10 стъпки за добър старт и разумно ръководене на вашия бизнес

Имате идея за нов бизнес? Замислихте ли се как да го започнете и дали ще успеете да го ръководите разумно? Ако не сте мислили много, но пък за сметка на това имате желание да започнете, просто прочетете десетте стъпки за това:

1.     Организирайте своите финанси.

Много e важно как ще организирате финансите си и да водите добре счетоводството.  Ако наемете счетоводител, това ще са допълнителни разходи. Можете да използвате добра счетоводна програма, в която да въвеждате приходите и разходите.

2.     Не забравяйте данъците.

Преди да започнете бизнес, запознайте се с това какви данъци и колко пари ще трябва да плащате. Едва ли ще сте приятно изненадани, когато не ви достигнат пари, за да платите данъка си.

3.     Правете договори.

Винаги правете договори и ги подписвайте двустранно. Запомнете, че един договор няма да ви донесе главоболия и неприятности, а сигурност.

4.     Сдобийте се с необходимите лицензи.

Според бизнеса, който сте избрали, може да ви трябва и лиценз. Не винаги е нужен, но е добре да проверите дали ще ви трябва.

5.     Уверете се, че сте застраховани.

Застраховката е един от най- добрите начини да се предпазите. Има много видове застраховки, които може да си направите, затова най-добре се консултирайте със специалист и преценете кои застраховки ще са ви необходими.

6.     Вземете сертификат за здраве и безопасност на работното място.

Вземете си сертификат за здраве и безопасност на работното място-  Health & Safety, за да сте сигурни, че бизнесът ви няма да бъде заличен заради инцидент, който сте могли да избегнете.

7.     Използвайте правилен подход към клиентите.

Подходът ви към клиентите е много важен. Той е като вените и артериите в едно тяло. Подсигурете се, че тази мрежа е достатъчно силна за да подкрепи всичко, което правите и освен това ви дава възможност да наемете нова работници и да разширите предоставяните услуги и продукти. Ако подходът ви е правилен, клиентите ви ще са доволни и вие ще разширите бизнеса си.

8.     Уважавайте управата и екипа на вашата банка.

Препоръчително е да поддържате добри взаимоотношения с банката, с която работите и да уважавате екипа й. Освен, че може да ви потрябва кредит, банките поддържат връзка с хора в бизнес обществото, така, че взаимното ви уважение може да ви бъде от полза.

9.     Ограничете разходите за услуги.

Ограничете излишните разходи и разходите за някои услуги. Поне в началото докато развиете бизнеса си не наемайте хора, а използвайте такива, които могат да свършат евтино дадена услуга за вас.

10.  Работете у дома или в скромен офис.

В началото може да работите от вкъщи или да си наемете малко помещение за офис, за да не се охарчвате излишно за голям офис. Не бързайте, за всичко си има време, а ако развиете добре бизнеса си всичко ще си дойде на мястото.

One Comment to “10 стъпки за добър старт и разумно ръководене на вашия бизнес”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *