Как да се представите отлично на интервю за работа

Неуспехът при интервю за работа може да сломи духа ви, независимо дали се явявате на първото или на поредното интервю. Не бързайте да се предавате, фактът, че сте стигнали до интервю сам по себе си показва, че са ви предпочели пред голям брой кандидати и сте успели да впечатлите с нещо работодателя. Явно е имало някакъв пропуск от ваша страна, който работодателят е забелязал по време на интервюто и затова не са ви одобрили. Постарайте се за напред да няма пропуски във вашето представяне и останете позитивно настроени и концентрирани през цялото интервю. Конкуренцията също е много жестока, така, че може проблемът да не е бил във вас, просто да е имало по-подходящ кандидат, но никога не се давайте и знайте, че щом сте стигнали до интервю, всички имат равни шансове. За да спечелите работното място и да се продадете успешно трябва да се постараете да се представите отлично на интервюто, ако смятате, че това не е по силите ви, прочетете статията до край и ще видите колко по-уверени в себе си ще бъдете след това.

Подготовката преди интервюто е съществена част за отличното ви представяне след това.

Когато ви поканят на интервю и ви кажат кога и къде ще се проведе, внимателно преценете маршрута, по който ще минете и с какво ще пътувате. Сметнете времето за път, така, че да имате аванс и да пристигнете по-рано. Никога не закъснявайте. Ако при поканата не сте потвърдили, че ще се явите на интервюто и в последствие решите, че го искате е препоръчително да се обадите за да потвърдите това. Ако не можете да се явите на определената дата и час се обадете предварително и отложете интервюто, като е добре и да обясните причините за това.

Особено важно е да сте проучили добре компанията. Това не е особено трудно в днешно време.  В мрежата има доста места, на които да намерите информация за дадена компания, а по-големите даже имат собствени сайтове, на които има всичката информация, която ви трябва. Ако не сте особено добри с търсенето в Интернет, може да отидете в местната библиотека и да потърсите информация там. Когато търсите информация, задължително потърсете главните неща за една компания – произход, с какво се занимава, развитие, скорошни новини около нея и т.н.

Когато дойде моментът да се явите на интервюто и ви поканят да влезете е важно да останете спокойни. Все пак не трябва да забравяте, че и работодателят също е човек, също е изнервен почти колкото вас, така, че запазете спокойствие, останете позитивни и се опитайте да го предразположите. Интервюто не е едностранно и освен, че работодателят опознава вас, вие също имате възможността да опознаете що за човек е той.

Не може да се каже какво точно ще ви попита по време на интервюто, така, че не може да говорите наизуст. Тук вече трябва вие самите да поемете инициативата и да докажете пред себе си и работодателя защо точно вие сте правилния човек. Някои от често задаваните въпроси, както и други съвети, може да намерите в тази статия.

One Comment to “Как да се представите отлично на интервю за работа”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *