Да си отворим магазин за цветя

Цветята са нещо, което е подходящо за подарък, за добавка към подарък или се купуват често за лично удоволствие и начин да освежим дома си. В цветарските магазини е пълно с красиви цветя и ако сте се замислили и вие да отворите такъв магазин, прочетете следните редове.

Тук сме събрали няколко съвета от Алис, която отвори своя цветарски магазин в Източен Лондон през 2015 година. Алис винаги е харесвала работата си, но от време на време се замисля за собствен бизнес. Въпреки това тя продължава да работи като служител, докато на бял свят не се появява нейната дъщеричка. С това животът на Алис се променя изцяло.

По време на отпускът по майчинство тя забелязва, че в квартала, където живее няма цветарски магазин. Това й дава идеята да отвори такъв магазин и тя я прегръща с всички сили.

В повечето случаи цветята са скъпи, но Алис иска да предлага цветя на всякакви цени, за да обхване по-широк кръг от хора. За целта тя решава да прави различни видове букети – големи, по-малки, с различни цветя.

Освен това тя установява и услугата гъвкав абонамент. Специфицира големината на букета и прави доставки в определен ден до жилището на клиента. Доставките могат да са месечни, седмични или всеки петък – това се определя от всеки клиент.

За да бъдеш успешен в този бизнес, според Алис, трябва да предвидиш колко цветя да заредиш в магазина си според сезона и според празниците, които наближават. От съществено значение е и да имаш винаги допълнително букети и саксии за всякакви поводи.

Поддържането на интериора и екстериора на магазина също са изключително важни. Алис сменя цветовете периодично, като например през есента магазина й се превръща в есенен парк. Тя променя част от цветовете в магазина – сменя местата на саксиите с по свежи цветове със саксии в есенни тонове, цветята, които цъфтят в розово слага по-назад, а отпред нарежда тези, които цъфтят в оранжево.

Типичният ден в живот на един собственик на цветарски магазин изисква ставане рано сутринта и пътуване до борсата за цветя. Трябва да си оставите поне един час време, в който да можете да изберете подходящи цветя.

След това цветята се подреждат в магазина. През целия ден ще разговаряте с клиенти, ще им правите подходящи предложения  за букети и оформление, ще вземате поръчки и ще предлагате абонамент, ако сте решили да предлагате такъв.

Съветите на Алис

Ако искате да сте успешни в бизнеса с продажби на цветя, не се притеснявайте да питате и да извличате колкото можете повече информация. Това ще ви помогне да направите по-добро предложение на своите клиенти.

Имайте предвид, че с времето ще се усъвършенствате, не очаквайте да сте перфектни още в началото. Това не означава обаче, че не трябва да се стремите към по-добро обслужване. Учете се от всяка една ситуация и не позволявайте грешките ви да ви подтискат.

Бъдете честни с клиентите си. Прегръщайте всяка идея, която ви дават и им представяйте точно какво можете и не можете да направите като аранжиране и доставка.

Стартирането на бизнес е голямо предизвикателство и ви трябва подкрепата на вашето семейство. Радвайте се на всяка помощ, която ви предлагат.

17 Comments to “Да си отворим магазин за цветя”

  1. When you forget the password to lock the screen, if you do not enter the correct password, it will be difficult to unlock and gain access. If you find that your boyfriend/girlfriend is suspicious, you may have thought about hacking his Samsung phone to get more evidence. Here, we will provide you with the best solution on how to crack Samsung mobile phone password. https://www.xtmove.com/how-to-track-samsung-phone-and-hack-password-without-them-knowing/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *