Три детайла, на които интервюиращите винаги обръщат внимание по време на интервю за работа

1Добрата автобиография и добре написаното мотивационно писмо могат да ви дадат необходимия кураж и да ви заслужат поканата за интервю, но това в никакъв случай не значи, че сте получили желаната работа. Всъщност най-трудната част тепърва предстои. Повечето кандидати преди интервю се подготвят по собствен начин, който най-често включва заучаване на мотивационна реч и отговори на най-често задаваните въпроси от интервюиращите. Подобна подготовка е препоръчителна, но определено не е достатъчна. Истината е, че когато се явите на интервю за работа, интервюиращият почти няма да се интересува от заучените отговори и фрази, а ще се опита да вникне във всеки малък детайл около вас – от това как говорите и какви мимики и жестове правите до това как изглеждате и дали косата ви стърчи. Разбира се, вие няма как да знаете точно кои детайли около вашата персона ще загледа и забележи интервюиращият, но в тази статия ще ви представим трите най-често забелязвани детайла:

1.      Външен вид – от глава до пети

Всеки кандидат за работа знае, че на интервю преди всичко се ходи подходящо облечен, според това за каква длъжност кандидатствате. Не може да отидете облечени в костюм на интервю за работа за строител или пък да отидете по джапанки и къси панталони на интервю за нов офис мениджър.

След като сте сигурни, че сте подходящо облечени, постарайте се да изглеждате добре. Хубавият костюм и лъснатите обувки далеч не са достатъчни, за да имате безупречен вид. Когато се приготвяте за интервюто обърнете внимание на всеки детайл, свързан с вашата визия. Изрежете добре ноктите си, срешете косата си добре, избръснете се гладко и дори оправете веждите си, ако смятате, че са прекалено рошави. За вас подобни детайли може и да не са от значение, но когато се явите на интервю за работа, те определено ще направят впечатление на човека срещу вас. Бъдете сигурни, че ще ви огледат от глава до пети, а след това ще започнат да обръщат внимание и на всяко малко нещо около външния ви вид, затова не трябва да давате причина на някого да не ви одобри.

2.      Ясно и отчетливо говорене – избягвайте издаването на различни звуци, когато се замислите

Трябва да признаем – всеки човек издава странни звуци, когато се замисли, но когато сте на интервю за работа, определено трябва да избягвате това. Гарантирано това ще бъде забелязано от интервюиращия и въпреки, че за вас издаването на звуци като „ъъъ“ и „хм“ е нещо нормално, за него ще изглеждате нервни, неуверени и дори неподготвени.

Когато се замислите и се страхувате, че докато решите какво точно да кажете ще настъпи неловко мълчание, по-добре се придържайте към това, отколкото да издавате странни звуци, с които да покажете, че сте замислени. В този случай с пълна сила важи поговорката: „Мълчанието е злато“. Ако все пак не ви идва подходящата дума на ум или не знаете какво да кажете, за да не изглежда прекалено странно дългото ви мълчание, просто кажете „Нека помисля“ или нещо подобно, с което да уведомите интервюиращия, че ви е нужно време да помислите.

3.      Водене на бележки – писалката и тефтера също са важни

Воденето на бележки по време на интервюто е чудесен начин да покажете своя интерес към съответната длъжност, но когато извадите ученически тефтер и химикалката, която ви е подарил вашият личен лекар, определено ще добавите една голяма черна точка към профила си. Може би отново смятате, че това е незначителна подробност, на която никой няма да обърне внимание, но грешите – интервюиращият ще я забележи.

Това в никакъв случай не значи, че трябва да се появите с изискан тефтер с кожени корици и писалка за стотици паунди, просто намерете нещо, което да не ви злепостави или пък да накара интервюиращия да се запита, защо ви е нужна работа в тяхната компания, след като писалката ви струва повече от половината заплата, която ще получавате при тях.

Винаги си носете резервен химикал, защото едва ли ще бъде удобно, ако единственият, който имате спре, докато си водите бележки. Ако това се случи и поискате химикал от интервюиращия, той ще реши, че сте се явили неподготвени и това също ще ви се отрази негативно.

Повечето хора дори няма да забележат подобни детайли, но колкото и добре да сте се представили на интервюто за работа, интервюиращият винаги ще обърне внимание на тези подробности, затова е най-добре да им обърнете внимание.

8 Comments to “Три детайла, на които интервюиращите винаги обръщат внимание по време на интервю за работа”

  1. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]защита от скликивания в директе[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]защита от скликивания[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]скликать яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]защита от скликивания в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]скликивание яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]яндекс директ скликивание[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]скликивание в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]скликать бюджет в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]скликивание яндекс директа[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]директ скликивание[/url].

  2. [url=https://www.fcw.su/poleznaja-43/prodlevaem-srok-sluzhby-stiralnoi-mashiny.html]Левша Замена уплотнителя холодильника[/url].
    [url=https://bashny.net/admin/2018/03/24/chto-nuzhno-znat-o-remonte-holodilnikov.html]levsha Сервис по ремонту холодильников[/url].
    [url=https://bashny.net/admin/2018/03/24/chto-nuzhno-znat-o-remonte-holodilnikov.html]levsha-remont.ru Ремонт холодильников на дому частный мастер[/url].
    [url=http://servicelocator.ru/perestal-rabotat-morozilnik/]Срочный ремонт холодильников Левша[/url].
    [url=http://servicelocator.ru/perestal-rabotat-morozilnik/]Ремонт холодильников Левша Ремонт[/url].
    [url=http://coffeet.ru/raznoe/remont-xolodilnikov-v-shhelkovo.html]Ремонт холодильников дому районы levsha-remont[/url].
    [url=https://chudetstvo.ru/stati/zhilyo-i-byt/17626-holodilnik-remontirovat-nelzya-kupit.html]Мастер по ремонту холодильников на дому[/url].
    [url=http://www.portcom.ru/articles/remont-bytovoi-tehniki]Мастерская по ремонту холодильников[/url].
    [url=http://coffeet.ru/raznoe/remont-xolodilnikov-v-shhelkovo.html]Ремонт отечественных холодильников[/url].
    [url=https://www.sergiev-posad.ru/useful/?id=14355]Недорогой ремонт холодильников[/url].

  3. [url=https://pastebin.com/u/Teplica52]Волна Купить новую теплицу[/url].
    [url=https://bbpress.org/forums/profile/teplica52/]теплица52 Теплица 3 на 8 цена[/url].
    [url=https://abisgroup.ru/articles/universalnye-tepliczy-iz-polikarbonata.htm]Купить теплицу от производителя цена[/url].
    [url=https://www.strata.com/forums/users/teplica52/]Теплица от производителя распродажа[/url].
    [url=https://www.business-gazeta.ru/article/436551]Теплица под заказ[/url].
    [url=https://www.babelcube.com/user/mikhail-belov]teplica52.ru Продаж теплиц цена[/url].
    [url=https://t.me/teplicavolna]Теплицы продажа teplica52[/url].
    [url=https://www.babelcube.com/user/mikhail-belov]Теплица от производителя распродажа Волна и ВИТА[/url].
    [url=https://www.mixcloud.com/teplica52/]Теплицы купить недорого[/url].
    [url=https://ogorodnikis.ru/vse-dlja-sada-i-ogoroda/teplica-iz-polikarbonata-vita-premium.html]Теплицы из поликарбоната[/url].
    [url=https://www.plasticsouz.ru/teplica.htm]Теплица 2 на 4 цена teplica52[/url].
    [url=https://ru.gravatar.com/teplica52]Теплицы цена доставка Теплица52[/url].
    [url=https://pastebin.com/u/Teplica52]Теплицы[/url].
    [url=https://public-herring.profeat.site]Садовая теплица из поликарбоната цена[/url].
    [url=https://spravka-jurist.com/preimuschestva-teplic-iz-polikarbonata]Купить теплицу 2 4[/url].
    [url=https://www.weblancer.net/users/Teplica52/]Дешевые теплицы[/url].
    [url=https://www.wpgmaps.com/forums/users/teplica52/]Волна Купить теплицу из поликарбоната от производителя[/url].
    [url=https://gitlab.com/Teplica52]теплица52 Теплицу купить по акции от производителя[/url].
    [url=https://www.twitch.tv/teplica52/about]Теплицы из поликарбоната 4 метра длина[/url].
    [url=https://disqus.com/by/teplica52/about/]Теплицы цена доставка[/url].
    [url=https://subscribe.ru/author/30811333]Купить усиленную теплицу[/url].
    [url=https://repo.getmonero.org/teplica52]teplica52.ru Сколько стоит теплица из поликарбоната[/url].
    [url=https://omskpress.ru/news/96623/plyus_teplits_iz_polikarbonata/]Уральские теплицы teplica52[/url].
    [url=https://letterboxd.com/teplica52/]Теплицы на заказ Волна и ВИТА[/url].
    [url=https://www.weblancer.net/users/Teplica52/]Теплица с установкой[/url].
    [url=https://www.reddit.com/user/Effective-Pop2661/comments/okz7qv/как_РЅРµ_нужно_делать_сетку_для_огурцов_РІ_теплицу/]Завод усиленных теплиц[/url].
    [url=https://www.sqlservercentral.com/forums/user/teplica52]Распродажа теплицы прямостенные teplica52[/url].
    [url=https://www.reddit.com/user/Teplica52/]Купите дачную теплицу Теплица52[/url].
    [url=https://bbpress.org/forums/profile/teplica52/]Качественные теплицы[/url].
    [url=https://spravka-jurist.com/preimuschestva-teplic-iz-polikarbonata]Теплица цена руб[/url].
    [url=https://omskpress.ru/news/96623/plyus_teplits_iz_polikarbonata/]Теплица 2 на 4 цена[/url].
    [url=https://kwork.ru/user/sasha818181]Теплицы из поликарбоната прямостенные от производителя[/url].

  4. [url=http://www.remont-fridge-tv.ru/station/severo-vostochnyj/otradnoe/]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://teletype.in/@dzenremont/123]Dzen Remont[/url].
    [url=https://writeablog.net/dzen/img]dzen-remont[/url].
    [url=https://pretich.ru/viewpage.php?page_id=123]https://www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://postheaven.net/dzen/remont-varochnykh-panelei-na-domu-v-sankt-peterburge]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://www.zsmspb.ru/articles/349-slomannyi-pribor-remont-ili-pokupka-novogo.html]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://telegra.ph/Remont-duhovyh-shkafov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-03-21]https://www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://dzen1.themedia.jp/posts/43822227]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://lilac-dolphin-dqqbdj.mystrikingly.com/blog/945c8d95745]Dzen Remont[/url].
    [url=https://forum.expert-cm.ru/index.php?topic=6641.135]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://postheaven.net/dzen/remont-varochnykh-panelei-na-domu-v-sankt-peterburge]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=http://рамсервис.СЂС„/remont-stiralnykh-mashin]ДЗЕН ремонт[/url].
    [url=https://remont-holodilnikov-kazan.ru]dzen-remont[/url].
    [url=https://penzu.com/public/f050a824]DZEN-remont.ru[/url].
    [url=https://remont-spb.hatenablog.com/]Дзен ремонт холодильников[/url].
    [url=https://teplica-parnik.net/pochemu-stiralnaya-mashina-ne-zapuskaetsya-i-kak-eto-ispravit.html]Дзен ремонт[/url].
    [url=http://рамсервис.рф/remont-stiralnykh-mashin]https://dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://dialogs.yandex.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]dzen remont[/url].
    [url=https://dzen1.themedia.jp/posts/43822227]DZEN-remont.ru[/url].
    [url=https://dzen.pixnet.net/blog/post/98736943]dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://dialogs.yandex.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]https://dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://64195a4a3d289.site123.me/blog/Дзен-Ремонт]https://dzen-remont.ru[/url].
    [url=http://www.remont-fridge-tv.ru/station/severo-vostochnyj/otradnoe/]https://dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://lilac-dolphin-dqqbdj.mystrikingly.com/blog/945c8d95745]Дзен-ремонт ру[/url].
    [url=https://www.turnkeylinux.org/user/1368255]Дзен ремонт холодильников[/url].
    [url=https://lilac-dolphin-dqqbdj.mystrikingly.com/blog/945c8d95745]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=https://reg2165.wixsite.com/dzenremont/post/ремонт-стиральных-машин]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=https://dzen1.themedia.jp/posts/43822227]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://telegra.ph/Remont-duhovyh-shkafov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-03-21]https://dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://www.zsmspb.ru/articles/349-slomannyi-pribor-remont-ili-pokupka-novogo.html]https://dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://lilac-dolphin-dqqbdj.mystrikingly.com/blog/945c8d95745]https://www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://2stiralki.ru/vybor-posudomoechnoy-mashiny/kak-vas-mogut-obmanut-mastera-po-remontu-stiralnyh-mashin]Дзен ремонт[/url].

  5. [url=https://www.fimfiction.net/user/718142/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.thethingsnetwork.org/u/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.adpost.com/u/a79346392/]vc.ru[/url].
    [url=https://the-dots.com/users/andy-andy-1606651]vc.ru[/url].
    [url=https://www.curioos.com/andyandy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.funddreamer.com/users/andy-2]vc.ru[/url].
    [url=https://www.magcloud.com/user/andyandy]vc.ru[/url].
    [url=https://litmus.com/p/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.reverbnation.com/andy396]vc.ru[/url].
    [url=https://www.metooo.io/u/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://camp-fire.jp/profile/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.naucmese.cz/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://velog.io/@andy43/posts]vc.ru[/url].
    [url=http://hawkee.com/profile/6515944/]vc.ru[/url].
    [url=https://developers.oxwall.com/user/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://the-dots.com/users/andy-andy-1606651]vc.ru[/url].
    [url=https://www.diggerslist.com/660c101557530/about]vc.ru[/url].
    [url=https://issuu.com/andy4343]vc.ru[/url].
    [url=https://www.furaffinity.net/user/andy32]vc.ru[/url].
    [url=https://www.magcloud.com/user/andyandy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.bark.com/en/gb/company/andy/d80Mw/]vc.ru[/url].
    [url=https://www.weddingbee.com/members/a79346392/]vc.ru[/url].
    [url=https://www.funddreamer.com/users/andy-2]vc.ru[/url].
    [url=https://fliphtml5.com/homepage/wyibz/andy/]vc.ru[/url].
    [url=https://veoh.com/users/andyandy34]vc.ru[/url].
    [url=https://pubhtml5.com/homepage/zhebw/]vc.ru[/url].
    [url=https://thefeedfeed.com/kohlrabi8993]vc.ru[/url].
    [url=https://qooh.me/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.intensedebate.com/people/andy35654]vc.ru[/url].
    [url=https://www.furaffinity.net/user/andy32]vc.ru[/url].
    [url=https://www.credly.com/users/andy-andy.eaa772e7/badges]vc.ru[/url].
    [url=https://www.reverbnation.com/andy396]vc.ru[/url].

  6. [url=https://fabrika-teplic.ru]Продажа теплиц из поликарбоната цены[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/]Теплицы купить от производителя[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#1]Качественные теплицы[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#2]Теплицы по низким ценам[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#3]Заказ теплиц[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#4]Купить прочную теплицу[/url].

  7. [url=https://mostep.ru]Теплицы купить цена[/url].
    [url=https://mostep.ru/]Теплицы поликарбоната распродажа области[/url].
    [url=https://mostep.ru/#1]Теплицы из поликарбоната на заказ[/url].
    [url=https://mostep.ru/#2]Цены на теплицы из поликарбоната[/url].
    [url=https://mostep.ru/#3]Теплица от производителя цена[/url].
    [url=https://mostep.ru/#4]Теплицу купить по акции от производителя[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *