Възможности за работа от вкъщи (първа част)

working-from-home-pros-and-consСамо преди няколко десетилетия по-голямата част от възможностите за работа в дома бяха далеч от печеливши. И преди интернет да се развие до такава степен, беше много по-трудно да се различат измамите от реалните възможности.

Някои от офертите за работа в дома в миналото включваха схеми за осребряване на чекове, работа като таен клиент, медицинско фактуриране или надомна работа със занаятчийска насоченост, където искат от вас да платите за материали преди още да сте започнали. Нека не забравяме и за честите измами, свързани с оферти за работа като т. нар. envelope-stuffing scam, които не са нищо повече от схеми за източване на пари от колкото е възможно повече хора.

И през 2016 г. все още можем да срещнем доста съмнителни обяви за работа от вкъщи. Подобряването на технологиите и раждането на социалните медии поставиха началото на нова вълна от такива работни места, много от които всъщност са легитимни. Вижте първите 5 от общо десетте възможности за реална и най-вече легитимна работа от вкъщи за 2016 година, които ви представяме:

Виртуален асистент / Virtual Assistant

С толкова много фирми, работещи предимно, или дори напълно онлайн, не е чудно, че много от тях наемат виртуални асистенти, които да им помагат в организацията и административните задачи. Според Международната асоциация на виртуалните асистенти (International Virtual Assistants Association), тези работници са “независими изпълнители, които (от далечно разстояние, обикновено техния дом или офис) подпомагат множество клиенти в различни сектори на икономиката чрез осигуряване на административни, творчески и технически услуги.”

Въпреки че работата на виртуалните асистенти може да се различава драстично, задачите могат да включват писане и отговаряне на имейли, създаване и разпространение на бизнес документи, създаване на медийни и бизнес контакти, писане и създаване на съдържание, и т.н. Работа като виртуален асистент бихте могли да потърсите в сайтове като timeetc.co.uk, indeed.co.uk, virtualassistants.co.uk, gumtree.com и други.

Медицински транскрипционист / Medical Transcriptionist

Въпреки че много от хората, практикуващи тази професия работят за болници или лекарски офиси, повечето от тях са в състояние да работят у дома, и в удобно за тях време или място. Тъй като техните задачи включват транскрибиране на записани медицински текстове, в повечето случаи са им необходими само компютър, бюро и слушалки (както и съответното образование разбира се).

Според Бюрото за трудова статистика (Bureau of Labor Statistics), транскрибиращите медицински записи печелят средно около £25 000 за година през 2013 г., или £12 на час. Въпреки, че голяма част от хората в тази професия са самостоятелно заети, много от тях могат да си намерят работа в местна болница, терапевтични лекарски кабинети, или колежи или професионални училища.

Преводач / Translator

Според Бюрото за трудова статистика, повечето преводачи вършат своята работа от дома си, често и с по-кратки крайни срокове. Въпреки че някои се нуждаят от бакалавърска степен, най-важното условие за преводачите е, разбира се, владеенето на поне два езика.

По-голяма част от преводачите са разпределени сред отрасли като: професионални, научни и технически услуги (30%); държавни, местни и частни образователни услуги (25%); здравеопазване и социална помощ (13%); и държавно управление (7%).

Стартовите заплати на наетите преводачи могат да бъдат около £18,000 годишно, като тези с повече опит биха могли да получават и до около £30,000 или повече. Заплащането при преводачите на свободна практика обикновено е на хиляда думи. То варира от около £75 – £210 или повече, в зависимост от езика.

Полезна информация и обяви за работа за преводачи може да намерите на следните интернет адреси:

United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO)

GOV.UK (Civil Service Jobs)

MI5 Careers

MI6

TranslateMedia (How to Become a Translator)

Уеб разработчик / Web Developer

Не е трудно да създадете своя собствена интернет страница, особено ако се възползвате от многото безплатни възможности за учене онлайн. Въпреки това, голяма част от населението не е в състояние да изгради свой собствен сайт, или не разполагат с време, което е и причината толкова много хора да си изкарват прехраната със създаване и поддържане на сайтове и блогове за другите. Част от уеб разработчиците са самостоятелно заети лица, като те могат да работят у дома си, или където и да е, стига да разполагат с лаптоп и бърза интернет връзка.

Докато наетите в тази професия обикновено работят от 37 до 40 часа на седмица, от понеделник до петък (понякога и през почивните дни, за да се спазят крайните срокове), ако сте самонаети, вие ще работите толкова време, колкото е необходимо за завършване на работата.

Стартовите заплати за младите или по-неопитни хора в тази професия са между £20,000 и £24,000 годишно, докато тези с опит могат да печелят между £25,000 и £35,000, а ръководителите – до £45 000 или повече на година.

За да работите като уеб разработчик от дома си, основното от което се нуждаете е подходящо образование, известен опит и портфолио от успешни сайтове, които сте създали и управлявали.

Туристически агент / Travel Agent

Въпреки че се очаква търсенето да намалее през следващите десет години, все още има добри възможности за туристическите агенти, които могат да използват интернет, за да печелят клиенти и да им помагат в планирането на техните пътувания. Перспективите за работа могат да бъдат много добри най-вече за туристическите агенти с експертни познания в определени региони на света, които имат опит в планирането на екскурзии, или които се фокусират върху групови пътувания.

Един не толкова опитен туристически агент обикновено получава заплата в размер на около £13 000 годишно. Хората с повече опит в професията биха могли да печелят между £15,000 и £25,000 годишно. Туристическите агенти често получават комисионна въз основа на изпълнените задачи и цели. Те могат също така да получат и определени отстъпки по време на своята почивка.

За повече информация относно професията и наличните свободни работни места може да посетите следните страници:

Careers That Move

Newfrontiers

TTG Digital

Travelweekly

Guild of Travel Management Companies

Следва>>

2 Comments to “Възможности за работа от вкъщи (първа част)”

  1. Ahora, la tecnología de posicionamiento se ha utilizado ampliamente. Muchos automóviles y teléfonos móviles tienen funciones de posicionamiento, y también hay muchas aplicaciones de posicionamiento. Cuando se pierde su teléfono, puede utilizar estas herramientas para iniciar rápidamente solicitudes de seguimiento de ubicación. ¿Entiende cómo ubicar la ubicación del teléfono, cómo ubicar el teléfono después de que se pierde?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *