С какво не трябва да се откроявате на работното място

С какво не трябва да се откроявате на работното мястоКогато сте на работното място, винаги трябва да сте стремите да давате всичко от себе си и да покажете най-добрите си качества – талант, работоспособност, креативност, инициативност и т.н. Така ще се откроите положително и работодателят ви ще ви запомни с добро.

Обаче не винаги нещата се развиват по този начин и понякога в опитите си да се откроите с добро, можете да постигнете обратен ефект, което дори и да не ви прави впечатление, определено ще се набие в очите на колегите и работодателя ви.

Ето и кои са най-честите неща, с които хората се открояват негативно на работното място:

Прекъсвате чуждите разговори

Никой не харесва да бъде прекъсван, особено ако води личен разговор. Това важи с още по-голяма сила, ако разговорът е делови или важен. Дори да искате да се сближите с колегите си, не се опитвайте да се месите във всеки техен разговор и да давате съвети за всеки проблем, който имат. Не се поддавайте и на изкушението да ги подслушвате, защото определено ще ги ядосате и ще влезете в полезрението им, но не с добро.

Държите се и се обличате като някой друг

Има хора, които започват да копират облеклото и дори държанието на свой колега или шеф, на който се възхищават тайно или явно. Те започват да си купуват същите вещи и дрехи, да си правят същата прическа, да ползват същия парфюм и т.н. Това е меко казано странно и по-скоро прави лошо впечатление. Дори егоцентричните шефове мразят, когато някой техен подчинен се опитва да им открадне стила. Така няма да се впишете по-бързо в екипа. По-добре останете верни на себе си.

Хвалите се постоянно

Колегите ви ще ви намразят бързо, ако сте самохвалко. Не се доказвайте постоянно и дори и да има с какво да се похвалите, запазете го за себе си, освен ако наистина не касае и останалите в службата ви. На работното място е по-добре да се държите по-скромно, дори и да не сте такава личност. Също така не говорете прекалено много за личния си живот в службата – за това къде сте били, какво сте правили, с кого сте излизали и т.н.

Коментирате бъдещето на кариерата си

Когато си взаимодействате със своя шеф, опитайте се да не говорите прекалено много за всичко, което искате да постигнете в компанията. По-добре се съсредоточете върху настоящата си работа и коментирайте как можете да я оптимизирате и т.н.

Закъснявате редовно за работа

Всички сме заети, но не е нормално и най-вече редно всяка сутрин да се появявате последни на работното си място. Това ще остави изключително лошо впечатление за вас и системните закъснения няма да ви донесат нищо повече от глоби и уволнение.

Винаги сте в лошо настроение

Дори и да не сте от най-позитивните и усмихнати хора на света, опитайте се да бъдете малко по-позитивни. Влезте сутрин в службата с усмивка и поздравете колегите си. Колкото и проблеми да имате – не се оплаквайте, говорете за позитивни неща. Смейте се повече на шегите на колегите си и общувайте повече с тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *