Как да се обличаме за работа

Как да се обличаме в службатаВсеки човек изразява себе си чрез дрехите, които носи. По стила ни на обличане останалите хора разбират повече за характера ни. През свободното си време можем да се обличаме така, както се чувстваме и искаме, но не и когато сме на работа. В службата все пак трябва да се спазва някакъв дрескод, независимо дали е наложен официално или не.

По отношение на служебното облекло има няколко основни правила, към които е хубаво да се придържате. Това в никакъв случай не означава, че трябва да заличите напълно личния си стил, но все пак се постарайте да изглеждате елегантни, спретнати и прилежни.

Не изпадайте в крайности

Старайте се да не се обличате прекалено крайно и отличително, защото най-малкото ще привличате повече нежелано внимание върху себе си. Когато сте навън вечер това е допустимо, но не и в службата. Не искате да изпратите погрешни послания към останалите, нали?

Избирайте по-изчистени като дизайн дрехи

Избягвайте да носите дрехи с всякакви странни надписи  и картинки, освен ако не искате те да говорят вместо вас. Вместо това избирайте дрехи с по-изчистен дизайн.

Внимавайте с дълбочината на деколтето и дължината на полата

Няма нищо лошо в това да носите блузи с по-изрязано деколте или поли на работното място, но все пак внимавайте с дълбочината на деколтето и дължината на полата. Освен, че рискувате да бъде упражнен сексуален тормоз върху вас, вие показвате и непрофесионализъм. Старайте се разкопчавате най-много едно копче на деколтето и да носите поли, с дължина около коленете.

Дънките са допустими

Ако ви е по-удобно да носите дънки, вместо официален панталон, това е допустимо, но само ако горните дрехи и обувките ви са с изчистен и семпъл дизайн и в една тоналност с тях. Избягвайте да носите развлечени дрехи, кецове и други кежуъл облекла с дънките, както може би сте свикнали извънработно време.

Не прекалявайте с аксесоарите

Винаги е хубаво да подплатите тоалета си с хубав парфюм, стилен колан, изискан часовник или бижу, но не прекалявайте. Един или два аксесоара са напълно достатъчни. Избягвайте носенето на прекалено много бижута – пръстени, гривни, ланчета и т.н.

Вечерните ви дрехи не са подходящи за службата

Разделете гардероба си на две части – в едната подредете служебното облекло, в другата вечерното. Никога не носете вечерните дрехи, с които например ходите на клуб в службата и обратното – едва ли бихте искали колегите да ви видят как купонясвате носейки дрехите, с които са свикнали да ви виждат на работа, най-малкото след това когато ви видят в служебна обстановка ще ви свързват с нощните клубове, а това е непрофесионално.

Заложете на елегантните и удобни обувки

Повечето хора прекарват по-голямата част от деня си в службата, затова освен елегантни, обувките ви трябва да са и удобни. Затова най-добре заложете на стилни, ниски обувки. Дамите, които харесват токовете и не им пречи да ги носят през целия работен ден могат да заложат и на тях, но не трябва да прекаляват с височината на тока. В никакъв случай не обмисляйте варианти като кецове, сандали, джапанки и всичко друго, което спада към кежуъл стила на тийнейджърите и отпускарите.

One Comment to “Как да се обличаме за работа”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *