С какво не трябва да се откроявате на работното място

С какво не трябва да се откроявате на работното мястоКогато сте на работното място, винаги трябва да сте стремите да давате всичко от себе си и да покажете най-добрите си качества – талант, работоспособност, креативност, инициативност и т.н. Така ще се откроите положително и работодателят ви ще ви запомни с добро.

Обаче не винаги нещата се развиват по този начин и понякога в опитите си да се откроите с добро, можете да постигнете обратен ефект, което дори и да не ви прави впечатление, определено ще се набие в очите на колегите и работодателя ви.

Ето и кои са най-честите неща, с които хората се открояват негативно на работното място:

Прекъсвате чуждите разговори

Никой не харесва да бъде прекъсван, особено ако води личен разговор. Това важи с още по-голяма сила, ако разговорът е делови или важен. Дори да искате да се сближите с колегите си, не се опитвайте да се месите във всеки техен разговор и да давате съвети за всеки проблем, който имат. Не се поддавайте и на изкушението да ги подслушвате, защото определено ще ги ядосате и ще влезете в полезрението им, но не с добро.

Държите се и се обличате като някой друг

Има хора, които започват да копират облеклото и дори държанието на свой колега или шеф, на който се възхищават тайно или явно. Те започват да си купуват същите вещи и дрехи, да си правят същата прическа, да ползват същия парфюм и т.н. Това е меко казано странно и по-скоро прави лошо впечатление. Дори егоцентричните шефове мразят, когато някой техен подчинен се опитва да им открадне стила. Така няма да се впишете по-бързо в екипа. По-добре останете верни на себе си.

Хвалите се постоянно

Колегите ви ще ви намразят бързо, ако сте самохвалко. Не се доказвайте постоянно и дори и да има с какво да се похвалите, запазете го за себе си, освен ако наистина не касае и останалите в службата ви. На работното място е по-добре да се държите по-скромно, дори и да не сте такава личност. Също така не говорете прекалено много за личния си живот в службата – за това къде сте били, какво сте правили, с кого сте излизали и т.н.

Коментирате бъдещето на кариерата си

Когато си взаимодействате със своя шеф, опитайте се да не говорите прекалено много за всичко, което искате да постигнете в компанията. По-добре се съсредоточете върху настоящата си работа и коментирайте как можете да я оптимизирате и т.н.

Закъснявате редовно за работа

Всички сме заети, но не е нормално и най-вече редно всяка сутрин да се появявате последни на работното си място. Това ще остави изключително лошо впечатление за вас и системните закъснения няма да ви донесат нищо повече от глоби и уволнение.

Винаги сте в лошо настроение

Дори и да не сте от най-позитивните и усмихнати хора на света, опитайте се да бъдете малко по-позитивни. Влезте сутрин в службата с усмивка и поздравете колегите си. Колкото и проблеми да имате – не се оплаквайте, говорете за позитивни неща. Смейте се повече на шегите на колегите си и общувайте повече с тях.

2 Comments to “С какво не трябва да се откроявате на работното място”

  1. I seriously love your site.. Great colors & theme. Did you build this site yourself?

    Please reply back as I’m attempting to create my own site and want to learn where you got this from or exactly what the
    theme is called. Kudos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *