Фейсбук групи в помощ на българите във Великобритания

Фейсбук групи в помощ на българите във ВеликобританияВ днешно време технологиите заемат голяма част от нашето ежедневие и вече почти няма човек, който да не разполага с компютър, лаптоп, смартфон или друго устройство, което да го свързва с безкрайния океан от информация наречен интернет, особено във Великобритания.

В интернет може да бъде намерена всякаква информация, стига да знаем как и къде да търсим – като започнем от специализирани сайтове до все по-налагащите се социални мрежи и един конкретен феномен сред тях, наречен Фейсбук.

Социалната мрежа на Марк Зукърбърг и компания вече има над 1 милиард потребители от цял свят, което я прави най-голямата. По последни социологически данни, 73 процента от ползващите интернет българи имат профил във Фейсбук. Особено голям в социалната мрежа е делът на българите в чужбина, за които тя представлява бърз и забавен начин да бъдат информирани в забързаното си ежедневие и да поддържат връзка с приятели и роднини.

Във виртуалния свят на Фейсбук можем да намерим българската общност в доста пълен състав, из многото групи в помощ на българите на Острова. Съществуват десетки български групи, посветени на различни страни от живота в Обединеното кралство. Имената им ползват почти еднакъв набор думи и те предлагат почти еднакви услуги, но пък имат различни администратори, информация и поддръжка, защото една Фейсбук група се създава лесно, с няколко клика, но се администрира и поддържа трудно, за да има винаги актуална и полезна информация.

В няколко поредни статии ще ви представим някои от най-използваните, популярни и полезни групи за българи във Великобритания, за които можете да бъдете сигурни, че съдържат изобилна, актуална, полезна и любопитна информация и могат да бъдат в полза на всеки българин на Острова, независимо дали е пристигнал отскоро или живее тук от години.

Първата група, която ще ви представим е „Работа в UK”, която можете да посетите на адрес www.facebook.com/groups/rabotavuk или ако напишете в търсачката на Фейсбук името й.

Групата е създадена да помага на българите във Великобритания да бъдат подготвени информационно за намиране на работа, както и да успяват в процеса на намиране на по-добра работа. Освен това, групата предоставя актуални обяви за работа, отзиви за фирми и работодатели и множество полезни статии, свързани с темата за работа.

Към момента на създаването на тази статия (март 2016 г.),  групата има почти 11 хиляди последователи, като броят им расте с всеки изминал ден, десетки администратори и се поддържа ежедневно. Това е може би една от най-големите български групи за работа във Великобритания, в която ще намерите помощ и отговори на въпросите си.

Присъединете се към група „Работа в UK”, за да бъдете подготвени и информирани, за да има къде да зададете въпросите си при нужда и получите помощ и не на последно място – за да се запознаете с други хора от българската общност във Великобритания.

2 Comments to “Фейсбук групи в помощ на българите във Великобритания”

  1. Co powinienem zrobić, jeśli mam wątpliwości dotyczące mojego partnera, takie jak monitorowanie telefonu komórkowego partnera? Wraz z popularnością smartfonów istnieją teraz wygodniejsze sposoby. Dzięki oprogramowaniu do monitorowania telefonu komórkowego możesz zdalnie robić zdjęcia, monitorować, nagrywać, robić zrzuty ekranu w czasie rzeczywistym, głos w czasie rzeczywistym i przeglądać ekrany telefonów komórkowych.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *