8 съвета да напишем резюме, което ще ни спечели работа в селскостопанския сектор

Добрата автобиография е подкрепена с подходящи референции. Ако искате да ви извикат на интервю, трябва да отделите достатъчно време, за да оформите документите си правилно. Ето и как да напишете добра автобиография, подходяща за работа в селскостопанския сектор.

  1. Заглавието

Когато подавате вашата автобиография, потенциалният работодател знае, че това е вашата автобиография. Така че вместо да започвате документа с „Автобиография“, можете да напишете двете си имена най-горе. Това е нещо, което несъмнено ще направи впечатление на този, който я чете и това, което той ще запомни, са вашите имена, а не просто поредната автобиография.enhanced-17017-1425020520-9

  1. Оформете я подходящо

Може да ви се струва примамливо да изброите всички места, на които сте работили, но в момента вашите бъдещи работодатели се интересуват само от работата, която сте извършвали в селскостопанският сектор. Спестете ненужните думи и по този начин ще спестите време и нерви на този, който чете.

  1. Избягвайте излишно форматиране

В случай, че кандидатствате за графичен дизайнер, може и да оформите документите си с различен шрифт и дор да сложите фон, но ако кандидатствате за работа в селскостопанският сектор – това е напълно излишно, а може да бъде възприето и като крайно нетактично.

  1. Включете доказателства за професионализма ви

Всеки може да претендира за нещо, но вие трябва да покажете, че думите ви не са въздух под налягане. Най-добрият начин е да включите пример в биографията си, който да е подходящ и да показва вашите заслуги. Избягвайте и прекомерната употреба на високопарни изрази, тъй като те са прекалено често употребявани и звучат дори безсмислено. Изразявайте се точно и ясно.

  1. Връзка с вас

Ако и-мейла ви е от рода [email protected] и на вас ви харесва, помислете отново дали такъв и-мейл е подходящ за сериозен кандидат за работа. Ако е нужно, направете си нов, подходящ, по възможност с вашите имена и-мейл. Всякакви други и-мейли, псевдоними и начини да изразите себе си изглеждат непрофесионално.

  1. Направете проверка на правописа

Дори и работата, за която кандидатствате да не е свързана с писане, това не означава, че трябва да допуснете да има правописни грешки в документите, с които кандидатствате за нея. След като ги оформите, прочетете ги отново, а може да дадете и на някой ваш приятел да ги прочете. Това е най-лесният начин да видите как изглеждат документите ви отстрани.

  1. Размера има значение

curriculumНеписано правило е автобиографията да е дълга 2 страници. Ако е по-малко, кандидата може да се възприеме като несериозен или с недостатъчно опит, ако е по-дълга, съществува опасност да бъде директно изхвърлена в коша, освен ако първите 2 реда не са изключително впечатляващи.

  1. Мотиовационно писмо

Най-добрата автобиография съдържа мотивационно писмо, прикрепено към нея. Това е нещо, което накланя везните към възможността да ви извикат на интервю за желаната позиция. Мотивационното писмо трябва да покрива данните, които сте дали в автобиографията, но и да показва защо искате да получите работата, за която кандидатствате и с какво ще допринесете за компанията, която ще ви наеме.

17 Comments to “8 съвета да напишем резюме, което ще ни спечели работа в селскостопанския сектор”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *