Университетско образование или направо към работа?

За хората с предприемчив дух идеята да прекарат още 4 години, за да получат университетско образование, звучи като загубено време, което ги отдалечава от идеята им за собствен бизнес. От друга страна колкото по-високо образование има някой, толкова по-добре е възприет от обществото. Изборът е труден.

Защо избирате да бъдете предприемач?

Първият и най-важен въпрос, който трябва да си зададете, ако искате да сте предприемач е „Защо?“. Блестящият живот на предприемача, който си представяте, понякога е наистина трудна цел. Предприемачеството изисква много от всичко – време, пари, търпение, упоритост и много, много работа.

Внимателно помислете какъв искате да бъде живота ви след пет или десет години. Не забравяйте да включите в моментите на неуспехи. Добре е да имате план Б – например университетска степен, но това ще ви е нужно само в случай, че имате само една бизнес идея.

Какви връзки ще изградите?

Едно от най-добрите неща, които университета осигурява освен дипломата, е възможността да създадете връзки, които ще ви бъдат необходими след това. Връзките играят наистина важна роля във всеки един бизнес и ако сте решили да пропуснете университета, трябва да сте достатъчно добри и да можете да си създавате връзки лесно.

В сайтове като MeetUp могат да ви помогнат да се срещнете с други предприемачи във вашият район. General Assembly предлага онлайн и физически курсове за стартиращи предприемачи. Освен това можете да се възползвате от безплатни вечерни срещи, на които можете да се запознаете с още хора във вашия бранш. Имайте предвид, че извън университетските среди създаването на връзки може да бъде по-трудно.

Какво знаете за индустрията, в която искате да се развивате?

Важно е да имате връзки, но също така е важно да разбирате материята, в която искате да развивате бизнес. Ако нямате никакъв опит в това, с което искате да се занимавате, имате сериозен пропуск. Трябва добре да разбирате пазара, конкуренцията и начините да предлагате продуктите си. Понякога, най-добрият начин да го направите, е да инвестирате в качествено обучение. Така че задайте си въпроса дали наистина имате необходимите знания, за да устоите на конкуренцията. Ако отговора не ви притеснява, можете да пристъпите към стартиране на вашият бизнес.

Какво сте направили до тук?

Опитахте ли вече да започнете вашият бизнес? Работихте ли при някой, от когото да научите нещо? Всеки един придобит опит във вашата област ще ви е от полза. Ако никога не сте опитвали да стартирате бизнес, попитайте хора, които вече са стартирали. С какво са се сблъскали и какво е трябвало да направят, за да са успешни. Използвайте техния опит.

Ще ви трябва ли финансиране?

Помислете и запишете всички разходи, които ще имате, докато започнете да печелите. Ще ви трябва ли начален капитал, какви ще са разходите ви в първите месеци, разходите за реклама и др. Имайте предвид, че студентските заеми са с по-изгодни условия. Можете да се възползвате от тях, докато сте студент и да отворите стабилен бизнес, подплатен с подходящо образование и изгодни условия по заем за стартирането му. Помислете хубаво как ще изплащате заема си, ако вземете такъв, за да не попаднете в списъка с потребителите с лош кредитен рейтинг.

Имате ли подкрепа?

Когато имате добра идея, но нещата се объркат, може бизнеса ви да пропадне. Уверете се, че имате подкрепа в такъв момент. Проучете за ресурси, които могат да подкрепят бизнеса ви в труден момент – вашето затруднение може да се задълбочи, ако няма кой да ви помогне. Използвайте всичко, което можете, за да вдигнете бизнеса си на крака.

Способен ли сте на успех?

Да сте предприемач има своите предимства и може да е най-доброто нещо, което ще направите за вашата кариера, но на един процент успешни бизнеси има 99% неуспешни. Трябва да вземете предвид много фактори, а също така да включите и непредвидени ситуации. Но има един основен фактор, който определя успеха ви – вашата настройка. Ако вие сте достатъчно упорит, търпелив, работите спокойно и преценявате правилно ситуациите, в които попадате, вашият бизнес има голям шанс да е успешен. Вашата страст може да ви доведе до вашият успех.

За всичко това си дайте достатъчно време, обмислете, пишете, бъдете честни със себе си преди да вземете крайно решение. Предприемачеството може да бъде много възнаграждаващо, но в наши дни също така много се държи на образованието. Направете най-правилния избор за себе си.

18 Comments to “Университетско образование или направо към работа?”

  1. Lorsque vous oubliez le mot de passe pour verrouiller l’écran, si vous n’entrez pas le mot de passe correct, il sera difficile de le déverrouiller et d’y accéder. Si vous trouvez que votre petit ami / petite amie est suspect, vous avez peut-être pensé à pirater son téléphone Samsung pour obtenir plus de preuves. Ici, nous vous fournirons la meilleure solution pour déchiffrer le mot de passe du téléphone mobile Samsung. https://www.xtmove.com/fr/how-to-track-samsung-phone-and-hack-password-without-them-knowing/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *