Що е Национален осигурителен номер (NIN) и как да се снабдим с него.

Национален осигурителен номер (NIN) по своя структура и важност може да се сравни с пръстовите отпечатаци на човек – няма два еднакви и е задължително да го притежaваш. Благодарение на уникалния за всеки гражданин номер той или тя може да изпълнява задълженията си спрямо държавата, да се развива като нормативна личност и да бъдете разпознат от административните системи като Department for Work and Pensions и HM Revenue & Customs (HMRC).

Като местен жител на Великобритания всеки навършил 16 години автоматически се сдобива с национално осигурителен номер, но при условие, че вие не сте от Обединеното Кралство и имате нужда от работа, имате правото да започнете, но максимално бързо сте длъжен да подадете необходимите документи и да кандидаствате за уникалния номер.

Част от вас ще предпочитат да работят като самонаети, което изисква регистрация и задължителен национално осигурителен номер. След като сте си сдобили с право да упражнявате желаната от вас дейност ще ви се наложи да потърсите контак с Бюрото по труда () на телефон: 0845 600 0643, където ще кандидатствате и ще ви бъде определен час за интервю. Но преди всичко това сте длъжен да сте развили своя бизнес като самонает, за да демострирате вашия успех, въз основа, на който ще изисквате да ви бъде даден осигурителен номер. Горещо ви се препоръчва да се обадите в делничен ден между осем сутринтта и 6 вечерта като вземете в предвид, че ще имате повече време за взаимоконтакт с оператора, ако се обадите преди 9 сутриннта. В случай, че сте се сдобили с правото на работа за други и сте в процес на търсене като то е многократно демонстрирано, имате възможност да се сдобиете с уникалния номер и преди да сте попаднали на търсената от вас работа. След първоначалния контакт вие ще разполагате с ден, час и място за провеждане на беседата. Обикновено е между вас и представител на бюрото, освен ако не се усети нуждата от трето ли – преводач ( за повече информация по този въпрос, моля, погледнете темата в нашия форум ).

А необходимите документи са :

– Призната от Великобритания с не изтекъл срок лична карта или международен паспорт

– Разрешение за пребиваване (Residence permit) или карта за пребиваване (Residence card)

– Акт за раждане (или осиновяване)

– Валиден документ за сключен брак или за съвместно съжителство

– Документ за правоуправление за МПС (местна или международна)

Дори част от изисканите документи да ви липсват, това не трябва да ви спира. Възможно наличните да бъдат признати за достатъчни и това кой сте вие да бъде дефинирано и одобрено от представителя на администрацията, което ще доведе до попълване на документ за кандидатстване и до неговото подписване от ваша страна.

Напълно възможно е да бъде изискано от вас друг тип документи или нещо подобно. Длъжни сте до определената дата да сте готови с тях. След което ви остава само да чакате да получите съобщние под формата на писмо в пощинската си кутия, от което ще разбере своя номер. Горещо ви препоръчваме да го пазите като очите си, ако не искате да станете жертва на някой изкусен измамник. Трябва да го придоставите само на вашия работодател или на лица, носещи наказателна отговорност, ако позволят този уникален номер да попадне в грешните ръце. Длъжни сте да запомните своя национално осигурителен номер. Ако се случи, така че го забравите е добра идея да сте съхранили писмото. Може задно с документа да получите карта, но тя няма административно значение. Важен е само номера.

4 Comments to “Що е Национален осигурителен номер (NIN) и как да се снабдим с него.”

  1. Ищете способ чтобы ваш сайт взлетел в первую страницу Яндекса? Гарантированно быстрее чем у сео-студий? С нами это возможно. Мы гарантируем результат, основываясь на нашем опыте с 2019 года и более чем 400 успешных кейсов, доступных на нашем канале t.me/top1boost Работаем по договору, чтобы вы могли быть полностью уверены в надежности нашего сотрудничества. И, самое главное, платите только за видимые результаты. Мы не мошенники, если сайт не вырос — нет платежа в нашу сторону. Нужна более полная картина? Пришлите сообщение — Telegram: t.me/top1booster или WhatsApp: wa.clck.bar/79802050964 Поднимите свой сайт в ТОП 10 Yandex вместе с нами!Мы уверены в результате, именно поэтому делаем бесплатный тест.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *