Какво да правим и какво не на новото си работно място

Какво да правим и какво не на новото си работно мястоНамирането на работа може да се окаже истинско предизвикателство, особено за тези, които току-що са завършили висшето си образование или за всеки, който е бил безработен за дълъг период от време. Може да минат месеци в търсене на подходяща работа, изпращане на CV-та, очакване някой да ви потърси и евентуална подготовка за интервюта, докато накрая не получите желаната работа.

В действителност обаче, нещата съвсем не приключват до тук. Тъкмо обратното – първите няколко дни на новото работно място са най-важни и са времето, в което трябва да докажете защо са избрали именно вас измежду всички кандидати за позицията.

Предлагаме ви няколко полезни съвета за това какво да правите и какво да не правите през първите дни на новото работно място:

Какво може да правите:

  • Общувайте

Контактувайте с новите си колеги. Постарайте се да поставите добри основи на нови взаимоотношения, които да развиете във времето и които ще са ви полезни за в бъдеще. Вероятно запознаването с много хора наведнъж е изтощително, но не отказвайте покани за обяд или за почивка на кафе или бира. Набирането на съюзници е от голямо значение.

  • Навлезте в работата

Вероятно през първите дни няма да сте особено натоварени, така че възползвайте се от това време, за да проучите обстановката и да навлезете в същността на работата. Прочетете наличната документация и ако е нужно, поискайте информация от колегите. Това ще ви помогне да влезете в ритъм още по-бързо.

  • Проявете инициатива

Покажете на новия си шеф, че не е необходимо той да ви намира работа. Дори и възложените ви задачи да са прости, докажете, че не трябва някой постоянно да ви дундурка и да ходи след вас.

  • Говорете открито

Не се притеснявайте да казвате какво мислите. Споделяйте мнението си с вашите колеги и не позволявайте да има неизяснени неща помежду ви. Много офиси имат създадена своя вътрешна социална мрежа, където колегите могат да общуват и споделят мнения. Ако на новото ви работно място няма такава, предложете да се направи.

  • Помогнете на колегите си

Включвайте се в работата на колегите си през първите дни, докато все още нямате много работа. Предложете помощта си. Така, освен че ще се харесате на новите си колеги, имате реална възможност да впечатлите и шефа си.

  • Питайте

Не се спирайте да задавате въпроси, ако не сте наясно с нещо. Все пак вие сте нови и никой няма да очаква от вас да знаете всичко. Освен това така ще се предпазите от възможни грешки от ваша страна, които едва ли бихте искали да допуснете и то още в първите ви дни на новата работа.

  • Бъдете иновативни

Предложете идеи или нови начини за представяне на даден продукт или за справяне с възникнал проблем на работното място. Допълнителната помощ е винаги добре дошла, стига да знаете кога точно да я предложите.

  • Вземете участие в нов проект

Проявете желание да участвате в новия проект на фирмата, дори и никой от колегите ви да не иска да го прави. Може би е малко рисковано да се заемете с нещо, с което никой друг не би се захванал, но това би могъл да бъде вашия шанс за изява.

  • Информирайте се

Направете кратко проучване и разберете повече за фирмата, в която сте започнали работа. Поинтересувайте се от работата на други фирми в тази сфера – знанието е винаги един плюс за вас.

43% от работодателите държат изключително много на грамотността и правописа.

54% от работодателите избягват да наемат през последните две години хора, представили се слабо на интервюто за работа или със „слаба” автобиография.

Какво да не правите:

  • Не очаквайте уважение и доверие

Уважението трябва да бъде заслужено, а доверието – спечелено. Това няма как да стане за един ден – изисква се време и упорит труд, за да докажете на околните, че могат да разчитат на вас.

  • Не пренебрегвайте фирмената култура

Бъдете наблюдателни и свикнете бързо с фирмената култура. Огледайте всички ли си тръгват в точно определеното време или остават до по-късно? Колегите носят ли си работата вкъщи или работата се върши само в офиса? Разучете неписаните правила в офиса, за да се приобщите по-лесно и да не предизвиквате подигравателни подмятания.

  • Не сравнявайте старата си работа с новата

Ако искате това, то най-добре го направете в специален форум за обсъждане на подобни теми, тъй като вашата нова фирма едва ли се интересува от това как старата ви компания си е вършила работата. На мястото, където сте започнали работа, със сигурност са се справяли добре и преди да дойдете. Ето защо в никакъв случай не се опитвайте да наложите правилата, с които сте били свикнали на старото си работно място. Избягвайте изказвания от типа на ‘Това не е начина, по който правеха това в старата ми работа’, за да не се окажете съвсем скоро без работа.

  • Не бъдете нетърпеливи

Границата между това да проявите инициатива и това да бъдете прекалено нетърпеливи е много тънка. Бъдете внимателни и се въздържайте от прояви на припряност, за да не станете досадни.

  • Не използвайте компютъра в офиса за лични нужди

Не всички компании позволяват на своите служители да използват компютрите в офиса за лични цели. Това зависи от политиката на дадената фирма. Ето защо преди да влезете в профила си във Facebook докато сте на работа, първо се уверете, че това е позволено.

  • Не избягвайте шефа си

Ако сте допуснали грешка по време на работа, постарайте се вашия шеф пръв да научи за това. Няма да ви е от полза, ако се опитате да го отбягвате или пък споделите най-напред с някой колега.

За да имате успех просто следвайте тези съвети, независимо дали това е вашата първа или поредна нова работа.

12 Comments to “Какво да правим и какво не на новото си работно място”

  1. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]как защититься от скликивания в директе[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]защита от скликивания в директе[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]как определить скликивание в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]скликивание рекламы директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]директ скликивание[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]защита от скликивания в директе[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]защита от склика[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]скликивание рекламы яндекс[/url].

  2. [url=https://moskva.2rus.org/levsha-master/]Левша Ремонт холодильников на дому недорого[/url].
    [url=http://www.portcom.ru/articles/remont-bytovoi-tehniki]levsha Мастер холодильника[/url].
    [url=http://vnoginske.ru/12422-remont-xolodilnikov-v-noginske.html]levsha-remont.ru Холодильник ремонт[/url].
    [url=https://www.jobinmoscow.ru/text.php?link=2448]Починить холодильник на дому Левша[/url].
    [url=https://vyborremont.ru/store/levsha-remont179/]Ремонт бытовых холодильников Левша Ремонт[/url].
    [url=https://www.fcw.su/poleznaja-43/prodlevaem-srok-sluzhby-stiralnoi-mashiny.html]Ремонт холодильника сервис levsha-remont[/url].
    [url=http://servicelocator.ru/perestal-rabotat-morozilnik/]Ремонт двухкамерного холодильника мастер[/url].
    [url=https://www.fcw.su/poleznaja-43/prodlevaem-srok-sluzhby-stiralnoi-mashiny.html]Ремонт бытовых холодильников цены[/url].
    [url=https://www.sergiev-posad.ru/useful/?id=14355]Как ремонтировать холодильники[/url].
    [url=https://bashny.net/admin/2018/03/24/chto-nuzhno-znat-o-remonte-holodilnikov.html]Ремонт холодильников на дому – недорого[/url].

  3. [url=https://www.imdb.com/user/ur163641901/]Волна Теплица 3 на 8 цена[/url].
    [url=https://lit.link/en/teplica52]теплица52 Распродажа теплицы прямостенные[/url].
    [url=http://vstrg.info/stati-partnerov/preimushhestva-teplic-iz-polikarbonata.html]Купить теплицу из трубы[/url].
    [url=https://bbpress.org/forums/profile/teplica52/]Купить теплицу н новгород[/url].
    [url=https://ru.pinterest.com/rega0589/_created/]Теплицы 2 5 м ширина[/url].
    [url=https://www.reddit.com/user/Effective-Pop2661/comments/okz7qv/как_РЅРµ_нужно_делать_сетку_для_огурцов_РІ_теплицу/]teplica52.ru Прямостенные теплицы от производителя купить[/url].
    [url=https://www.niann.ru/?id=555392]Теплица 3 на 8 цена teplica52[/url].
    [url=https://gist.github.com/Teplica52]Теплица на заказ цена Волна и ВИТА[/url].
    [url=http://kfaktiv.ru/sovety-po-vyboru-teplicy-iz-polikarbonata.html]Купить теплицу 2 4[/url].
    [url=https://www.reddit.com/user/Teplica52/]Купить оцинкованную теплицу[/url].
    [url=https://500px.com/p/rega18]Купить прочную теплицу teplica52[/url].
    [url=https://www.reddit.com/user/Effective-Pop2661/comments/okz7qv/как_РЅРµ_нужно_делать_сетку_для_огурцов_РІ_теплицу/]Недорогие прямостенные теплицы Теплица52[/url].
    [url=https://www.babelcube.com/user/mikhail-belov]Теплицы купить цена[/url].
    [url=https://spravka-jurist.com/preimuschestva-teplic-iz-polikarbonata]Купить небольшую теплицу[/url].
    [url=https://www.cakeresume.com/me/teplica52]Теплицы из поликарбоната по низким ценам[/url].
    [url=https://subscribe.ru/author/30811333]Теплицы из поликарбоната распродажа в области недорого[/url].
    [url=http://www.svadbann.ru/blog/shop/teplicy_iz_sotovogo_karbonata/]Волна Теплицы от производителя[/url].
    [url=https://www.cossa.ru/profile/?ID=215288]теплица52 Теплицы н новгород купить[/url].
    [url=https://www.weblancer.net/users/Teplica52/]Большие теплицы из поликарбоната цена[/url].
    [url=https://gotartwork.com/Profile/teplica52/211764/]Продажа теплиц из поликарбоната[/url].
    [url=http://kfaktiv.ru/sovety-po-vyboru-teplicy-iz-polikarbonata.html]Теплицы купить от производителя[/url].
    [url=https://m.qooh.me/Teplica52]teplica52.ru Теплицы[/url].
    [url=https://www.wpgmaps.com/forums/users/teplica52/]Распродажа теплицы прямостенные teplica52[/url].
    [url=https://www.weblancer.net/users/Teplica52/]Теплица из поликарбоната размеры и цены с установкой недорого Волна и ВИТА[/url].
    [url=https://beacons.ai/teplica52]Дешевые теплицы производителя[/url].
    [url=https://public-herring.profeat.site]Заказ теплиц[/url].
    [url=https://www.cossa.ru/profile/?ID=215288]Теплицы недорого teplica52[/url].
    [url=https://www.luxusplast.ru/kachestvennyie-teplitsyi-garantiya-horoshego-urozhaya/]Заказ теплиц Теплица52[/url].
    [url=https://da4niku.ru/articles/nugna-li-na-dache-teplitsa]Купить теплицу дешево[/url].
    [url=https://gotartwork.com/Profile/teplica52/211764/]Теплицы из поликарбоната распродажа в области недорого[/url].
    [url=https://dzerjinsk.ru/news/gde-zakazat-sovremennye-polikarbonatnye-teplitsy-dlya-ovoshchei-i-yagod]Купить теплицу в рассрочку[/url].
    [url=https://www.instapaper.com/read/1591389005]Купить теплицу из поликарбоната от производителя[/url].

  4. [url=https://reg2165.wixsite.com/dzenremont/post/ремонт-стиральных-машин]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://remont-spb.hatenablog.com/entry/2023/05/17/232354]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://dzenremont-spb.webflow.io/]https://dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://penzu.com/public/f050a824]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=https://writeablog.net/dzen/img]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://www.openstreetmap.org/user/Michail77]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=https://www.zsmspb.ru/articles/349-slomannyi-pribor-remont-ili-pokupka-novogo.html]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://telegra.ph/Remont-stiralnyh-mashin-professionalami-Ustranenie-neispravnostej-11-16]dzen-remont[/url].
    [url=https://servis-remont.amebaownd.com/]https://dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://telegra.ph/Remont-stiralnyh-mashin-professionalami-Ustranenie-neispravnostej-11-16]Dzen Remont[/url].
    [url=https://64195a4a3d289.site123.me/blog/Дзен-Ремонт]dzen_remont[/url].
    [url=https://alice.ya.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]Дзен ремонт холодильников[/url].
    [url=https://penzu.com/public/f050a824]www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://2stiralki.ru/vybor-posudomoechnoy-mashiny/kak-vas-mogut-obmanut-mastera-po-remontu-stiralnyh-mashin]dzen remont[/url].
    [url=https://dzen1.themedia.jp/posts/43822227]dzen_remont[/url].
    [url=https://dzenremont.onepage.website/]ДЗЕН ремонт[/url].
    [url=https://alice.ya.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=https://www.zsmspb.ru/articles/349-slomannyi-pribor-remont-ili-pokupka-novogo.html]www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://remont-holodilnikov-kazan.ru]https://dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://www.zsmspb.ru/articles/349-slomannyi-pribor-remont-ili-pokupka-novogo.html]www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://medium.com/@reg_48881/ремонт-телевизоров-РЅР°-РґРѕРјСѓ-РІ-санкт-петербурге-f1d680ef8591]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=https://dzen1.themedia.jp/posts/43822227]dzen_remont[/url].
    [url=https://dailygram.com/blog/1216850/ремонт-духовых-шкафов-РІ-санкт-петербурге/]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://dzen1.localinfo.jp/posts/43799627]Dzen Remont[/url].
    [url=http://www.remont-fridge-tv.ru/station/severo-vostochnyj/otradnoe/]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=http://electronika.spb.ru/kachestvennyj-i-bystryj-remont-stiralnyh-mashin-21559/]https://dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://ruspioner.ru/profile/view/42426]dzen-remont[/url].
    [url=https://zenwriting.net/dzen/img-5dps]Дзен ремонт[/url].
    [url=http://www.dombytazheldor.ru/remont-stiralnykh-mashin]www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://remont-spb.hatenablog.com/entry/2023/05/17/232354]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://www.arbaletspb.ru/forum/show33/]https://www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://www.cossa.ru/profile/?ID=176474]dzen remont[/url].

  5. [url=http://www.askmap.net/location/6874106/andy/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.longisland.com/profile/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://experiment.com/users/aandy7]vc.ru[/url].
    [url=https://www.thethingsnetwork.org/u/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://artistecard.com/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://litmus.com/p/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://band.us/band/94470569]vc.ru[/url].
    [url=https://guides.co/a/andy-andy]vc.ru[/url].
    [url=https://fliphtml5.com/homepage/wyibz/andy/]vc.ru[/url].
    [url=https://defol.io/andy-1]vc.ru[/url].
    [url=https://codepen.io/Andy-the-scripter]vc.ru[/url].
    [url=https://www.intensedebate.com/people/andy35654]vc.ru[/url].
    [url=https://pantip.com/profile/8067222]vc.ru[/url].
    [url=https://skitterphoto.com/photographers/89559/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.slmath.org/people/67673]vc.ru[/url].
    [url=https://qooh.me/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.projectnoah.org/users/a79346392]vc.ru[/url].
    [url=https://www.magcloud.com/user/andyandy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.magcloud.com/user/andyandy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.cakeresume.com/me/andy-886e87]vc.ru[/url].
    [url=https://www.notebook.ai/users/761727]vc.ru[/url].
    [url=https://beermapping.com/account/andyandy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.intensedebate.com/people/andy35654]vc.ru[/url].
    [url=https://www.adsoftheworld.com/users/ad418f75-90a8-411d-b1c4-b924cc24af1c]vc.ru[/url].
    [url=https://mxsponsor.com/riders/andy/about]vc.ru[/url].
    [url=https://thefeedfeed.com/kohlrabi8993]vc.ru[/url].
    [url=https://www.walkscore.com/people/322913111204/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.quia.com/profiles/anandy168]vc.ru[/url].
    [url=https://teletype.in/@andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.storeboard.com/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://teletype.in/@andy43]vc.ru[/url].
    [url=http://hawkee.com/profile/6515944/]vc.ru[/url].

  6. [url=https://fabrika-teplic.ru]Теплица 2 на 4 цена[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/]Теплицы цена[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#1]Теплицы производство[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#2]Теплицы от производителя прямостенные[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#3]Теплица прямостенные цена[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#4]Уральские теплицы[/url].

  7. [url=https://mostep.ru]Теплицы из поликарбоната по низким ценам[/url].
    [url=https://mostep.ru/]Заказ теплиц[/url].
    [url=https://mostep.ru/#1]Теплицы прямостенные усиленные от производителя[/url].
    [url=https://mostep.ru/#2]Теплицы купить цена[/url].
    [url=https://mostep.ru/#3]Теплицы из поликарбоната 4 метра длина[/url].
    [url=https://mostep.ru/#4]Теплицы цены[/url].

  8. PBN sites
    We shall generate a web of private blog network sites!

    Merits of our privately-owned blog network:

    We carry out everything so google doesn’t comprehend that THIS IS A PBN network!!!

    1- We buy web domains from different registrars

    2- The principal site is hosted on a VPS server (Virtual Private Server is fast hosting)

    3- Additional sites are on various hostings

    4- We allocate a unique Google account to each site with confirmation in Search Console.

    5- We make websites on WordPress, we don’t employ plugins with the help of which malware penetrate and through which pages on your websites are generated.

    6- We do not reiterate templates and utilize only distinct text and pictures

    We refrain from work with website design; the client, if wished, can then edit the websites to suit his wishes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *