Как да преминем успешно изпитателния срок на новата работа

1Неписано правило при започването на нова работа е, че първите 3 месеца се приемат като изпитателен срок за новите служители. През този период вие трябва да докажете на работодателя си, че работата е подходяща за вас и че можете да се справите с нея. За съжаление това не се получава всеки път. Причините може да са различни – трябва ви повече време да свикнете с работата, има неясни неща, които никой не ви е обяснил или просто не знаете как да се представите в най-добрата си светлина. Но причината не е от значение, защото ако искате да преминете успешно изпитателния си срок на новата работа, но не знаете как, просто прочетете съветите в тази статия.

  • Запознайте се с ключовите лица в компанията, разберете тяхното мнение и позиция, относно работата им, както и за ситуацията в сферата, в която работите и за перспективите за развитие във фирмата.
  • Маркирайте територията си – подредете си работното място така, че да не изглежда като временно убежище, а като работно място на сериозен и стабилен професионалист.
  • Общувайте с колегите си на тяхна територия. Не забравяйте да посещавате своите колеги в привичната им обстановка – на техните работни места, и не чакайте само те да минават да ви видят.
  • Станете неразделна част от вътрешния живот на фирмата – излизайте заедно с колегите си в обедната почивка, разговаряйте с тях, ако ги срещнете из коридорите.
  • Гледайте и слушайте внимателно, но говорете по-малко. В началото се откажете от своите мнения и представи, които имате от предишната си работа.
  • Захващайте се с малки конкретни проекти и дейности, които можете да изпълните в кратки срокове. Успоредно с това проучвайте тенденциите и разработвайте стратегия на по-дългосрочната си работа в компанията.
  • Никога не сравнявайте настоящата си работа с предишната, особено на глас пред колегите и началниците си.
  • Приемете новата си работа и колеги за част от себе си. Мислете колективно и винаги когато говорите за нещо използвайте “ние”, вместо „аз“.
  • Ако имате подчинени, трябва изцяло да им се доверите докато още не сте навлезли в работата си. Демонстрирайте своето желание и готовност да работите заедно с тях, искайте тяхното мнение, насърчавайте ги да проявяват инициатива и да ви помагат при навлизането ви в новата длъжност.
  • Преценете за себе си професионалното ниво на своите колеги и подчинени, изградете си първоначално мнение за тяхната компетентност и разберете, какви са техните силни и слаби страни по отношение на работата, която вършат във фирмата.
  • Не проявявайте излишна фамилиарност с колегите си, но и не се дръжте с тях формално и студено.
  • Не започвайте запознанството си с новите колеги и подчинени по време на партита. Предпочетете те да създадат първото си впечатление за вас в делова среда, а не по време на някакво неформално събитие.
  • Не се опитвайте веднага да навлизате във всички детайли на новата си работа, защото няма да успеете да разберете основните неща. Но, не бива да изпадате в другата крайност – да се ограничите с повърхностните мнения, без да разбирате същността на работата, която вършите.
  • Не се допитвайте към началника си по всеки работен въпрос, дори още да не сте много навътре в темата. Ако се сблъскате с наистина сложен и важен въпрос, обърнете се към него за съвет без да се притеснявате.
  • Трябва много внимателно да слушате ръководителя си през първите 3 месеца. Дори, ако се налага, правете си записки и ги показвайте на мениджъра си, за да сте сигурни, че сте разбрали вярно. Не бива да си позволявате да изказвате собствено мнение през първата седмица от работата на новото работно място.
  • Определете, кои от новите ви колеги са неформалните лидери в колектива и ги направете свои съюзници. Съветвайте се с тях по ключовите въпроси.
  • Присъствайте в офиса физически, колкото може повече – хората трябва да свикнат с вашето присъствие и да ви приемат.
  • Избягвайте конфликтите, поне през изпитателния ви срок. Можете да си позволите най-много един-два конфликта по много важни поводи, но само ако сте сигурни, че вие сте прави. Ако не сте сигурни в победата си – по добре е да запазите разрешаването на конфликта за по-късно.

15 Comments to “Как да преминем успешно изпитателния срок на новата работа”

  1. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]скликать бюджет в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]скликивание яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]директ скликивание[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]защита от скликивания[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]защита от склика[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]яндекс директ скликивание[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]скликивание яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]склик директа[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]как определить скликивание в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]защита от склика[/url].

  2. [url=https://moskva.2rus.org/levsha-master/]Левша Услуги мастера по ремонту холодильников[/url].
    [url=https://stimul.kiev.ua/articles.htm?a=remont-holodilnikov-sharp]levsha Вызвать мастера по ремонту холодильников недорого[/url].
    [url=http://trisovi.ru/remont-holodilnikov-indezit/]levsha-remont.ru Ремонт холодильников ноу фрост на дому[/url].
    [url=https://oblacco.com/kak-zapravit-xolodilnik/]Как ремонтировать холодильники Левша[/url].
    [url=http://trisovi.ru/remont-holodilnikov-indezit/]Ремонт холодильников выезд Левша Ремонт[/url].
    [url=https://bashny.net/admin/2018/03/24/chto-nuzhno-znat-o-remonte-holodilnikov.html]Починка холодильника на дому levsha-remont[/url].
    [url=http://www.portcom.ru/articles/remont-bytovoi-tehniki]Ремонт холодильников дому районы[/url].
    [url=http://trisovi.ru/remont-holodilnikov-indezit/]Отремонтировать холодильник[/url].
    [url=https://www.abcsport.ru/shop-kids/office/4020.php]Ремонт встроенных холодильников[/url].
    [url=http://trisovi.ru/remont-holodilnikov-indezit/]Ремонт холодильника в[/url].

  3. [url=https://www.cakeresume.com/me/teplica52]Волна Большие теплицы из поликарбоната[/url].
    [url=http://vstrg.info/stati-partnerov/preimushhestva-teplic-iz-polikarbonata.html]теплица52 Теплица из поликарбоната цена[/url].
    [url=https://linktr.ee/teplica52]Купить теплицу с доставкой и установкой[/url].
    [url=https://rutube.ru/channel/30633534/about/]Купить теплицу н новгород[/url].
    [url=https://subscribe.ru/author/30811333]Купить теплицу 2 4[/url].
    [url=https://gist.github.com/Teplica52]teplica52.ru Теплицы от производителя акции распродажи[/url].
    [url=https://lit.link/en/teplica52]Теплица цена teplica52[/url].
    [url=https://repo.getmonero.org/teplica52]Теплица на заказ Волна и ВИТА[/url].
    [url=https://heylink.me/Teplica52/]Распродажа теплиц[/url].
    [url=https://500px.com/p/rega18]Продажа теплиц от производителя[/url].
    [url=https://www.rohitab.com/discuss/user/1200603-теплицы-волна-Рё-вита/]Купить теплицу 2 4 недорого teplica52[/url].
    [url=https://pastebin.com/u/Teplica52]Купить теплицу от производителя цена Теплица52[/url].
    [url=https://letterboxd.com/teplica52/]Усиленные теплицы из поликарбоната от производителя[/url].
    [url=https://kwork.ru/user/sasha818181]Теплицы прямостенные усиленные[/url].
    [url=https://gist.github.com/Teplica52]Теплица поликарбоната производителя цена[/url].
    [url=https://www.carshistory.ru/likbez/tepliczy-iz-polikarbonata.html]Купить теплицу дешево[/url].
    [url=https://www.business-gazeta.ru/article/436551]Волна Большие теплицы купить[/url].
    [url=https://www.cossa.ru/profile/?ID=215288]теплица52 Теплица сайт производителя[/url].
    [url=https://da4niku.ru/articles/nugna-li-na-dache-teplitsa]Купить теплицу в рассрочку[/url].
    [url=https://lit.link/en/teplica52]Теплица с установкой[/url].
    [url=http://kfaktiv.ru/zachem-nuzhna-teplica.html]Продажа теплиц из поликарбоната цены[/url].
    [url=http://kfaktiv.ru/zachem-nuzhna-teplica.html]teplica52.ru Теплица от производителя распродажа[/url].
    [url=https://www.reddit.com/user/Effective-Pop2661/comments/okz7qv/как_РЅРµ_нужно_делать_сетку_для_огурцов_РІ_теплицу/]Усиленные теплицы из поликарбоната от производителя купить teplica52[/url].
    [url=https://gist.github.com/Teplica52]Продажа теплиц из сотового поликарбоната Волна и ВИТА[/url].
    [url=https://devpost.com/rega51?ref_content=user-portfolio&ref_feature=portfolio&ref_medium=global-nav]Теплицы прямостенные из поликарбоната купить[/url].
    [url=https://speakerdeck.com/teplica52]Теплицы от производителя с установкой цена[/url].
    [url=https://forum.app.net/profile.aspx?id=08db2dbd917222589fc0f04d4cace4a8]Теплицы прямостенные от производителя teplica52[/url].
    [url=https://t.me/teplicavolna]Продажа теплиц Теплица52[/url].
    [url=https://www.carshistory.ru/likbez/tepliczy-iz-polikarbonata.html]Теплица под заказ по размерам[/url].
    [url=https://gab.com/teplica52]Теплицы из сотового поликарбоната[/url].
    [url=https://pastebin.com/u/Teplica52]Теплицы новгород купить[/url].
    [url=https://sketchfab.com/Teplica52]Теплицы из сотового поликарбоната[/url].

  4. [url=https://about.me/remont-stiralnih-spb]www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://about.me/remont-stiralnih-spb]dzen-remont[/url].
    [url=https://lilac-dolphin-dqqbdj.mystrikingly.com/blog/945c8d95745]https://www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://piterskie-zametki.ru/102701]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://forum.expert-cm.ru/index.php?topic=6641.135]ДЗЕН ремонт[/url].
    [url=https://telegra.ph/Remont-duhovyh-shkafov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-03-21]www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://teletype.in/@dzenremont/123]dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://www.cossa.ru/profile/?ID=176474]https://www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://www.arbaletspb.ru/forum/show33/]www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://www.cossa.ru/profile/?ID=176474]https://dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://reg2165.wixsite.com/dzenremont/post/ремонт-стиральных-машин]dzen_remont[/url].
    [url=https://dzenremont-spb.webflow.io/]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
    [url=http://рамсервис.СЂС„/remont-stiralnykh-mashin]Дзен ремонт холодильников[/url].
    [url=https://dzen.pixnet.net/blog/post/98736943]ДЗЕН ремонт[/url].
    [url=https://teletype.in/@dzenremont/123]ДЗЕН ремонт[/url].
    [url=https://www.cossa.ru/profile/?ID=176474]https://dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://arbaletspb.ru/forum/show44/]Дзен ремонт холодильников[/url].
    [url=http://electronika.spb.ru/kachestvennyj-i-bystryj-remont-stiralnyh-mashin-21559/]https://dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://remont-spb.hatenablog.com/entry/2023/05/17/232354]ДЗЕН ремонт[/url].
    [url=https://www.openstreetmap.org/user/Michail77]dzen-remont[/url].
    [url=https://remont-holodilnikov-kazan.ru]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=https://dzen.hashnode.dev/remont-varochnyh-panelej-v-sankt-peterburge]www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://penzu.com/public/f050a824]dzen remont[/url].
    [url=https://www.arbaletspb.ru/forum/show33/]Dzen Remont[/url].
    [url=https://penzu.com/public/f050a824]dzen-remont[/url].
    [url=https://www.qth.spb.ru/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=dzen077]https://www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=http://рамсервис.СЂС„/remont-stiralnykh-mashin]ДЗЕН ремонт[/url].
    [url=https://remont-spb.hatenablog.com/entry/2023/05/17/232354]Дзен ремонт холодильников[/url].
    [url=https://dzen1.localinfo.jp/posts/43799627]https://dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://lilac-dolphin-dqqbdj.mystrikingly.com/blog/945c8d95745]www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://similars.net/alternatives-to/dzen-remont.ru]ДЗЕН ремонт[/url].
    [url=https://www.cossa.ru/profile/?ID=176474]www.dzen-remont.ru[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *