Как да започнете да печелите повече пари от колегите си

1Факт е, че заплатите на хората, които работят в един и същи сектор и имат едни и същи задължения, често варират. Причината е, че всеки един от тях се е договарял еднолично за паричното си възнаграждение. Освен това работодателите назначават различните служители по различно време и при различни условия.

Тоест, вашите колеги не са виновни, ако взимат по-висока заплата от вас и то за същата работа– явно така са се договорили. За това, ако искате да печелите повече пари от колегите си, не само трябва да работите по-усилено от тях, но трябва и да вземете съответните мерки. Ето и няколко стратегии, които можете да предприемете, за да постигнете целта си:

1. Когато водите преговори за назначение на нова работа, кажете каква заплата искате, като гледате да е малко по-висока от средната за позицията

Ако поискате твърде високо месечно възнаграждение, най-вероятно изобщо няма да ви назначат. Ако обаче се съгласите веднага и на по-малка цифра, ще пропуснете потенциалния си шанс за по-високи доходи. Не е добре да стартирате с ниска заплата, защото изобщо не се знае кога и дали ще получите повишение в близките години. Най-добре направете проучване на заплатите във вашата индустрия и за вашата конкретна позиция и си поискайте малко повече, в сравнение с нормите.

Съвет: Не използвайте информацията в интернет като отправна точка. Най-сигурният начин е да питате директно хора от вашата област какви са заплатите им. Ако вие не сте им пряк конкурент за длъжността, те може и да са искрени с вас.

2. Изчакайте идеалното време, за да поискате повишение

Уверете се, че сте в компанията от повече време (поне една година) и че работата ви е довела до трайни положителни резултати. Това е достатъчен мотив да се опитате да се изкачите по паричната стълбица, искайки увеличение на заплатата.

Съвет: Важно е да разберете финансовото положение на фирмата. Ако работодателят ви изпитва финансови затруднения и се чуди как да свие разходите си, по-добре изчакайте с искането си.

3. Научете се как да се лансирате по-добре

Глупаво е да влезете в кабинета на шефа си и директно да му поискате по-висока заплата, заради инфлацията например. Много по-разумно е да можете да се обосновете защо заслужавате да я получите. Увеличението на заплатата е вид признание за това, че служителят си върши работата отлично и че е допринесъл за общото благо на компанията. На срещата с работодателя си изтъкнете всичките си постижения за последната година и му обяснете защо си струва да инвестира повече пари във вас като ценен служител.

Съвет: Изтъкнете неща, които сте разбрали от клиентите си, а не такива, които идват директно от вас. Говорете в цифри какви приходи сте донесли на фирмата. Представете доказателства, че работите два пъти повече от колегите си и че имате много повече отговорности от тях.

4. Никога не се предавайте

Не приемайте отказа на шефа си за увеличение на заплатата ви като края на света или като опустошително отхвърляне. Ако работодателят ви откаже молбата за по-висока заплата, попитайте го какво е необходимо да направите, за да я спечелите за в бъдеще. Всеки добър мениджър ще бъде в състояние да ви каже какъв е пътят към желаното увеличение на доходите ви.

3 Comments to “Как да започнете да печелите повече пари от колегите си”

  1. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]как определить скликивание в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]защита от скликивания яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]скликивание рекламы директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]скликивание рекламы директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]скликивание яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]как скликивать конкурентов в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]скликать рекламу конкурента[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]скликивание яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]скликать бюджет в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]защита от скликивания[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *