Управление на бизнес от къщи

Ако искате да работите от къщи, в някои случаи може да се наложи да искате разрешение или допълнителна застраховка за това.

Разрешителни

За да работите от къщи, може да има нужда от разрешение от вашият:

  • ипотечен инспектор или хазяин
  • районният офис по планиране (ако имате намерение да правите големи промени в жилището)
  • местната община – в случай, че ще имате много клиенти и доставки, ще искате да рекламирате бизнеса си извън жилището си или ще ви трябва лиценз, за да го упражнявате

Застраховка

Може да ви трябва застраховка, за да работите вашият бизнес. Застраховката на жилището ви може и да не покрива съществени неща, които използвате за бизнеса си – стока, компютри, клиенти, които ви посещават. Можете да намерите оторизиран застраховател в уебсайта на британските застрахователи или да получите адекватен съвет на български език, като се свържете с квалифицираните счетоводители от екипа на Help4Bulgarians, които имат дългогодишен опит във Великобритания.

Данъчни облекчения

Можете да включите вашите разходи за бизнес в данъчната си декларация, ако работите като самонаето лице или сте съдружник.

Можете да подадете молба за приспадане от разходите за общинска такса, отопление, телефон, интернет.

В някои случаи може да се наложи да плащате Capital Gains Tax върху част от собствеността си, която сте използвали за бизнес, ако решите да продадете дома си.

Бизнес такси

Може да се наложи да заплатите определени такси върху частта от вашият имот, която използвате за работни помещения, в зависимост от това, дали на тази част е дадена някаква стойност от гледна точка на бизнеса от местната Valuation Office Agency. За останалата част на жилището си дължите данък общинска такса. За да разберете дали дължите такса върху работните ви помещения, можете да се свържете с Valuation Office Agency на телефони: 03000 501 501 (за Англия) и 03000 505 505 (за Уелс).

Може да се квалифицирате за данъчно облекчение за малък бизнес, ако вашият имот има облагаема стойност £12,000 или по-малко.

Освен всичко друго, трябва да спазвате всички регулации за здраве и безопасност, както при всеки друг бизнес.

One Comment to “Управление на бизнес от къщи”

  1. [url=https://tepliciveka.ru]Теплица поликарбоната производителя цена.[/url]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *