Уебсайт или страница в социалните медии? Кое е добро за бизнеса

Социалните мрежи предлагат много ползи, но не могат да предложат всичко, от което се нуждае даден бизнес. За да имате цялостен завършен вид онлайн, който да представя вашият бизнес, трябва да имате и уебсайт.

Социалните медии придобиха голяма популярност. Ние постоянно споделяме нещо във facebook, гледаме най-новите клипове в youtube, новините гледаме от twitter, последните течения в модата – в pinterest. Общуването помежду ни стана до голяма част дигитално.

Сега вече социалните мрежи не се използват само и единствено от частни лица – вече много фирми имат свои страници, наред с официалния си сайт. Само във фейсбук присъстват над 60 милиона активни бизнес страници всеки месец. Социалните мрежи се използват повече от малки и средни бизнеси, които намират установяването на собствена страница евтин и лесен вариант за реклама и присъствие на бизнеса на пазара.

Социалната медия е инструмент за информация, който позволява на бизнеса да достигне до повече клиенти.

Истината е, че доста от клиентите правят поръчките си именно чрез социалните медии. Освен това информацията се разпространява бързо и клиентите имат почти веднага достъп до най-новите промоции на любимите си продукти. Недостатъка е, че бизнес информацията, качена в социалните мрежи бързо може да „потъне“ в океана от постове, които се качват ежеминутно.

От друга страна бизнес сайтовете са полезни за фирмите, понеже в тях информацията е постоянна и няма опасност да се изгуби така, както в социалната мрежа. На сайта си дадения бизнес може да качва настоящи или бъдещи промоции, а да ги рекламира чрез социалните мрежи, както и се получава най-често. Освен всичко друго – в момента има готови платформи, които са абсолютно лесни за употреба.

Бизнес сайт

Бизнес сайта е инструмент, който може да даде на малкия и среден бизнес платформа, от която да рекламират стоките и услугите си, както и възможността за електронна търговия. Първото, което трябва да направите, ако искате сайт, е да изберете име за своя домейн (уеб адрес).

Именно домейна е нещо, което ще търсят и запомнят потребителите, когато търсят услугите или стоките ви, затова той трябва да отразява най-точно вашият бизнес. Домейна също така ще помогне на потребителите да локализират вашият бизнес, когато използват търсенето.

Дори и ако не сте готови да създадете собствен сайт, си струва да регистрирате домейна си. Даже и сайта ви да не е голям, когато потребителите ви търсят, той ще излиза в търсачките и това ще означава, че вашият бизнес съществува и работите. Вие може в действителност да имате само една входна страница, която да включва линкове към социалните мрежи, в които съществувате, но това все пак държи потребителите заинтересувани от бизнеса ви.

Още по-добре е, ако имате възможност да обновявате и поддържате сайта си. Има много начини, които можете да използвате, за да направите сайта си по-видим. Повечето от тях включват и т.нар. „wizards”, които превеждат бизнеса през целия процес, давайки ясна представа какво съдържание се търси и по този начин улесняват процеса на разработката на сайта.

Предимства на това да имате сайт

Повечето бизнеси имат не само уеб сайт или само страници в социалните медии – те имат и двете. Тук не става въпрос за избор между едното и другото, а за цялостно използване на всички средства, с които да рекламирате успешно бизнеса си на електронно ниво. Платформите на социалните медии вече имат доста голяма аудиенция и могат да са добър начин на рекламиране на бизнеса, независимо дали става въпрос за платена реклама или обикновено споделяне в новините.

Комбинацията сайт-социални медии предлага най-добрата видимост за даден бизнес. Уебсайтовете имат възможност да присъединяват съдържанието от социалните мрежи, така че да може да се използват с цялата им ефективност. Това може да ви помогне да направите вашият уебсайт добра основа на вашият дигитален маркетинг, но трябва да използвате всеки един инструмент за това.

Понякога собствениците на малък бизнес или хората, които искат да започнат такъв, започват, като разработват собствени страници в социалните мрежи, докато създадат своето име и компания. Това е един от най-лесните начини за създаване на име и даване на летящ старт на нов бизнес.

14 Comments to “Уебсайт или страница в социалните медии? Кое е добро за бизнеса”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *