5 съвета за избор на подходящ бизнес партньор

114-278x300Партньорствата в бизнеса, както и в любовта, могат да бъдат подвеждащи. Статистически, дори е по-вероятно да бъдат такива. Когато обаче те са успешни, могат да изведат човека на съвършено ново ниво. Да му помогнат да се развие, да постигне неподозирани успехи, при това неочаквано бързо.

Вижте кои са петте най-важни характеристики, които е добре да има един личен или професионален партньор, за да бъде връзката с него успешна.

  1. Сходни работни навици. Може да възникне сериозен проблем, ако например единият от бизнес партньорите става за работа всяка сутрин в 5 ч., а другият работи от 11 до 6 вечерта. Тогава се създава усещането, че едната страна се натоварва физически и психически с много повече работа от другата. Това може да породи напрежение, което с годините да се превърне в сложен конфликт.
  2. Финансова и емоционална устойчивост. Дори и да ви изглежда нахално, трябва да знаете финансовата ситуация на всеки, с когото обмисляте да правите бизнес. След като планирате да прекарате огромно количество време с този човек, трябва ако не да се радвате, то поне да търпите това изживяване. Вашият партньор ще ви представлява пред другите. Уверете, че е способен да се справя с напрегнати ситуации и може да поема разумно финансови рискове.
  3. Допълващи умения. Според специалистите не е добре да се обвързвате с партньор, който е точно като вас. Вместо да дублират вашите, уменията на партньора ви трябва да ви допълват. Целта е да откриете някого, чиито способности и таланти ще бъдат допълнени с вашите и заедно ще се обогатите и ще сформирате хубав екип.
  4. Подобни очаквания. Лесно е да се съгласим с някого в началото, но какво мисли той за дългосрочните ни цели? Уверете се, че и тук има сходство в мисленето.
  5. Доверие. Всяка добра връзка е основана на доверие. Ако то се изгуби, тя започва да се руши. Затова понякога е необходимо да провеждаме честни разговори, дори и да са болезнени. За да го запазим. В комуникацията е всичко.

2 Comments to “5 съвета за избор на подходящ бизнес партньор”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *