Glassdoor.co.uk – Универсален сайт за работа и отзиви

Glassdoor.co.uk - Универсален сайт за работа и отзивиGlassdoor е универсален уебсайт за работа, който предлага множество и различни функции на своите потребители, сред които търсене и предлагане на работа, отзиви за малки и големи фирми и работодатели, началници и дори служители, обсъждане на самите интервюта и дори какви заплати се взимат в определени компании на съответни длъжности.

Компанията Glassdoor е американска, основана през 2007 година от Тим Беса, Робърт Хохман, който изпълнява и ролята на нейн изпълнителен директор и основателят на Expedia – Рич Бартън, който заема председателския пост.

Всичко започва когато Хохман случайно забравя резултатите от проведена анкета за определена фирма, в която са взели участие повечето й служители и след това се притеснил какво ли е щяло да стане, ако тези резултати са намерени от някого и съответно оповестени публично. Така те се събират и обсъждат и положителната страна на подобно “бедствие”, а именно хората да знаят коя фирма какво предлага, дали е коректна, служителите й доволни ли са и всякакви други подробности, които могат да бъдат в помощ на хората. Така те основават компанията Glassdoor и правят едноименния сайт, на който днес всеки може да намери разнообразна полезна информация и дори мечтаната си работа.

Към края на 2015 година сайтът Glassdoor има над 30 милиона потребители от над 190 държави по цял свят, а корпоративните му клиенти включват една трета от петстотинте най-големи компании в цял свят.

Въпреки че компанията е американска, сайтът има и версия за Великобритания, която може да бъде посетена на адрес www.glassdoor.co.uk. Функционалността му е пълна и може да се използва с различни цели – от търсене и предлагане на работа, до разглеждане на мнения и отзиви за компании, малки фирми и дори работодатели, както и заплатите, които те предлагат на своите служители.

Самият сайт е доста опростен, работата с него става интуитивно и с отделянето на до няколко минути за разучаване, би трябвало да намерите всичко, което ви интересува.

One Comment to “Glassdoor.co.uk – Универсален сайт за работа и отзиви”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *