Съвети за работа във Великобритания

Ако планирате да се преместите и работите във Великобритания, може би ще ви бъдат от полза няколко съвета. Работата в чужда държава ви носи по-добри доходи, но има няколко неща, които може да направите, преди да пристигнете за да работите. Ако знаете повече, ще ви бъде по-лесно, когато стъпите на нова земя.

Най-напред посетете страната

smiling manager in warehouse with tablet pc computer

Ако планирате да се преместите някъде, за да работите дългосрочно,защо първо не посетите страната? Можете да отидете на кратка почивка и да придобиете представа за това каква е страната и дали ще се чувствате добре там. Всяка страна е различна, както и има различия в отделните райони в страната. Например Лондон е много различен от всички останали райони в Англия.

Намерете надеждна агенция за подбор на персонал

Независимо дали сте реномиран професионалист или студент с няколко месеца практически стаж, трябва да намерите добра и надежда агенция за подбор на персонал. Консултантите в нея ще бъдат способни да ви препоръчват и да ви консултират във всичко, съпътстващо търсенето на работа във вашето поприще. Те също така могат да ви дадат добър съвет и насоки, които да ви подпомогнат в търсенето, кандидатстването и намирането на работа.

Виза

Визата е необходима за хора, които не са граждани на ЕС и ЕИО. Съществуват различни видове визи, които имат различни изисквания. Повечето категории са определени на базата на британската система за имиграция. Най-разпространените видове визи са:

  • за предприемачи – визите от такъв тип са предназначени за инвеститори, предприемачи, както и за хора, които не се нуждаят от оферти за работа, за да пребивават на територията на Великобритания
  • 3330904_cataract-surgery-news-large_transpjliwavx4cowfcaekesb3kvxit-lggwcwqwla_rxju8за хора с висок ценз – професионалисти – тази виза е за хора, на които е предложена работа във Великобритания
  • за временни работници – за хора, които ще работят временно в страната. Хората с австралийско гражданство между 18 и 30 години, имат право да подадат документи за работа във Великобритания до две години под формата на Youth Mobility Visa.
  • Има вариант да подадете документи за работа като работещ в новините – човек, който работи за новинарска агенция, вестник или друга организация и представя новините от страната на Великобритания или да подадете документи за пребиваване във Великобритания като представител на фирма със седалище извън нея.

Фамилни връзки

Много от правата за гражданство и работа са свързани с потеклото, така че си струва да можете да предоставите добри такива. Например, дори и само един от вашите баба и дядо да са родени във Великобритания, може да имате право на 5-годишна работна виза, а ако сте зависим от някого, който работи в страната, може да имате право на 2-годишна работна виза.

Национален осигурителен номер и банкова сметка

Ако сте решили и ще работите във Великобритания, има две важни неща, които трябва да свършите най-напред. Първо – кандидатствайте3086 за национален осигурителен номер възможно най-рано след като пристигнете в страната. Плащането на такса за национално-осигурителен номер ви дава достъп до различни ползи – държавна пенсия, финансова за търсещи работа, финансова помощ за майчинство, помощ при неработоспособност. Осигурителния номер може да ви помогне и при търсене на работа.

Второ – отворете си банкова сметка. Можете да направите това дори преди да пристигнете във Великобритания. С банкова сметка освен, че можете да правите бързи плащания, включително и международни, можете лесно да получавате заплатата си и да плащате сметките си.

18 Comments to “Съвети за работа във Великобритания”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *