Как езикът на тялото ви може да провали интервюто ви за работа

Оказва се, че езикът на тялото оказва доста голямо влияние върху начина, по който хората биват възприемани и оценявани когато са на интервю за работа. Това, което казваме, създава едва 7% от впечатлението на интервюиращия за нас, 38% се дължат на интонацията, с която говорим, а най-големият дял – цели 55 % – се отдава на езика на тялото. Поради тази причина, когато се подготвяме за интервю е от особено значение да обърнем внимание не само на това какво ще кажем, но и на начина, по който ще го кажем.

Точно невербалната комуникация често е тази, която печели интервюиращите или обратното – оставя у тях усещането, че кандидатът не е това, за което се представя. Дори да твърдим, че работим отлично под стрес, неувереният, пресекващ на моменти от притеснение глас, със сигурност би свидетелствал за обратното. Ако изтъкваме като наше силно качество увереността в способностите си и наистина демонстрираме спокоен и премерен глас, държим се открито и балансирано, ще подплатим думите си с реално демонстрирано поведение.

По време на интервюто за работа има ключови моменти, в които трябва да внимаваме за посланията, които излъчваме невербално. Ето и основните неща, които могат да ни провалят:

  • Ръкостискане 

Обикновено при представяне и запознанство с интервюиращия следва ръкостискане. Протегнете уверено ръка и стиснете хубаво – нито твърде силно, нито прекалено леко и отпуснато. В първия случай може да причините физическа болка на човека отсреща, а във втория създавате впечатление за неувереност и липса на самочувствие.

  • Кръстосани ръце

Повечето от нас кръстосват ръце без дори да се замислят за това. Да си кръстосате ръцете по време на интервю за работа обаче е една от най-грубите грешки, които бихте могли да направите, тъй като това дава впечатлението, че не сте заинтересовани или, че не се чувствате удобно. Опитайте да държите ръцете си отворени. Поставете ги на масата пред вас и се старайте да ги използвате по време на разговора – те ще ви помогнат да покажете своя ентусиазъм и позитивно отношение на интервюиращия.

  • Отпусната стойка

Столовете в офиса не винаги са най-удобното нещо, но все пак внимавайте как седите, докато се провежда интервюто. Не се отпускайте прекалено, защото това може да накара интервюиращия да реши, че изобщо не сте заинтересовани от работата или пък, че не приемате нещата сериозно.

  • Избягване на контакт с очите

Поддържайте очен контакт с интервюиращия. Избягването на погледа говори за ниска себеоценка или желание дадена информация да бъде прикрита или изопачена. Внимавайте също така да не създадете впечатление, че сте се втренчили в човека отсреща. За целта мигайте, кимайте и за кратки интервали от време отмествайте погледа си. Ако не можете да погледнете човека срещу вас, било то от срам или притеснение – набележете си една точка на стената, близо до лицето на дадения човек и гледайте в нея, така че да изглежда сякаш гледате него.

  • Нервничене

Девет на всеки десет души са склонни да въртят някакъв предмет в ръцете си, да потропват с крак или имат други нервни тикове, когато са под стрес. Нервниченето е нещо, което трябва да се избягва когато сте на интервю за работа. Ако сте по-нервна личност, опитайте се да се премахнете изкушението – вържете косата си назад, дръжте  ръцете си заедно или пък изпънете краката си, за да спрете непрекъснато потупване.

Не забравяйте, че всичко е въпрос на увереност. Най-важното е да не забравяте да се усмихвате, да сте позитивни и ако не сте достатъчно самоуверени и спокойни – опитайте се да се държите по начина, по който го прави интервюиращият.

5 Comments to “Как езикът на тялото ви може да провали интервюто ви за работа”

  1. [url=https://tepliciveka.ru]Заказать теплицу из поликарбоната с установкой.[/url]

  2. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]яндекс директ скликивание[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]скликивание рекламы яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]защита от склика[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]защита от скликивания яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]защита от скликивания яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]скликивание рекламы директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]как скликивать рекламу конкурентов в яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]скликивание рекламы конкурентов[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]защита от скликивания в директе[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]как скликивать конкурентов в яндекс директ[/url].

  3. [url=https://crowdin.com/project/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.bandlab.com/andy4334]vc.ru[/url].
    [url=https://www.projectnoah.org/users/a79346392]vc.ru[/url].
    [url=https://mxsponsor.com/riders/andy/about]vc.ru[/url].
    [url=https://www.rohitab.com/discuss/user/2143512-andy43/]vc.ru[/url].
    [url=https://www.metooo.io/u/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.projectnoah.org/users/a79346392]vc.ru[/url].
    [url=https://www.quia.com/profiles/anandy168]vc.ru[/url].
    [url=https://camp-fire.jp/profile/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.funddreamer.com/users/andy-2]vc.ru[/url].
    [url=https://buonacausa.org/user/andy-andy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.metooo.io/u/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.walkscore.com/people/322913111204/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.bitsdujour.com/profiles/JzLyhR]vc.ru[/url].
    [url=https://www.projectnoah.org/users/a79346392]vc.ru[/url].
    [url=https://experiment.com/users/aandy7]vc.ru[/url].
    [url=https://tupalo.com/en/users/6481968]vc.ru[/url].
    [url=https://www.storeboard.com/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.growkudos.com/profile/andy_andy_1]vc.ru[/url].
    [url=https://tupalo.com/en/users/6481968]vc.ru[/url].
    [url=https://velog.io/@andy43/posts]vc.ru[/url].
    [url=https://www.diggerslist.com/660c101557530/about]vc.ru[/url].
    [url=https://www.clickasnap.com/profile/andyandy3]vc.ru[/url].
    [url=https://www.fimfiction.net/user/718142/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://beermapping.com/account/andyandy]vc.ru[/url].
    [url=https://guides.co/a/andy-andy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.reverbnation.com/andy396]vc.ru[/url].
    [url=https://veoh.com/users/andyandy34]vc.ru[/url].
    [url=https://beermapping.com/account/andyandy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.credly.com/users/andy-andy.eaa772e7/badges]vc.ru[/url].
    [url=http://www.askmap.net/location/6874106/andy/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.bandlab.com/andy4334]vc.ru[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *