Съвети за по-лесно намиране на работа

Ако сте безработни може да прекарате доста време в търсене на работа. Задачата не е лесна, особено ако не търсите каквато и да е работа, а подходяща за вас, според уменията и квалификациите, които имате.

Преди да започнете

Най-важното преди да започнете търсенето е да сте на ясно със себе си, каква работа искате и можете да вършите или за коя компания искате да го правите. Направете си един списък със уменията и стажа, който имате на определена длъжност, както и за кои компании бихте желали да работите. Ако искате и второ мнение по въпроса, след като завършите списъка го дайте на приятел за да го погледне и да изкаже и своето становище.

За да имате успех в намирането на работа е препоръчително да прекарвате поне 16 часа седмично в търсене. Използвайте компютър за да следите обявите за работа в Интернет и кандидатствайте за тези, които отговарят на критериите в списъка ви и следете всички нови обяви. Когато изпращате автобиографията си, винаги е добре да изпратите и мотивационно писмо заедно с нея. Ако не знаете как да напишете и подредите автобиографията си, може да погледнете тази статия, а ако имате готова автобиография е добре да погледнете нашите съвети за нейното подобряване в тази статия, за да имате максимален шанс за успех.

Търсене

Започнете търсенето като прочетете обявите за работа в местните вестници и списания. Ако има обяви, които да отговарят на вашите критерии се обадете. Трябва да сте на ясно, че много хора, които търсят работа също четат вестниците, така, че може да се окаже, че конкуренцията за избраната от вас обява е доста голяма.

Ако си търсите работа в определена сфера, може да си закупите определени вестници и списания на такава тематика, там ще намерите обяви само от конкретната сфера. Ако нямате достатъчно пари за да купувате постоянно вестници и списания, може да отидете в местната библиотека и да ги разгледате там. В библиотеките също може да откриете табла, на които местните работодатели лепят обявите си за работа, така, че може да погледнете и там.

Друг начин за намиране на работа е да се регистрирате безплатно в някоя агенция за работа. Те могат да ви предложат всякаква работа, а дори и някоя длъжност, която отговаря на критериите от вашия списък. Подробна информация около агенциите за работа и регистрирането в тях може да откриете в тази статия.

Работа в определена компания

Ако не искате да работите където и да е, а искате да го направите в определена компания, защо просто не им го кажете? Потърсете ги, попълнете молба за работа и оставете автобиография и мотивационно писмо. Дори и да не набират персонал в момента, когато решат да го направят ще ви се обадят. Така шансът ви да ви наемат е много по-голям от обикновено и имате реална възможност да работите за компанията, за която винаги сте искали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *