Как да постигате целите си и зададените ви срокове

Умението за разпределяне на времето играе важна роля при постигането на крайните цели и срокове. Ако не можете да планирате времето си добре, това води до отчайващи действия в последния момент, което сваля и качеството на вашата работа.

Ето няколко идеи за подреждане  на задачите във времето, което ще ви даде възможност да се справите с всичко навреме и качествено.

„Раздробете“ задачата на съставни части

Дадено задание винаги е съставено от множество по-малки и ако осъзнаете това, можете лесно да се справите с всичко. Така че, когато получите задача за изпълнение, погледнете крайният срок и се опитайте да разделите отделните действия, които трябва да извършите, като ги разпределите във времето до тогава. Важно е да започнете работа веднага.

Не  просто маркирайте крайният срок – разпределете времето така, че отделните компоненти също да имат крайни срокове. Работете стегнато и спазвайте плана. По този начин ще ви е лесно да постигате крайните срокове на всеки детайл, а така ще завършите работата в срок, без да се налага дабързате и измисляте стратегии за изпълнение в последния момент.

Награждавайте се

Начинът да вървите напред, е да правите малки почивки между завършването на единия и започването на работа по следващият детайл. Определете си малка награда за свършената работа. Това ще ви презареди и ще ви помогне да продължите напред с нови сили. Така че, когато следващият път завършите определената част от проекта преди крайният срок, който сте посттавили за изпълнението й, подарете си вечер с приятели или малко по-дълъг уикенд. Ако е необходимо, отбележете си наградата в календара, заедно с условието за свършената работа.

Планирайте

Добрите играчи на шах планират 5, до 10 хода напред. Направете го и вие. Ако планирате напред във времето, ще имате възможност да предвидите евентуални спънки, които могат да ви попречат да се впишете в крайния срок. Добре е винаги да си оставяте ден-два, които да са „буферни“ с влучай, че нещо се обърка.

Организирайте времето си с помощта на технологиите

Технологиите предлагат множество начини за организиране на времето, ако само добавите  добавите събитие в Google Calendar, то ще се показва на всяко ваше устройство. Това включва и крайните срокове, които сте си поставили.

Календарите, базирани на Cloud, също могат да бъдат споделяни между потребителите, което прави работата в екип още по-лесна.

Бъдете готови да посрещнете крайните срокове на кратките забележки

Почти винаги се появява някоя задача, която трябва да свършите междувременно, така че когато планирате, оставяйте си допълнително време и за това.

17 Comments to “Как да постигате целите си и зададените ви срокове”

  1. What makes Sumatra Slim Belly Tonic even more unique is its inspiration from the beautiful Indonesian island of Sumatra. This supplement incorporates ingredients that are indigenous to this stunning island, including the exotic blue spirulina. How amazing is that? By harnessing the power of these rare and natural ingredients, Sumatra Slim Belly Tonic provides you with a weight loss solution that is both effective and enchanting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *