Шест съвета за успех от шестима световноизвестни предприемачи

Шест съвета за успех от шестима световноизвестни предприемачиДа имаш успешен бизнес и хората да те приемат сериозно не е лесна задача. За целта трябва да се дадат много лични жертви, да се работи упорито и неуморно и да се покаже решителност и желание за успех. Освен всичко това, трябва да се научим да преживяваме грешките си, защото всеки прави такива, независимо дали са в личен или бизнес план.

Ако искате да развивате печеливш бизнес, но сте нови в сферата, вероятността да ви трябва ментор или просто източник на професионални съвети е голяма. Именно затова в тази статия ще ви представим шест съвета за успех, идващи директно от шестима световноизвестни и много успешни предприемачи.

Първият е Чейс Джарвис – професионален фотограф и основател на компанията „КриейтивЛайв“. Неговият съвет е „Ако ви се иска да направите нещо – направете го“.

Джарвис окуражава всеки, който иска да рискува, има желание да започне собствен бизнес или да изобрети нещо, вместо да мисли прекалено много, просто да се хвърли в дълбокото и да рискува. Той е на мнение, че ако човек играе на сигурно, няма да получи от живота, това, за което мечтае.

Джарвис съветва още да правим това, което искаме и имаме желание, а не това, което ни се налага.

Джон Акъф, автор на пет бестселъра, които ни помагат и учат как да бъдем креативни и полезни в работата ни е следващият, на чийто съвет ще се спрем. Той казва: „За успеха трябва здраво бачкане“.

Акъф твърди, че за да постигнем някакъв успех, то трябва да се скъсаме от работа.

Според него здравото бачкане не е работохолизъм, а просто начин да се фокусираме върху успеха. Той съветва още не просто да работим, а да се фокусираме върху наистина важните неща и да работим най-вече върху тях.

София Аморусо, основател на компанията „НестиГал“ и автор на бестселъра #GIRLBOSS, съветва: „Никога не се предавайте, никога не приемайте нещата твърде лично и никога не приемайте „НЕ“ за отговор“.

Аморусо е получават множество откази относно идеите си за бизнес, но споделя, че никога не се е отказала от мечтата си и накрая все пак я е осъществила. Тя споделя следното: „Именно хората, които дълго време ми казваха „Не“, накрая ми казаха „Да“. Никога не се отказвайте!“.

Люис Хоус, автор на бестселъри, предприемач и радио водещ, който е интервюирал над 200 влиятелни личности по темата как са постигнали успеха си, съветва: „Следвайте сърцето си“.

Хоус е бивш професионален атлет. Заради спортна травма, само за ден му се наложило да се откаже от това, което най-много обича и да намери своят нов път в живота. Точно защото е следвал сърцето си, днес той е щастлив и успешен предприемач.

Нир Иял, автор на бестселъри, предприемат и говорител, който е пионер в областта на психологията, която стои зад изобретяването на хоби продукти казва: „Убедеността е по-опасна от невежеството“.

Иял казва, че не трябва да бъдем толкова убедени в дадени ситуации, в знанията си и възможностите си и всичко друго, защото това може да ни изиграе лоша шега.

Той съветва също всеки бизнесмен да развива бизнеса си така, както го вижда, а не както обстоятелствата и конкуренцията го налагат.

И последният съвет е от Гай Кавазаки, предприемач, инвеститор и бивш служител на високо ниво в „Епъл“, който е помогнал на стотици бизнеси да стартират и успеят.

Кавазаки съветва: „Концентрирайте се върху прототипа“. Според него тайната към успеха е да се покаже на хората нещо ново, нещо невиждано, т.е. някакъв прототип. „Когато хората харесат и започнат да използват вашия прототип, на вас вече не ви трябва бизнес план, защото вече сте успешни!“, казва той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *