Често задавани въпроси относно формулярите за кандидатстване

imagesТази статия цели да отговори на някои общи въпроси относно формулярите за кандидатстване, включително и какво да пишем в тях, какво да пропуснем и разликите между онлайн и традиционните хартиени формуляри.

Защо не мога да просто да изпратя копие от автобиографията си?

Ако работодателят е поискал попълнен формуляр за кандидатстване, значи той иска точно това. Не се изкушавайте да изпратите обратно непълен формуляр за кандидатстване с приложено към него ваше CV.

Не е необходимо да пишете мотивационно писмо, ако има раздел във формуляра за кандидатстване, където можете да се предоставите допълнителна информация, като например защо искате да работите за дадената компания. Ако няма раздел за допълнителна информация, може да добавите мотивационно писмо, в което да обясните защо искате да работите за организацията и какви умения и опит имате.

Какво да кажа за моите причини за напускане?

Добра идея е да бъдете положителни, когато става дума за причините ви за напускане на работа, без значение какво е отношението ви към работодателите – настоящи и минали. Давайте кратки отговори – обикновено ще разполагате с малко пространство в което да опишете досегашните си работни места.

Типични отговори могат да бъдат:

– край на трудов договор

– напредване в кариерата

– съкращения.

Може ли онлайн приложение за едно работно място да се използва при кандидатстване за друго?

След като вече сте попълвали формуляр, вие ще бъдете по-запознати с вашите собствени умения, опит, силни и слаби страни. Може също така да сте в състояние да “изрежете и поставите” параграфи в други формуляри. Първо обаче се уверете, че написаното съответства за дадената позиция и, че не се споменава грешен работодател или фирма.

Не се изкушавайте да кандидатствате за много работни места онлайн, просто защото е по-лесно. Вие вероятно ще бъдете по-успешни, ако търсите свободни позиции само за местата, които действително ви интересуват.

По-лесно ли е да подадеш онлайн приложение, отколкото да попълниш хартиено?

Попълването на заявление за кандидатстване по електронен път отнема точно толкова време и усилия, колкото и попълването на хартиен формуляр. Избягвайте употребата на ежедневния стил на език, който може да се използва в имейлите. Не съкращавайте думи и не забравяйте да пишете цели изречения. Неформалният език няма да създаде правилното впечатление.

Онлайн формулярите се различават, така че, следвайте внимателно инструкциите. Някои могат да бъдат съхранени и ползвани по-късно, но други не. При някои няма да може да изрежете и поставите текст, или пък да разпечатате формуляра. Проверете тези неща в началото, за да си спестите главоболия по-късно.

Какво е мониторинг на равната възможност?

Често се случва организациите да помолят хората да попълнят формуляр за етнически произход. Тези данни не се взимат предвид при подбора и обикновено се използват от отдела по човешки ресурси, за да се уверят, че приемат кандидатури от всички слоеве на обществото.

3 Comments to “Често задавани въпроси относно формулярите за кандидатстване”

  1. Może to być denerwujące, gdy twoje relacje są zakłócone, a jej telefonu nie można śledzić. Teraz możesz łatwo wykonać tę czynność za pomocą aplikacji szpiegowskiej. Te aplikacje monitorujące są bardzo skuteczne i niezawodne i mogą określić, czy twoja żona cię oszukuje.

  2. Monitoruj telefon z dowolnego miejsca i zobacz, co dzieje się na telefonie docelowym. Będziesz mógł monitorować i przechowywać dzienniki połączeń, wiadomości, działania społecznościowe, obrazy, filmy, WhatsApp i więcej. Monitorowanie w czasie rzeczywistym telefonów, nie jest wymagana wiedza techniczna, nie jest wymagane rootowanie.

  3. Howdy would you mind letting me know which webhost you’re utilizing?

    I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most.
    Can you recommend a good web hosting provider at a honest price?

    Thanks, I appreciate it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *