Грешките, които начинаещите предприемачи допускат още в началото

1Всяко начало е трудно и крие много рискове, особено когато става въпрос за започване на собствен бизнес. Поради тази причина много от начинаещите предприемачи правят редица грешки още на старта, които след това се отразяват негативно, понякога дори и фатално на бизнеса им. Обикновено в новите фирми и служителите не разполагат с особено богат опит, което допълнително увеличава риска от спънки.

Бизнес анализаторите обаче съветват това да не отказва хората с идеи и желание за собствен бизнес, дори напротив, те ги окуражават като дори споделят кои са най-честите грешки, които начинаещите предприемачи допускат още в началото, за да бъдат избегнати.

Бързате да напуснете настоящата си работа

На първо място не правете грешката да напускате своята сигурна работа веднага след като започнете бизнеса си. Вие трябва да сте сигурни, че ще имате успех с новото си начинание, преди да му се отдадете изцяло, затова първоначално работете за себе си по няколко часа след работа и в почивните дни, или ако това е невъзможно, помолете роднина или близък приятел да ви замества докато сте на работа или просто наемете човек на почасова работа.

Опитвате се да направите всичко сами

Нито един човек не е достатъчно добър във всяка една област. Също така новото начало е стресиращо, което допълнително усложнява ситуацията. Задължително трябва да работите поне с още един човек, който също да поема част от отговорностите. По този начин си осигурявате и двойна продуктивност и двойно повече идеи за бъдещо развитие. Много малко хора могат да направят успешен бизнес напълно сами.

Имате прекалено много партньори

Може би ви изглежда много добра идея да започнете бизнес със своите трима най-добри приятели. По този начин се подсигурявате като разделяте риска, но не забравяйте, че след това и печалбата се дели. Помислете добре преди да заработите с партньори, защото обикновено това не е добра идея. Например, дори да разделите ролите и задълженията си, винаги един ще трябва да бъде водеща фигура, което рано или късно ще породи неразбирателство в компанията.

Не ви харесва да получавате критики

Комуникацията е от решаващо значение за успеха на всеки бизнес. Трябва да можете да говорите, но и да слушате. Не пренебрегвайте критиките на останалите, защото в някои случаи те могат да бъдат наистина полезни. Обикновено човек разбира, че е постъпил неправилно или че е сгрешил, едва когато е станало късно.

Алчни сте

Умните предприемачи знаят точно кога трябва да фиксират цените си и вече да не ги променят, поне не често. Те предпочитат да заложат на сигурната, но по-малка печалба, отколкото да гонят несигурните „големи пари“. Въпреки това не бива да се задоволявате с прекалено малко, ако имате късмета фирмата ви да започне да печели много добре още с първите месеци. Винаги работете в посока още по-голямо развитие.

Изричате малки лъжи в името на бизнеса

За да привличат инвеститори или клиенти, повечето начинаещи предприемачи прибягват до използването на някоя и друга лъжа. Обикновено тя е свързана с печалбата на компанията или с уникалността на предлаганите продукти или услуги. По-добре не се опитвайте да лъжете изобщо, защото рано или късно всичко ще излезе наяве.

Нетърпеливи сте

Не очаквайте чудеса още в самото начало и се фокусирайте върху плавния растеж на фирмата. Различните бизнеси се развиват по различен начин. Настройте се, че ще започнете да печелите едва след определен брой месеци, а понякога и след повече време, ако инвестицията ви е по-голяма.

4 Comments to “Грешките, които начинаещите предприемачи допускат още в началото”

  1. [url=https://tepliciveka.ru]Прямостенная теплица из поликарбоната размеры и цены.[/url]

  2. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]как защититься от скликивания в директе[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]скликивание яндекс директа[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]скликать рекламу конкурента[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]скликать рекламу конкурента[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]скликивание рекламы яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]яндекс директ скликивание[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]как скликивать конкурентов в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]скликивание в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]скликивание яндекс директа[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]скликивание рекламы конкурентов[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *