Детайлите по тоалета ви, които смятате, че няма да бъдат забелязани когато сте на интервю за работа

Вероятно няма да ви интересува особено как сте облечени и как изглеждате, когато минава поредния работен ден в офиса, но ако все още не сте намерили желаната работа и ви предстои интервю, това е от особено значение, защото всеки малък детайл ще направи впечатление на интервюиращия, а вероятно желаете то да бъде добро, нали? Освен това, добре направеният тоалет ще ви помогне да се почувствате по-уверени, а това също няма да остане незабелязано.

Ето и кои са най-често пренебрегваните от хората детайли по тоалета, защото мнозина смятат, че те остават незабелязани:

  • Дължината на панталоните

За да ви стоят добре панталоните, освен че трябва да са ви по мярка, трябва да подберете внимателно и обувките си. Вероятно се досещате, че няма как един панталон с определена дължина да ви стои по един и същ начин когато сте на обувки с ток и на такива с равна подметка. Когато сте си обули обувки с токове, подгъвът на панталоните трябва да пада на около 1 – 1,5 см от земята в задната си част. Ако сте с по-ниски обувки, подгъвът трябва да пада, така че да ги скрива, но да не докосва земята.

  • Дължината на ръкавите

Ръкавите на сакото ви също трябва да имат перфектна дължина. Ако се появите със сако с къси или по-дълги ръкави, вероятно ще ви помислят за старомодни или неподдържани. В най-добрия случай, маншета на ръкава трябва да достига малко под китката, когато отпуснете ръцете до тялото си.

  • Голямото деколте

Блузите и ризите, които разкриват голяма част от деколтето ви са неподходящи за официални случаи, особено когато сте на интервю за работа и държите да направите добро впечатление.

  • Обувките

Повечето хора смятат, че обувките не са толкова важни и никой не им обръща внимание, но всъщност те са едно от първите неща, които хората забелязват. Ако вашите обувки са захабени, по-добре си купете нови и ги лъснете добре, преди да излезете от вкъщи.

  • Коланът

Ако се явите на интервюто с костюм, както е при повечето кандидати, вероятно ризата ви ще е загащена в панталона, което от своя страна изважда колана ви на показ. Именно за това той трябва да е подбран много внимателно. Постарайте се да е официален и лъскав, а не този, с който си носите дънките.

  • Аксесоарите

Аксесоарите са добавка към тоалета ви и вашата цялостна визия. Освен ако не желаете да се изтъкнете и да покажете чувство за стил, заложете на семпли аксесоари. Дамите могат да си сложат стилни обеци, колие или пръстен. Господата могат да заложат на изискан часовник или пръстен.

  • Ноктите и маникюрът

Когато сте здрависвате или жестикулирате по време на интервюто, ноктите ви няма да останат незабелязани. Постарайте се те да са добре изрязани и оформени и да няма излишни кожички около тях. Дамите могат да заложат на красив, но не прекалено дълъг маникюр, лакиран с безцветен лак.

  • Косата

Едва ли искате когато се явите на интервюто да изглеждате така, сякаш сте станали преди 10 минути. Несресаната и мократа коса са показатели точно за това, дори и да не е така, интервюиращият няма как да го знае, само и единствено вие сте на ясно кога е звъннал будилникът ви. Влажната или стърчаща коса може да развали доброто впечатление за всеки кандидат.

  • Парфюмът

Повечето хора не обръщат достатъчно внимание на това как миришат. Някои пръскат по себе си каквото им попадне, без да се замислят, а други въобще не използват парфюм. Когато искате да направите добро впечатление, парфюмът е много важен. Изберете подходящ аромат, който да не е натрапчив и да гали обонянието на хората около вас. Внимавайте какво количество пръскате върху себе си, защото ако прекалите, може да се получи обратен на желания ефект.

Когато ви поканят да влезете в помещението, където ще се проведе интервюто, не забравяйте да направите последни корекции по тоалета си, пред да влезете. Проверете дъха си, дали нямате нещо полепнало по зъбите, дали не ви стърчи косата и дали не ви е свлечен панталона. Това са малки неща, които за вас може да са незначителни, но на другите правят голямо впечатление.

3 Comments to “Детайлите по тоалета ви, които смятате, че няма да бъдат забелязани когато сте на интервю за работа”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *