Добре платени допълнителни и почасови работи

Добре платени допълнителни и почасови работиРаботите на работа, която ви харесва, но заплащането не е особено задоволително? Имате свободно време, през което се чудите какво да правите? Защо не комбинирате полезното с приятното и не започнете да работите нещо допълнително? Има много добре платени работи, които могат да се вършат почасово и няма нужда да се обвързвате с каквито и да било договори – работите когато можете и искате.

В тази статия ще ви представим именно такива, като можете да си изберете някоя от тях или просто да потърсите нещо друго, което смятате, че е по-подходящо за вас.

Преводач на/за глухонеми

Ако по една или друга причина знаете езика на глухонемите или смятате, че можете да го научите бързо и добре, то тогава можете да станете преводач на свободна практика. Понеже езикът не се знае от много хора, често се прибягва до услугите на такъв преводач. Можете да работите на свободна практика за частни лица, да предоставяте услугите си за конкретни компании почасово или какво прецените и ви е удобно. Заплащането е много добро, именно защото не се срещат често такива преводачи.

Софтуерен разработчик

В днешно време с напредналите технологии, софтуерните разработчици са едни от най-търсените кадри от компаниите. Ако притежавате необходимите знания и умения, можете да си потърсите почасова работа или да започнете на свободна практика, като изпълнявате частни поръчки за разработка на конкретни приложения и програми. Тук нямате ограничения, според познанията ви можете да се занимавате с разработката на малки и семпли мобилни приложения до направата на големи функционални уебсайтове и програми. Можете да работите от вкъщи, от офиса, когато и както искате, а заплащането е от добро към високо, според това какво ще се договорите.

Асистент в онлайн комуникациите

Ако прекарвате време пред компютъра и искате да изкарате допълнителни пари, това може би е работа като за вас. Много компании, сайтове и онлайн магазини търсят асистенти, които да съдействат и отговарят на въпроси на хората, зададени чрез имейл или в директен чат. Освен това някои асистенти не кореспондират директно с клиентите, а просто обновяват информацията в сайтовете, грижат се за присъствието на компаниите в социалните мрежи, пишат съдържание за сайтовете, изготвят доклади и т.н. Лесна, но добре платена работа, която можете да вършите по всяко време.

Чуждоезичен правен асистент

Ако имате добри познания по право – учили сте го или пък практикувате в сферата и освен това знаете чужди езици, можете да започнете почасова или частна работа за правни компании, адвокати, нотариуси и др. лица в правния сектор, като им помагате в преводите с клиенти, документация и т.н.

Фотограф

Да, това беше очаквано, но всъщност фотографите на свободна практика не са никак лошо платени. Единствената уловка тук е да си намерите няколко конкретни компании за клиент или просто да си изградите голяма мрежа от частни клиенти. Идеята е да имате достатъчно работа и ангажименти, за да си докарвате добри доходи. Като фотограф, вие самите определяте по колко време на ден или седмица ще снимате, но понякога ще трябва да се съобразявате и с желанията на клиентите си, ако искате да не ги загубите. Дори и да не сте завършили курс за фотограф, ако снимането ви е хоби и ви се отдава, с малко усилия може да започнете да печелите добре от него. Работата със специализиран софтуер като Фотошоп е голямо предимство, затова не забравяйте да го споменете пред потенциалните си клиенти.

Счетоводител

Ако сте завършили счетоводство, финанси или просто работите в сферата, можете да станете счетоводител на частна практика. Има множество малки фирми, които търсят счетоводители за почасова работа или просто за извършване на еднократни частни услуги. Ако сте добри в сметките, наясно сте с данъчните ставки и работата с документи и счетоводен софтуер не ви е проблем, можете да печелите повече от добре извършвайки счетоводна дейност.

Писател/редактор

Ако сте добре образовани, дори и да не сте завършили филология, можете да започнете да пишете или редактирате на свободна практика или почасово за даден издател или компания. В днешно време има голямо търсене на хора, независимо дали става дума за писане на статии за малки сайтове и блогове или за цели книги. Същото важи и за редакторите, все пак някой трябва да провери по всеки един начин написаното. Добре платени работи, които можете да вършите буквално по всяко време и навсякъде, стига да имате компютър пред себе си.

One Comment to “Добре платени допълнителни и почасови работи”

  1. Быстромонтируемые строения – это актуальные сооружения, которые различаются великолепной скоростью строительства и мобильностью. Они представляют собой строения, заключающиеся из эскизно изготовленных компонентов или компонентов, которые способны быть быстро смонтированы в территории развития.
    [url=https://bystrovozvodimye-zdanija.ru/]Стоимость быстровозводимых зданий из сэндвич панелей[/url] располагают гибкостью а также адаптируемостью, что дозволяет просто преобразовывать а также переделывать их в соответствии с нуждами клиента. Это экономически эффективное и экологически устойчивое решение, которое в крайние лета заполучило маштабное распространение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *