Използване на формуляри за кандидатстване за работа

applicationsНякои работодатели предпочитат да попълните формуляр за кандидатстване, отколкото да изпратите автобиография, особено когато става въпрос за работни места в публичния сектор. Основните изисквания са да следвате указанията за кандидатстване, да представите информацията спретнато и да изтъкнете най-важните си умения. Тази статия ще ви помогне да разберете как да попълните своя формуляр за кандидатстване така, че да се откроява от всички останали.

Формуляри за кандидатстване за работа

Много работодатели предпочитат формулярите за кандидатстване пред CV-тата. Формулярите са по-лесни за сравнение, тъй като, за разлика от CV-та, те следват идентичен формат.

Както и при CV-тата, ако попълвате формуляр за кандидатстване, вие все още ще трябва да представите своите умения и опит по най-добрия начин. Ето защо попълването на формуляр за кандидатстване често отнема точно толкова време и усилия, колкото и написването на автобиография и мотивационно писмо. Въпреки това, колкото повече формуляри попълните, толкова по-бързо ще го правите в бъдеще.

На някои работни места е възможно кандидатстването да става и онлайн, което може да се окаже новост за вас. Прочетете и следвайте инструкциите на формуляра много внимателно.

Ако работата, за която кандидатствате е рекламирана в някой от центровете на Jobcenter Plus или работодателят изиска от вас да ползвате техен формуляр за кандидатстване, посетете следния линк Job application form: Jobcentre Plus.

Онлайн формуляри за кандидатстване

Ако трябва да попълните формуляр онлайн, най-напред подгответе кандидатурата си офлайн – във файл за текстообработка като Word – и я запишете на вашия компютър. По този начин вие ще бъдете в състояние да проверите правописа, преди да копирате информацията в онлайн системата. Това също означава, че ще имате резервно копие, ако възникне някакъв проблем с формуляра.

Все повече и повече сайтове предлагат възможност за съхраняване на кандидатурите ви онлайн, така че да можете да ги преглеждате когато е необходимо. Ако направите това в рамките на повече от една интернет сесия, най-добре би било да си водите регистър на всички потребителски имена и пароли, които ползвате.

Онлайн формите могат да бъдат по-дълги и по-сложни, отколкото хартиените формуляри – следвайте инструкциите внимателно и проверете колко екрана трябва да попълните, преди да можете да подадете молбата си. Някои работодатели изискват и попълване на т.нар. ‘personal statement‘ или “лично изявление” – свободен текст, с който наистина бихте могли да впечатлите бъдещия си работодател.

Ако е необходимо, копирайте всички въпроси в офлайн документ – по този начин ще избегнете опасността от подаване на непълно заявление.

Хартиени формуляри за кандидатстване

Ако трябва да попълните формуляр на ръка, напишете го колкото се може по-спретнато и в същото време – изчерпателно. Използвайте главни букви, ако формуляра го изисква.

Добър начин да избегнете евентуални грешки и пропуски в окончателния формуляр е да направите копие на оригиналния и да попълните първо него. Пазете добре оригиналния формуляр – внимавайте да не разлеете нещо върху него или да не го намачката, оставяйки го в чантата си!

Проверете два пъти

Независимо дали формуляра е онлайн или на хартия е необходимо да:

– го прочетете няколко пъти, за да проверите за правописни и граматически грешки – това са едни от най-често срещаните причини за отхвърляне на заявления

– помолите още някой да го провери

– проверите дали сте попълнили всички полета, които са от значение за вас. Ако оставите празно поле, работодателят би могъл да сметне формуляра ви за непълен. Ако сметнете, че някое от полетата не е от значение, напишете “N/A” (не се прилага) на мястото, предвидено за попълване

– направите фотокопие на готовия формуляр или да го разпечатате, така че да имате запис на това, което сте написали. Вие ще трябва да бъдете в състояние да се върнете към него на етапа за интервю

– обърнете внимание на крайната дата и да изпратите формуляра за кандидатстване, за да пристигне своевременно.

Още по темата: Често задавани въпроси относно формулярите за кандидатстване

 

9 Comments to “Използване на формуляри за кандидатстване за работа”

 1. Isso pode ser irritante quando seus relacionamentos são interrompidos e o telefone dela não pode ser rastreado. Agora você pode realizar essa atividade facilmente com a ajuda de um aplicativo espião. Esses aplicativos de monitoramento são muito eficazes e confiáveis ​​e podem determinar se sua esposa está te traindo.

 2. Monitore o celular de qualquer lugar e veja o que está acontecendo no telefone de destino. Você será capaz de monitorar e armazenar registros de chamadas, mensagens, atividades sociais, imagens, vídeos, whatsapp e muito mais. Monitoramento em tempo real de telefones, nenhum conhecimento técnico é necessário, nenhuma raiz é necessária.

 3. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]защита от скликивания[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]скликивание в директе[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]скликивание рекламы конкурентов[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]скликивание яндекс[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]скликивание яндекс[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]как защититься от скликивания в директе[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]скликивание в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]скликивание яндекс[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]яндекс директ скликивание[/url].

 4. [url=https://www.jobinmoscow.ru/text.php?link=2448]Левша Цены на ремонт холодильников на дому[/url].
  [url=http://trisovi.ru/remont-holodilnikov-indezit/]levsha Отремонтировать холодильник на дому[/url].
  [url=http://www.portcom.ru/articles/remont-bytovoi-tehniki]levsha-remont.ru Ремонт панели холодильника[/url].
  [url=https://www.sergiev-posad.ru/useful/?id=14355]Цены на ремонт холодильников на дому Левша[/url].
  [url=https://vyborremont.ru/store/levsha-remont179/]Ремонт холодильника на дому Левша Ремонт[/url].
  [url=https://bashny.net/admin/2018/03/11/remont-holodilnikov-na-domu-obzor-preimuschestv-udobnogo-servisa.html]Услуги мастера по ремонту холодильников levsha-remont[/url].
  [url=https://www.fcw.su/poleznaja-43/prodlevaem-srok-sluzhby-stiralnoi-mashiny.html]Отремонтировать холодильник на дому[/url].
  [url=https://www.abcsport.ru/shop-kids/office/4020.php]Ремонт холодильников аристон[/url].
  [url=https://www.jobinmoscow.ru/text.php?link=2448]Срочный ремонт холодильников[/url].
  [url=https://oblacco.com/kak-zapravit-xolodilnik/]Ремонт холодильной техники[/url].

 5. [url=https://servis-remont.amebaownd.com/]dzen remont[/url].
  [url=https://www.qth.spb.ru/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=dzen077]dzen-remont[/url].
  [url=https://remont-spb.hatenablog.com/entry/2023/05/17/232354]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://dzen1.localinfo.jp/posts/43799627]Дзен ремонт стиральных[/url].
  [url=https://dzenremont-spb.webflow.io/]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://www.arbaletspb.ru/forum/show33/]Дзен ремонт стиральных[/url].
  [url=https://dzen-remont.jimdosite.com/]dzen-remont[/url].
  [url=https://www.tinkoff.ru/invest/social/profile/userator/263347f3-ee90-44a7-92d4-9a26a3ca285d/]https://www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://www.cossa.ru/profile/?ID=176474]Дзен ремонт стиральных[/url].
  [url=https://writeablog.net/dzen/img]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://piterskie-zametki.ru/102701]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://servisdv.ru/index.php/uslugi-n/15-remont-stiralnykh-mashin]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://arbaletspb.ru/forum/show44/]Дзен ремонт стиральных[/url].
  [url=https://zenwriting.net/dzen/img-5dps]dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://www.imdb.com/user/ur126319876/]dzen_remont[/url].
  [url=https://dzen1.localinfo.jp/posts/43799627]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://www.zsmspb.ru/articles/349-slomannyi-pribor-remont-ili-pokupka-novogo.html]www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=http://www.dombytazheldor.ru/remont-stiralnykh-mashin]https://dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://teplica-parnik.net/pochemu-stiralnaya-mashina-ne-zapuskaetsya-i-kak-eto-ispravit.html]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://penzu.com/public/f050a824]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://dzen1.localinfo.jp/posts/43799627]Дзен ремонт стиральных[/url].
  [url=https://piterskie-zametki.ru/102701]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://servisdv.ru/index.php/uslugi-n/15-remont-stiralnykh-mashin]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://dzen.hashnode.dev/remont-varochnyh-panelej-v-sankt-peterburge]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://teletype.in/@dzenremont/123]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://lilac-dolphin-dqqbdj.mystrikingly.com/blog/945c8d95745]dzen remont[/url].
  [url=https://similars.net/alternatives-to/dzen-remont.ru]DZEN-remont.ru[/url].
  [url=https://www.qth.spb.ru/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=dzen077]dzen-remont[/url].
  [url=http://www.remont-fridge-tv.ru/station/severo-vostochnyj/otradnoe/]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://dzen-remont.jimdosite.com/]dzen-remont[/url].
  [url=https://medium.com/@reg_48881/ремонт-телевизоров-РЅР°-РґРѕРјСѓ-РІ-санкт-петербурге-f1d680ef8591]Дзен ремонт стиральных[/url].
  [url=http://service-galaktika.ru/main/remont_stiralnih_mashin.html]dzen remont[/url].

 6. [url=https://www.myminifactory.com/users/andy31]vc.ru[/url].
  [url=http://www.askmap.net/location/6874106/andy/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://codepen.io/Andy-the-scripter]vc.ru[/url].
  [url=https://sketchfab.com/a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://sketchfab.com/a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://bikeindex.org/users/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.diggerslist.com/660c101557530/about]vc.ru[/url].
  [url=https://www.adsoftheworld.com/users/ad418f75-90a8-411d-b1c4-b924cc24af1c]vc.ru[/url].
  [url=https://bikeindex.org/users/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://defol.io/andy-1]vc.ru[/url].
  [url=https://developers.oxwall.com/user/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://crowdin.com/project/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://veoh.com/users/andyandy34]vc.ru[/url].
  [url=https://www.bitsdujour.com/profiles/JzLyhR]vc.ru[/url].
  [url=https://www.openstreetmap.org/user/andy435]vc.ru[/url].
  [url=https://fliphtml5.com/homepage/wyibz/andy/]vc.ru[/url].
  [url=https://idea.informer.com/users/andyandy/?what=personal]vc.ru[/url].
  [url=https://www.babelcube.com/user/andy-andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.proarti.fr/account/andy-1]vc.ru[/url].
  [url=https://www.renderosity.com/users/id:1476110]vc.ru[/url].
  [url=https://myanimelist.net/profile/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://www.babelio.com/monprofil.php?id_user=1841927]vc.ru[/url].
  [url=http://www.askmap.net/location/6874106/andy/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://qooh.me/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://guides.co/a/andy-andy]vc.ru[/url].
  [url=https://tupalo.com/en/users/6481968]vc.ru[/url].
  [url=https://www.sandiegoreader.com/users/andyandy/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.adsoftheworld.com/users/ad418f75-90a8-411d-b1c4-b924cc24af1c]vc.ru[/url].
  [url=https://qiita.com/a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://ko-fi.com/andy937686]vc.ru[/url].
  [url=https://hypothes.is/users/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://www.openstreetmap.org/user/andy435]vc.ru[/url].

 7. [url=https://fabrika-teplic.ru]Купить теплицу домиком[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/]Прямостенные теплицы от производителя купить[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#1]Усиленная теплица из поликарбоната[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#2]Теплица из поликарбоната купить доставкой цена[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#3]Купить новую теплицу[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#4]Теплица от производителя распродажа[/url].

 8. [url=https://mostep.ru]Теплица сайт производителя[/url].
  [url=https://mostep.ru/]Теплица прямостенные цена[/url].
  [url=https://mostep.ru/#1]Теплицы из поликарбоната ширина 2 метра[/url].
  [url=https://mostep.ru/#2]Теплица от производителя цена[/url].
  [url=https://mostep.ru/#3]Теплица со скидкой от производителя[/url].
  [url=https://mostep.ru/#4]Теплицы производство[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *