Училищен асистент по време на обедната почивка

Ако ви харесва да се грижите за деца и искате да работите в училище, това може да бъде добра възможност за работа за вас. Училищните наставници по време на обедната почивка, познати и като асистенти по време на обяд, работят в началните училища, гимназиите и специалните училища и се грижат за децата по време на обедната почивка.

Recruitment_Pages_-_JSD_Student_SupervisorЗа да работите тази работа е нужно да сте много търпелива личност, трябва да останете спокойни и в спешни случаи. Всякакъв опит с деца и оказване на първа помощ би ви бил от полза. Трябва да харесвате работата с деца и да имате възможност да ги контролирате и наблюдавате тяхната безопасност, да имате добри комуникативни умения, добра физическа подготовка, добре да работите в екип.

Задачите на асистента по време на хранене на децата включват:

 • помагане на децата по време на хранене, които срещат трудности, например при рязането на храна
 • окуражаване на добрите маниери на хранене
 • осигуряване на спокойствие и не допускане поведението на децата да стане твърде шумно

След хранене асистента:

 • наблюдава децата на площадката или в класната стая (физкултурния салон, ако е мокро навън)
 • прекратява поведение, което може да доведе до опасни последствия
 • справя и прекъсва на евентуални караници, разправии или сбивания между децата
 • оказва подкрепа на дете, което е разстроено
 • справя се с минимални рани, като леки охлузвания, натъртвания, одрасквания
 • понякога може да се наложи да организира игри

Обикновено работата на асистентите по време на обедната почивка е между 12 и 14 часа, от понеделник до петък, по време на учебната година. Работата на асистента изисква да се стои прав и да се върви много, често пъти навън, дори и в студено време.

Асистентите по време на обедната почивка работят за по 6,50 – 7,50 паунда на час. Старшите асистенти може да взимат малко повече.

За да кандидатствате за училищен асистент по време на обедната почивка, трябва да сте над 18-годишна възраст, като предимство имат кандидатите с основни умения в оказването на първа помощ и опита при работа с деца. Ще трябва да направите и проверка на криминалното си досие с помощта на Disclosure and Barring Service, като бланка за попълване на данните ще ви даде вашият бъдещ работодател, ако е решил, че сте подходящ кандидат.

Гилдията, която представлява работещите по настаняването в различни сфери предоставя информация за тренинги, свързва желаещи да се обучават с фирмите, които предоставят курсове за обучение и предоставя съвети, свързани с работата по настаняването и туризма. В сайта им има интерактивни инструменти, които ви помагат да планирате и развивате кариерата си в тази насока.

imageОбучение и развитие

След като сте започнали да работите, вие ще получите подходящо обучение за работата от опитен персонал. Може да преминете и курс по оказване на първа помощ. От училището, в което са ви наели, може да ви предложат възможността да вземете допълнителни квалификации в подкрепа на работата като помощен персонал, като например:

 • квалификация второ ниво на поддържаща функция в училищата
 • сертификат второ ниво в поддържане на по-широк курс на обучение в училищата

Това включва детско развитие; защита на децата; равенство, разнообразие и разбиране на техните нужди; подкрепа на децата по време на почивката и храненията; подкрепа на извънкласни дейности; развиване и подкрепа на техните умения, интереси и качества.

Възможности

Можете да потърсите работа като училищен асистент в местните вестници, в бюрата за търсене на работа Jobcentre Plus, LGjobs

Ако започнете работа в по-голямо училище, имате възможност да израснете в старши асистент по време на обедната почивка, а можете да станете и асистент по време на учене.

18 Comments to “Училищен асистент по време на обедната почивка”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *