Как да пестим, ако имаме ниски доходи

Първата стъпка с която да вземете контрол над парите си, е да изчислите жилищните си нужди. Трябва да включите всички всички приходи и разходи и кога точно правите разходите. Правенето на бюджет ви дава ясна картина за това къде отиват парите ви и дали имате някакъв шанс да спестите нещо. Това също така ви дава представа дали харчите парите си смислено.

Потърсете начин за намаляване на разходите си

Може да е трудно да промените това, колко пари ви идват като доходи, но можете да контролирате разходите си. Според проучване на „Santander“, Spending-Savingдомакинствата във Великобритания изразходват годишно около 3 330 паунда, за да покрият разходи като газ, ток, вода, общинска такса, телефон и интернет. Начин да спестите пари от това  е като проучите колко ще ви струват тези услуги при различните доставчици и след това се обърнете към правилният доставчик, който ще ви предоставя услугите най-изгодно.

При пазаруване гледайте къде има стоки на промоция в момента, за да спестите и от това. Колкото и малко да ви се струва, ако това стане ваша практика, можете да спестите доста пари годишно.

Управлявайте почивките си пак според промоциите. В момента пазара е „пренаселен“ с компании, предлагащи най-различни оферти за екскурзии, така че намерете най-изгодната оферта и си прекарайте чудесно.

Подайте документи за всички помощи, на които имате право

По-лесно е да си мислите, че в момента взимате всички помощи, на които имате право. Но по-изгодно е да проверите дали нямате право на още нещо. Някои помощи са във вид на еднократно плащане, а други се изплащат седмично, на две седмици или на 4 седмици.

Помощ от правителството

В някои случаи може да имате право да вземете безлихвен заем от държавата, който да ви помогне „да свържете двата края“ в труден период. Помощта от държавата може да бъде и във вид на предоставяне на стоки, като право на такива заеми имат само хората, които взимат помощи или са с ниски или никакви спестявания.

Заеми с ниски лихви

Ако сте с ниски доходи и вземате помощи, може да имате право да вземете и безлихвени заеми от Социалния Фонд. Това може да ви помогне с неща като:

–          закупуване на мебели и техника за дома

–          закупуване на дрехи и обувки

–          нормални разходи по преместването в ново жилище

–          разходи за пътуване

–          пари, необходими за търсене или започване на работа

–          пари за подобряване на условията на живеене в жилището ви, по поддръжката му или защитата му.

Други видове заеми

Saving, SpendingБъдете внимателни в другите видове заеми. Заеми от рода на „заеми до заплата“ може да се ви изглеждат добра алтернатива, но обикновено лихвите им са високи. Препоръчваме ви винаги да търсите преди това други начини да вържете бюджета си.

Един добър вариант е да попитате членовете на семейството ви дали са в състояние да ви помогнат.

Друг вариант е да се присъедините към кредитен съюз. Кредитните съюзи предлагат банкови услуги за хора, които срещат затруднения да вземат заем по друг начин.

16 Comments to “Как да пестим, ако имаме ниски доходи”

  1. Obtener acceso a información secreta puede darle una ventaja comercial sobre sus competidores y, gracias a los avances tecnológicos, espiar ahora es más fácil que nunca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *