Знаците, че настоящата ви работа пречи на вашето развитие

1

За да се радва човек на достатъчно пари, той трябва или да заема хубав пост в стабилна компания или да работи усилено за себе си и да не се отказва от целите и мечтите си.

Последните години обаче не са най-добрите за развитието на самостоятелен бизнес и затова повечето хора оставят своите мечта на заден плат и започват работа в компании и фирми на незадоволителни позиции. Позиции, които нито им донасят достатъчно пари, нито подпомагат техния потенциал и съответно развитие.

Ако се чудите дали и с вас не е станало така, в тази статия ще можете да прочетете знаците, които показват че трябва да смените настоящата си работа по простата причина, че тя няма да ви доведе до никъде и няма да ви помогне да натрупате състоянието, което искате:

1.       Искате работа с нормално работно време

Докато вашите близки и приятели работят от 09:00 до 17:00 часа, на вас ви се налага да поемате странни смени до късно вечер, да застъпвате в почивни дни или пък да ставате в часове, когато някои хора все още се забавляват в клубовете. Подобен тип работа не бива да ви обвързва за дълго време, тъй като пречи да социалните ви контакти и живота ви като цяло. Все пак, колкото и да са важни парите, те никога не трябва да бъдат на първо място.

2.       Мечтаете за работа от разстояние

С развитието на технологиите много професии могат да бъдат дистанционни. Казано по друг начин вие може да прекарате лятото на морето и да работите от личния си лаптоп докато се припичате на плажа. Ако сегашната ви работа позволява да я вършите от дома или от всяка друга точка на света, но въпреки това трябва да посещавате офиса всеки ден, значи е време да се огледате за нещо по-приемливо.

3.       Искате сам да си бъдете шеф

Никога не е лесно човек да стартира свой бизнес. Подобно начинание крие много рискове и вероятността за провал е много голяма, особено в сегашните трудни времена. Ако имате идеи за собствен бизнес, но нямате ресурсите и/или не ви се рискува, тогава потърсете работа, на която да имате повече свобода. Това би бил добър преход.

4.       Шефът и колегите ви не споделят вашето виждане

Как очаквате да развиете своя потенциал, след като нямате поле за изява? Не се надявайте на каквото и да е професионално развитие, ако вашите възгледи и тези на останалите хора от фирмата се разминават. Време е да потърсите истински работни съмишленици.

5.       Готови сте да рискувате работата заради принципите си

Когато достигнете подобно ниво на апатия към работата си, определено няма какво да търсите на това място повече. За вас е много по-важен личния ви комфорт и заради него не бихте направили дори още един минимален компромис. Започнете да си търсите нова работа възможно най-бързо, за да запазите желанието си за кариера, преди то да е изчезнало окончателно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *