В какви цветове да се облечем за предстоящо интервю за работа

1По никакъв начин не подценявайте селекцията и цвета на дрехите, когато става дума за интервю за работа. Първото впечатление до голяма степен се определя от добрия външен вид, подчертаното внимание към детайла и демонстрирането на стил и вкус.

Има хора, които подсъзнателно ще преценят дали сте годни за работата, която предлагат още в момента, в който ви зърнат и дори и да се справите блестящо на самото интервю, тоалетът ви и дори цвета му, могат да ви костват желаната работа. Затова, за да преминете визуалните критерии успешно, има някои установени правила, които да ви донесат успех.

Определени цветове са утвърдени с определен заряд, който носят и могат да променят виждането на човека срещу вас за секунди, ето ги и тях:

Тъмно синьо

Добре подбраният тъмносин цвят държи челното място в класациите за най-подходящи нюанси при интервю за работа. Този нюанс създава впечатление, че може да ви се гласува доверие, вдъхва увереност във вас и според изследвания, дава усещане на интервюиращия, че следите всяка една негова дума и приемате какво ви се казва. Носещите тъмно синьо са отборни играчи и са много креативни.

Кафяво

Стойте далеч от кафявата гама при интервюта за работа, тъй като е по-скоро да ви възприемат като твърде обикновени и дори старомодни. Независимо, че кафявото е част от топлите цветове, възможно е да създадете усещане за интроверт. От друга страна, обаче, комбинациите между кафяво и други цветове означават, че добавяте топлина и сигурност, което със сигурност ще се възприеме положително от човека срещу вас.

Черно

Класическият цвят е задължителен, когато кандидатствате за висока позиция. Избягвайте го, ако ви предстои интервю за асистент, тъй като може да се възприеме, че сте твърде сигурен в себе си и с прекалено високи амбиции и изисквания.

Червено

Агресивният цвят е подходящ, ако сте в сферата на правото, тъй като едно от водещите качества на адвокатите са да бъдат силни и смели. Червените нюанси създават впечатлението, че имате кураж, ентусиазъм и много енергия. Не прибягвайте до нюанси от тази гама, ако кандидатствате за позиция, в която се изисква повече креативност и донякъде лек характер и спокойствие.

Сиво

Сивият цвят е един от най-добрите нюанси, на които да се спрете при интервю за работа. Той подчертава визията ви на логични, аналитични и адекватни професионалисти. С него изглеждате надеждни, уверени и с изразена индивидуалност. Винаги можете да добавите аксесоар в сиво като шал или дори красиво сако.

Бяло

Белият цвят е чудесен начин да покажете, че сте организирани и предпочитате нещата да са изчистени, ясни и точни. Монохромните комбинации между черно и бяло сигнализират за уравновесеност.

Лилаво и жълто

Лилавият цвят, заедно с жълтия, запазете за по-креативни интервюта, тъй като демонстрират характер и артистичност. Уникалното качество да се комбинират тези иначе немного лесни за съчетание цветове са добър начин да докажете себе си като човек, изпълнен с оптимизъм.

Оранжево

Стойте далеч от оранжевите нюанси, тъй като изглеждат непрофесионални и комични, а вие едва ли ще искате да изглеждате като шут на интервюто си за работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *