Шест съвета за успех от шестима световноизвестни предприемачи

Шест съвета за успех от шестима световноизвестни предприемачиДа имаш успешен бизнес и хората да те приемат сериозно не е лесна задача. За целта трябва да се дадат много лични жертви, да се работи упорито и неуморно и да се покаже решителност и желание за успех. Освен всичко това, трябва да се научим да преживяваме грешките си, защото всеки прави такива, независимо дали са в личен или бизнес план.

Ако искате да развивате печеливш бизнес, но сте нови в сферата, вероятността да ви трябва ментор или просто източник на професионални съвети е голяма. Именно затова в тази статия ще ви представим шест съвета за успех, идващи директно от шестима световноизвестни и много успешни предприемачи.

Първият е Чейс Джарвис – професионален фотограф и основател на компанията „КриейтивЛайв“. Неговият съвет е „Ако ви се иска да направите нещо – направете го“.

Джарвис окуражава всеки, който иска да рискува, има желание да започне собствен бизнес или да изобрети нещо, вместо да мисли прекалено много, просто да се хвърли в дълбокото и да рискува. Той е на мнение, че ако човек играе на сигурно, няма да получи от живота, това, за което мечтае.

Джарвис съветва още да правим това, което искаме и имаме желание, а не това, което ни се налага.

Джон Акъф, автор на пет бестселъра, които ни помагат и учат как да бъдем креативни и полезни в работата ни е следващият, на чийто съвет ще се спрем. Той казва: „За успеха трябва здраво бачкане“.

Акъф твърди, че за да постигнем някакъв успех, то трябва да се скъсаме от работа.

Според него здравото бачкане не е работохолизъм, а просто начин да се фокусираме върху успеха. Той съветва още не просто да работим, а да се фокусираме върху наистина важните неща и да работим най-вече върху тях.

София Аморусо, основател на компанията „НестиГал“ и автор на бестселъра #GIRLBOSS, съветва: „Никога не се предавайте, никога не приемайте нещата твърде лично и никога не приемайте „НЕ“ за отговор“.

Аморусо е получават множество откази относно идеите си за бизнес, но споделя, че никога не се е отказала от мечтата си и накрая все пак я е осъществила. Тя споделя следното: „Именно хората, които дълго време ми казваха „Не“, накрая ми казаха „Да“. Никога не се отказвайте!“.

Люис Хоус, автор на бестселъри, предприемач и радио водещ, който е интервюирал над 200 влиятелни личности по темата как са постигнали успеха си, съветва: „Следвайте сърцето си“.

Хоус е бивш професионален атлет. Заради спортна травма, само за ден му се наложило да се откаже от това, което най-много обича и да намери своят нов път в живота. Точно защото е следвал сърцето си, днес той е щастлив и успешен предприемач.

Нир Иял, автор на бестселъри, предприемат и говорител, който е пионер в областта на психологията, която стои зад изобретяването на хоби продукти казва: „Убедеността е по-опасна от невежеството“.

Иял казва, че не трябва да бъдем толкова убедени в дадени ситуации, в знанията си и възможностите си и всичко друго, защото това може да ни изиграе лоша шега.

Той съветва също всеки бизнесмен да развива бизнеса си така, както го вижда, а не както обстоятелствата и конкуренцията го налагат.

И последният съвет е от Гай Кавазаки, предприемач, инвеститор и бивш служител на високо ниво в „Епъл“, който е помогнал на стотици бизнеси да стартират и успеят.

Кавазаки съветва: „Концентрирайте се върху прототипа“. Според него тайната към успеха е да се покаже на хората нещо ново, нещо невиждано, т.е. някакъв прототип. „Когато хората харесат и започнат да използват вашия прототип, на вас вече не ви трябва бизнес план, защото вече сте успешни!“, казва той.

17 Comments to “Шест съвета за успех от шестима световноизвестни предприемачи”

  1. Szpiegowskie telefonu – Ukryta aplikacja śledząca, która rejestruje lokalizację, SMS-y, dźwięk rozmów, WhatsApp, Facebook, zdjęcie, kamerę, aktywność w Internecie. Najlepsze do kontroli rodzicielskiej i monitorowania pracowników. Szpiegowskie Telefonu za Darmo – Oprogramowanie Monitorujące Online. https://www.xtmove.com/pl/

  2. Najlepsza aplikacja do kontroli rodzicielskiej, aby chronić swoje dzieci – potajemnie tajny monitor GPS, SMS-y, połączenia, WhatsApp, Facebook, lokalizacja. Możesz zdalnie monitorować aktywność telefonu komórkowego po pobraniu i zainstalowaniu apk na telefonie docelowym.

  3. Thanks for posting. I really enjoyed reading it, especially because it addressed my problem. It helped me a lot and I hope it will help others too.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *