Стартиране на мобилен салон за красота

Индустрията за красота е огромна. Във Великобритания има десетки хиляди салони за красота, в които работят високо квалифицирани козметици. В днешно време и жените, и мъжете обръщат внимание на външният си вид и предпочитат да третират себе си с висококачествени продукти, предложени от професионалисти. Освен това клиентите искат да могат да се възползват от услугите на козметичните салони във удобно за тях време. В забързаният живот на големите градове, единственото време, което може да се отдели за посещение на салон за красота е съботният следобед и неделята. Това доведе до установяването на нов вид салони за красота – мобилните.

Пътуването до клиента и предлагането на комфортни услуги в дома им е удобно не само за клиентите. По този начин козметиците могат да си спестят таксата за наем на статичен салон за красота. Рекламирането на продуктите могат да управляват от дома си, използвайки интернет. По този начин козметиците могат да предложат на клиентите си добри цени, от които те да се възползват. Това кара клиентите да следят постоянно в интернет за най-добрите услуги на най-ниската цена.

За да отворите мобилен салон за Home11красота, освен, че трябва да обичате работата, вие трябва да имате и необходимите качества и знания. Отличните умения за обслужване на клиенти също са много важни – те ви помагат да поддържате добра постоянна клиентела. Освен това трябва да имате добри умения да водите счетоводството си, или да си наемете счетоводител, който да го прави вместо вас. Трябва да сте също и приветлива личност, с която лесно се комуникира. Един доволен клиент може да ви доведе много повече, отколкото рекламата в интернет.

Планиране

За да станете козметик от какъвто и да е вид, първо и преди всичко трябва да имате необходимата квалификация. Предлагат се различни курсове, като курс по терапия за красота, курс по спортни масажи, курсове по рефлексология или ароматерапия.

Както и при откриването на всеки друг бизнес, и при бизнеса с мобилен салон за красота трябва да направите проучване на вашата географска среда, трябва да проучите какви козметици има наоколо и по колко взимат за услугите, които предлагат. Важно е да намерите и специфична услуга, която да предлагате наред с останалите услуги и с какво тази услуга ви отличава от всички останали в бранша.

Преди да започнете, трябва да решите към какъв вид клиенти да се насочите и колко далеч можете да си позволите да пътувате. Добре е да имате добри умения за разпределяне на времето, защото клиентите не обичат да чакат. Тъй като това е мобилен салона за красота, трябва да прецените и колко време ще ви е нужно, за да стигнете от къщата на един клиент до къщата на друг, а и колко време ще трае самата процедура, така че може би в началото вашият периметър на работа няма да е толкова голям. Винаги можете да го разширите, когато бизнеса ви се разрасне.

timthumbТрябва да се сдобиете с подходящ автомобил или ван, които да ви позволят да пренасяте необходимото оборудване и продукти. Ако живеете на място с добри транспортни връзки може да ви е по-удобно да използвате общественият транспорт, но в такъв случай трябва да предлагате услуги, които не изискват да носите особено големи или тежки уреди.

Друго за което трябва да помислите е как да рекламирате бизнеса си. Освен традиционните реклами в интернет и хартиените издания и разпространяването на флаери, можете да поръчате голям стикер за колата си, ако ще използвате личен автомобил.

В съвременните условия е важно да имате собствен уебсайт. Помислете за създаването на такъв – в интернет се предлагат много платформи за създаване на сайтове, а ако нямате време или възможност да се справите сами с това, можете да наемете фирма – ще ви струва около 300 паунда, в зависимост от сложността на сайта. Със създаването на сайт бизнесът ви ще изглежда по-стабилен. Освен това можете да рекламирате и в социалните мрежи. Опитайте се регулярно да обновявате вашите публикации и да отговаряте на клиентите си – по този начин показвате, че бизнеса ви е сериозен и вдигате репутацията си.

Много важно е да помислите за възвръщаемостта от всяка инвестиция, която използвате за рекламиране. Рекламирането чрез флаери и методи, които изискват малка инвестиция са по-неефективни от рекламирането „от уста на уста“, така че трябва да работите максимално добре според изискванията на всеки клиент, което да ви доведе още клиенти.

Правила и норми

За да практикувате тази професия, минималната степен е NVQ level 3 за всяка една специфична дейност, която ще предлагате, например терапия за красота или спортен масаж. Освен това има варианти за по-тясна специализация, които ще увеличат знанията ви и ще ви превърнат в по-стабилен избор.  Има много курсове, които се предлагат в цялата страна, така че си струва да прекарате малко време в проучване къде и какво се предлага. Cidesco е международна организация, която предлага богат набор от курсове – включително от курсове за масаж и ароматерапия до курсове за маникюристи.

logoОт решаващо значение е да си направите застраховка за професионална отговорност, както и застраховка гражданска отговорност, която да покрие евентуални претенции от страна на клиент. Британската асоциация за терапия за красота и козметология предлага подходящи пакети за застраховки на своите членове, често и с преференциални цени, така че може да обмислите присъединяване към асоциацията. Логото на асоциацията на видимо място в сайта ви ще ви донесе и нови клиенти, тъй като добавяте марка за доверие в бизнеса си.

Освен това има и много други организации, които могат да ви предложат подходяща застраховка, така че може да проверите в интернет за най-подходящата за вас.

В качеството си на козметик трябва да вземете лиценз за това от вашата община. Всяка община има свои критерии за издаване на лиценз, като някои го дават без да се заплаща такса, докато други може да ви вземат някаква такса за издаването му. Ако обмисляте да работите в няколко различни общини, уверете се, че покривате критериите на всяка една от тях. За целта се свържете с всяка една.

Още едно важно нещо, което трябва да направите е да регистрирате себе си като самонает.

Разходи и заплата

Специалното оборудване и продукти са само част от разходите, които ще имате. Освен тях е добре да инвестирате във визитни картички, листовки за промоции, собствен уебсайт. PROMOTION-Beauty-Trolley-Vanity-Case-Make-up-Cosmetic-Box-Bag-Hairdressing-Nail-Art-Salon-Alu-MobileПодходящата застраховка също е с висок приоритет, затова трябва да включите и разходи за застраховка, когато калкулирате първоначалните си разходи. Общо взето като стартов капитал ще са ви нужни най-много пет хиляди паунда, за да покриете всички първоначални разходи.

Актуалната сума варира според бизнеса ви. Ако ще работите сам, ще имате по-малко разходи отколкото ако сте решили да наемете хора. Първоначалните разходи зависят от целта на вашият бизнес – ако сте решили да създадете мрежа от козметици, които да работят за вас – ще имате повече разходи, ако сте решили да стартирате сам – тогава разходите ви ще са по-малки.

Ще имате и различни разходи по време на работата си – гориво за автомобила ви, телефонни сметки, закупуване на продукти, които са свършили.

Бизнеса с мобилен салон за красота може да бъде изключително изгоден, благодарение на това, че е мобилен и не се плащат такси за наеми, ток и вода. По този начин можете да насочите парите си в реклама, а освен това да предлагате услуги на достъпни цени, което ще ви доведе още клиенти. Разбира се, трябва да пресметнете и разходите, които ще имате, за да достигнете до дома на клиентите си, когато пресмятате колко ще бъде приблизително вашата възвръщаемост.

Също така е добре да установите минимална такса на посещение. Няма смисъл да губите половин или един час в пътуване, ако ще спечелите само 5 паунда. Някои козметици определят минимална такса от 10 или 15 паунда на посещение, за да са сигурни, че не са изгубили време в пътуване напразно.

След всичко казано дотук – остава ви да решите какъв козметичен бизнес искате да започнете. Успех!

8 Comments to “Стартиране на мобилен салон за красота”

  1. [url=https://tepliciveka.ru]Дешевые теплицы из поликарбоната.[/url]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *