Три съвета, които може да ви помогнат в преговорите за заплащането ви

1Когато става дума за преговори за заплата, успехът ви зависи най-вече от стратегията ви и разбира се – от късмета. Ако искате да извоювате, или поне да се доближите  до исканата от вас заплата и да постигнете успех, можете да използвате трите съвета, които ще ви представим в тази статия.

1. Използвайте похвата „No-Go”

Първият похват, който е част от изкуството да преговаряте за пари е кръстен “No-Go”. Чрез него ясно определяте двете граници, в които отказвате категорично предложената заплата или съответно се съгласявате.

Добре е да очертаете предварително тези граници. Това ще ви предпази от прибързано съгласие с възнаграждение, което е ниско.

Определянето на границите с принципа “No-Go” не означава, че непременно ще откажете всяко предложение, което е под вашите очаквания. Със сигурност обаче, тази стратегия ще ви помогне, когато искате да дадете ясен знак кое ви устройва и кое не.

2. Проучете добре пазара

Направете проучване за това какви са възнагражденията в съответния бранш. Само така ще сте сигурни, че искате реална заплата, която работодателите също са склонни да дадат за вашия труд. Проучването ще ви помогне да не прекалите с исканията си, както и да не поискате заплата, която е много по-малка спрямо вашите знания и умения.

3. Просто попитайте

Когато преговаряте с работодателя просто попитайте дали може да ви дава желаната от вас заплата. Може да ви се струва глупаво, но е факт, че много кандидати за работа не питат за това от неудобство. Ако го направите със сигурност ще се отличите. Хубаво е да знаете колко искате да печелите и под каква форма –  заплата, бонуси и т.н.

Помнете, че има и други неща, които могат да компенсират донякъде факта, че ви предлагат по-ниска заплата – това са допълнителното обучение, служебната кола или гъвкавото работно време.

Задължително трябва да сте готови и с решение какво правите, ако ви откажат заплатата, която искате в момента. В този случай просто попитайте след колко време ще започнете да получавате желаното възнаграждение или евентуално кога отново ще имат възможност да преговаряте за него.

One Comment to “Три съвета, които може да ви помогнат в преговорите за заплащането ви”

  1. Быстровозводимые здания – это современные конструкции, которые различаются высокой скоростью установки и гибкостью. Они представляют собой сооружения, состоящие из заранее произведенных составных частей или блоков, которые способны быть скоро смонтированы на территории строительства.
    [url=https://bystrovozvodimye-zdanija.ru/]Быстровозводимые здания под ключ[/url] обладают податливостью также адаптируемостью, что дозволяет легко преобразовывать а также переделывать их в соответствии с нуждами заказчика. Это экономически успешное а также экологически стойкое решение, которое в последние годы приобрело широкое распространение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *