Какво е “Government Gateway”?

“Government Gateway” ви дава възможност да използвате много онлайн услуги на правителството по един сигурен и безопасен начин.

Имате три възможности да се регистрирате – като физическо лице, като организация или като агент.

Как се създава акаунт?

Някои услуги изискват повече информация, но обикновено ви трябват:

  • име
  • дата на раждане
  • национален осигурителен номер
  • и-мейл адрес

Обикновено в процеса на регистрация ще ви помолят да създадете парола и ще получите потребителско име. Те ще ви трябват, за да се регистрирате и влезете в системата на услугата, която искате да използвате.

Активиране на услуги

В процеса на регистрация трябва да изберете поне една услуга, която ще искате да ползвате чрез системата “Government Gateway”. След това департамента, който предлага дадената услуга, ще потвърди вашата идентичност и ще ви изпрати код за активиране по и-мейл или по пощата.

Обикновено активационният код пристига в рамките на 7 дни, ако е изпратен по пощата или малко повече, ако живеете извън Великобритания. Можете да използвате услугата след като въведете вашият код, като използвате инструкциите, които пристигат заедно с него.

Активационните кодове обикновено са със срок 28 дни след датата, посочена на писмото. Независимо от това, ако нямате възможност да го използвате навреме, можете да си поискате друг.

Можете ли да добавяте допълнителни услуги?

След като създадете вашият акаунт, можете да добавяте още услуги, след като влезете в системата. За някои от тях ще ви бъде изпратен допълнителен активационен код. Допълнителният код се изпраща на същият адрес, на който е изпратен и основният код за активиране на акаунта.

В случай, че забравите потребителското си име или паролата си, можете да се свържете с бюрото за помощ при такива ситуации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *