Училищен асистент по време на обедната почивка

Ако ви харесва да се грижите за деца и искате да работите в училище, това може да бъде добра възможност за работа за вас. Училищните наставници по време на обедната почивка, познати и като асистенти по време на обяд, работят в началните училища, гимназиите и специалните училища и се грижат за децата по време на обедната почивка.

Recruitment_Pages_-_JSD_Student_SupervisorЗа да работите тази работа е нужно да сте много търпелива личност, трябва да останете спокойни и в спешни случаи. Всякакъв опит с деца и оказване на първа помощ би ви бил от полза. Трябва да харесвате работата с деца и да имате възможност да ги контролирате и наблюдавате тяхната безопасност, да имате добри комуникативни умения, добра физическа подготовка, добре да работите в екип.

Задачите на асистента по време на хранене на децата включват:

  • помагане на децата по време на хранене, които срещат трудности, например при рязането на храна
  • окуражаване на добрите маниери на хранене
  • осигуряване на спокойствие и не допускане поведението на децата да стане твърде шумно

След хранене асистента:

  • наблюдава децата на площадката или в класната стая (физкултурния салон, ако е мокро навън)
  • прекратява поведение, което може да доведе до опасни последствия
  • справя и прекъсва на евентуални караници, разправии или сбивания между децата
  • оказва подкрепа на дете, което е разстроено
  • справя се с минимални рани, като леки охлузвания, натъртвания, одрасквания
  • понякога може да се наложи да организира игри

Обикновено работата на асистентите по време на обедната почивка е между 12 и 14 часа, от понеделник до петък, по време на учебната година. Работата на асистента изисква да се стои прав и да се върви много, често пъти навън, дори и в студено време.

Асистентите по време на обедната почивка работят за по 6,50 – 7,50 паунда на час. Старшите асистенти може да взимат малко повече.

За да кандидатствате за училищен асистент по време на обедната почивка, трябва да сте над 18-годишна възраст, като предимство имат кандидатите с основни умения в оказването на първа помощ и опита при работа с деца. Ще трябва да направите и проверка на криминалното си досие с помощта на Disclosure and Barring Service, като бланка за попълване на данните ще ви даде вашият бъдещ работодател, ако е решил, че сте подходящ кандидат.

Гилдията, която представлява работещите по настаняването в различни сфери предоставя информация за тренинги, свързва желаещи да се обучават с фирмите, които предоставят курсове за обучение и предоставя съвети, свързани с работата по настаняването и туризма. В сайта им има интерактивни инструменти, които ви помагат да планирате и развивате кариерата си в тази насока.

imageОбучение и развитие

След като сте започнали да работите, вие ще получите подходящо обучение за работата от опитен персонал. Може да преминете и курс по оказване на първа помощ. От училището, в което са ви наели, може да ви предложат възможността да вземете допълнителни квалификации в подкрепа на работата като помощен персонал, като например:

  • квалификация второ ниво на поддържаща функция в училищата
  • сертификат второ ниво в поддържане на по-широк курс на обучение в училищата

Това включва детско развитие; защита на децата; равенство, разнообразие и разбиране на техните нужди; подкрепа на децата по време на почивката и храненията; подкрепа на извънкласни дейности; развиване и подкрепа на техните умения, интереси и качества.

Възможности

Можете да потърсите работа като училищен асистент в местните вестници, в бюрата за търсене на работа Jobcentre Plus, LGjobs

Ако започнете работа в по-голямо училище, имате възможност да израснете в старши асистент по време на обедната почивка, а можете да станете и асистент по време на учене.

20 Comments to “Училищен асистент по време на обедната почивка”

  1. Les raisons les plus courantes de l’infidélité entre couples sont l’infidélité et le manque de confiance. À une époque sans téléphones portables ni Internet, les problèmes de méfiance et de déloyauté étaient moins problématiques qu’ils ne le sont aujourd’hui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *