършите всичко. Понякога е по-добре да оставите някои неща на експертите – ще си спестите време. Пълно е с дизайнери, които биха направили сайта ви за малко или почти никакви пари. По-важното е да решите дали харесвате работата им преди да ги наемете. Питайте за портфолио от техни сайтове, които можете да посетите.

След като изберете кой да направи сайта ви, трябва да му кажете точно и ясно какво точно искате. От това зависи дали ще ви хареса тяхната работа. Уверете се, че сте разбрали какъв ще е крайния резултат преди работата да е започнала. Избора между няколко нахвърляни дизайна може много да ви помогне да изберете. Добра идея е да им занесете списъка с въпросите, на които отговорихте, за да ги ориентирате какъв вид уебсайт искате.

Обновявайте сайта (като това не трябва да заема цялото ви време)

Търсачките „харесват“ сайтове, които често са обновявани, но постването на новини и събития в сайта ви може да ви отнема много време. За щастие вече има няколко начина да обновявате, без да се налага да пишете всеки ден. Например, ако имате освен сайта и страница в социалните мрежи, защо не свържете и двете? Това става лесно само като свалите приложението на сайта си.

Имайте предвид и че не всяко съдържание може да бъде написано от вас. Приканвайте и останалите да оставят техни отзиви. Отзивите от клиенти, както и блог постове от партньори са добър начин за опресняване на сайта ви.

Ако следвате тези съвети, ще имате добра основа за вашия бизнес и можете да достигнете до повече клиенти, от колкото сте очаквали. Това да имате собствен сайт дори увеличава доверието на клиентите в продукта или услугата, които предлагате.

21 Comments to “Стартиране на малък бизнес без уебсайт? По-добре помислете пак”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *