Как да постигате целите си и зададените ви срокове

Умението за разпределяне на времето играе важна роля при постигането на крайните цели и срокове. Ако не можете да планирате времето си добре, това води до отчайващи действия в последния момент, което сваля и качеството на вашата работа.

Ето няколко идеи за подреждане  на задачите във времето, което ще ви даде възможност да се справите с всичко навреме и качествено.

„Раздробете“ задачата на съставни части

Дадено задание винаги е съставено от множество по-малки и ако осъзнаете това, можете лесно да се справите с всичко. Така че, когато получите задача за изпълнение, погледнете крайният срок и се опитайте да разделите отделните действия, които трябва да извършите, като ги разпределите във времето до тогава. Важно е да започнете работа веднага.

Не  просто маркирайте крайният срок – разпределете времето така, че отделните компоненти също да имат крайни срокове. Работете стегнато и спазвайте плана. По този начин ще ви е лесно да постигате крайните срокове на всеки детайл, а така ще завършите работата в срок, без да се налага дабързате и измисляте стратегии за изпълнение в последния момент.

Награждавайте се

Начинът да вървите напред, е да правите малки почивки между завършването на единия и започването на работа по следващият детайл. Определете си малка награда за свършената работа. Това ще ви презареди и ще ви помогне да продължите напред с нови сили. Така че, когато следващият път завършите определената част от проекта преди крайният срок, който сте посттавили за изпълнението й, подарете си вечер с приятели или малко по-дълъг уикенд. Ако е необходимо, отбележете си наградата в календара, заедно с условието за свършената работа.

Планирайте

Добрите играчи на шах планират 5, до 10 хода напред. Направете го и вие. Ако планирате напред във времето, ще имате възможност да предвидите евентуални спънки, които могат да ви попречат да се впишете в крайния срок. Добре е винаги да си оставяте ден-два, които да са „буферни“ с влучай, че нещо се обърка.

Организирайте времето си с помощта на технологиите

Технологиите предлагат множество начини за организиране на времето, ако само добавите  добавите събитие в Google Calendar, то ще се показва на всяко ваше устройство. Това включва и крайните срокове, които сте си поставили.

Календарите, базирани на Cloud, също могат да бъдат споделяни между потребителите, което прави работата в екип още по-лесна.

Бъдете готови да посрещнете крайните срокове на кратките забележки

Почти винаги се появява някоя задача, която трябва да свършите междувременно, така че когато планирате, оставяйте си допълнително време и за това.

16 Comments to “Как да постигате целите си и зададените ви срокове”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *