Как да се представите блестящо на бизнес изложения

Посещаването на кариерни изложения е мястото, на което можете да се запознаете с различни потенциални работодатели. На такова изложение можете да покажете своите лични и професионални качества, да установите нови връзки в кариерния свят и и да разберете повече за сектора, в който искате да се развивате.

Там е предоставена много и полезна информация относно квалификационни и преквалификационни курсове, възможности за работа и кариерно развитие. Но най-доброто, което предоставят изложенията, е възможността за директен контакт с работодателите.

Кариерните изложения са много добри и за студенти последна и предпоследна година. Посещавайки такива срещи, студентите могат да обогатят знанията си и да добият по-ясна представа за полето, в което са решили да се развиват.

Как да се представите блестящо

Pop-Up-Business-e1444298429803Добрата подготовка е от ключово значение. Отделете достатъчно време за нея. Първо разберете кои фирми ще присъстват. Проучете добре как работят те, какви са целите им и от какво имат нужда. Добре е да се запознаете с дейността им колкото можете повече – това прави наистина добро впечатление на работодателите.

Добре е да си запишете примерни въпроси към всяка една организация, от която се интересувате и има представител на срещата. Това ще ви помогне да останете фокусирани върху целта на вашето посещение.

Не забравяйте да носите няколко копия с вашата професионална автобиография, както и подходящи референции, с които да я подкрепите.

На мястото на събитието

Облечете се подходящо. Имайте предвид, че външният вид оказва влияние, а посещението на кариерно изложение може да бъде крачка към следващото ви работно място. За да се облечете подходящо проучете какъв вид ще бъде изложението – някои от тях са по-формални, но вашите усилия да се отличите със стил от останалите, няма да останат незабелязани.

Опитайте се да заемете своето място още в началото. Колкото по-рано пристигнете, толкова по-добре – ще имате възможност да разговаряте по-спокойно с различните участници. Възползвайте се от възможностите.

Планирайте вашата обиколка.

Отпечатайте си карта на изложението и планирайте вашата обиколка. Това ще ви увери, че не сте пропуснали някоя възможност. Разговаряйте с работодателите и им дайте кратко описание на вашите знания и възможности. Кажете с няколко кратки изречения какво очаквате и след това подкрепете думите си, като им оставите вашата професионална автобиография.

careers-fair-029.jpg_SIA_JPG_fit_to_width_MEDIUMИзползвайте разговора за да получите отговорите на някои въпроси, които не бихте могли да зададете по време на интервю. Това ще ви е от полза по-късно за написването на мотивационно писмо.

Би било хубаво да разберете как протича евентуален тренинг и какъв метод се използва за оценяване на служителите. Добре е да знаете и как компанията се справя с конкуренцията. Опитайте се да не задавате обикновени въпроси, които са достъпни и в сайта на компанията, тъй като това ще издаде че не сте направили достатъчно добро проучване.

Има три основни неща, които трябва да спазвате – бъдете възпитани, приятелски настроени и професионално заинтригувани.

Водете си записки с кои от компаниите сте провели разговор и за какво – това ще ви помогне по-късно. Прикрепете техните визитки към страницата в тефтера си, на която сте записали подробности от срещата си.

Следвайте вашите цели

В края на деня ще имате по-добра представа за кои компании искате да работите. Няколко дни по-късно се свържете с работодателите, които са ви харесали. Най-добрият начин да покажете вашият ентусиазъм относно работата, е да се обадите и да се заинтересувате повече за компанията.

21 Comments to “Как да се представите блестящо на бизнес изложения”

  1. [url=https://tepliciveka.ru]Теплицы купить от производителя.[/url]

  2. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]защита от скликивания яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]скликивание рекламы директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]как скликивать конкурентов в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]защита от скликивания яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]защита от скликивания в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]скликивание рекламы яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]защита от скликивания яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]защита от склика[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]защита от скликивания в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]скликивание яндекс[/url].

  3. [url=http://www.portcom.ru/articles/remont-bytovoi-tehniki]Левша Ремонт встраиваемых холодильников[/url].
    [url=http://coffeet.ru/raznoe/remont-xolodilnikov-v-shhelkovo.html]levsha Ремонт холодильников дому районы[/url].
    [url=https://chudetstvo.ru/stati/zhilyo-i-byt/17626-holodilnik-remontirovat-nelzya-kupit.html]levsha-remont.ru Хороший ремонт холодильников[/url].
    [url=https://stimul.kiev.ua/articles.htm?a=remont-holodilnikov-sharp]Стоимость ремонта бытового холодильника Левша[/url].
    [url=https://bashny.net/admin/2018/03/11/remont-holodilnikov-na-domu-obzor-preimuschestv-udobnogo-servisa.html]Ремонт холодильника свияга Левша Ремонт[/url].
    [url=https://vyborremont.ru/store/levsha-remont179/]Починить холодильник levsha-remont[/url].
    [url=https://www.abcsport.ru/shop-kids/office/4020.php]Отремонтировать холодильник[/url].
    [url=https://www.sergiev-posad.ru/useful/?id=14355]Ремонт морозильников[/url].
    [url=https://bashny.net/admin/2018/03/24/chto-nuzhno-znat-o-remonte-holodilnikov.html]Стоимость ремонта бытового холодильника[/url].
    [url=http://vnoginske.ru/12422-remont-xolodilnikov-v-noginske.html]Ремонт холодильников[/url].

  4. [url=https://about.me/remont-stiralnih-spb]ДЗЕН ремонт[/url].
    [url=https://dzen.hashnode.dev/remont-varochnyh-panelej-v-sankt-peterburge]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=https://www.zsmspb.ru/articles/349-slomannyi-pribor-remont-ili-pokupka-novogo.html]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=https://dialogs.yandex.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]https://www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://teletype.in/@dzenremont/123]Дзен ремонт холодильников[/url].
    [url=https://arbaletspb.ru/forum/show47/]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://remont-spb.hatenablog.com/entry/2023/05/17/232354]Dzen Remont[/url].
    [url=https://dzen.amebaownd.com/posts/43800127]dzen-remont[/url].
    [url=http://рамсервис.СЂС„/remont-stiralnykh-mashin]Дзен-ремонт ру[/url].
    [url=https://similars.net/alternatives-to/dzen-remont.ru]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://servis-remont.amebaownd.com/]Dzen Remont[/url].
    [url=https://postheaven.net/dzen/remont-varochnykh-panelei-na-domu-v-sankt-peterburge]Дзен ремонт холодильников[/url].
    [url=https://remont-holodilnikov-kazan.ru]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=https://penzu.com/public/f050a824]ДЗЕН ремонт[/url].
    [url=https://remont-spb.hatenablog.com/]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=https://www.tinkoff.ru/invest/social/profile/userator/263347f3-ee90-44a7-92d4-9a26a3ca285d/]Дзен ремонт холодильников[/url].
    [url=https://www.cossa.ru/profile/?ID=176474]dzen_remont[/url].
    [url=https://medium.com/@reg_48881/ремонт-телевизоров-на-дому-в-санкт-петербурге-f1d680ef8591]https://dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://dzenremont.onepage.website/]DZEN-remont.ru[/url].
    [url=https://remont-spb.hatenablog.com/]dzen-remont[/url].
    [url=https://pretich.ru/viewpage.php?page_id=123]Дзен ремонт[/url].
    [url=https://teplica-parnik.net/pochemu-stiralnaya-mashina-ne-zapuskaetsya-i-kak-eto-ispravit.html]www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://alice.ya.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]dzen-remont.ru[/url].
    [url=http://electronika.spb.ru/kachestvennyj-i-bystryj-remont-stiralnyh-mashin-21559/]dzen_remont[/url].
    [url=https://reg2165.wixsite.com/dzenremont/post/ремонт-стиральных-машин]Дзен ремонт стиральных[/url].
    [url=https://lilac-dolphin-dqqbdj.mystrikingly.com/blog/945c8d95745]Дзен-ремонт ру[/url].
    [url=https://telegra.ph/Remont-stiralnyh-mashin-professionalami-Ustranenie-neispravnostej-11-16]https://dzen-remont.ru/[/url].
    [url=https://ruspioner.ru/profile/view/42426]dzen-remont[/url].
    [url=https://www.qth.spb.ru/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=dzen077]www.dzen-remont.ru[/url].
    [url=https://remont-spb.hatenablog.com/entry/2023/05/17/232354]Дзен-ремонт ру[/url].
    [url=https://ruspioner.ru/profile/view/42426]dzen-remont[/url].
    [url=https://servisdv.ru/index.php/uslugi-n/15-remont-stiralnykh-mashin]https://www.dzen-remont.ru/[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *