Как да си заслужим повишение в службата

Как да си заслужим повишение в службатаПовишението – това е нещото, за което почти всеки служител мечтае, особено ако е отдал години от живота си на определена компания. За съжаление обаче има не малко случаи, в които отдадени служители не получават повишение дълго време поради една или друга причина. Обикновено според работодателят, те или не са работили достатъчно дълго в компанията или просто не се стараят достатъчно, за да го заслужат. Ако смятате, че ви е време да получите дългоочакваното повишение, опитайте съветите, които ще ви представим в тази статия и вероятността да го получите ще нарасне значително.

Превърнете се в експерт в работата си

Не спирайте да се усъвършенствате докато не се превърнете в експерт в работата си. Имайте предвид, че за да се превърнете в най-добрият сред всички останали ще бъде истинско предизвикателство, но ако сте упорити и не се отказвате, рано или късно ще го постигнете. Когато това стане, вие ще бъдете изключително ценен кадър, който може да върши работата на останалите си колеги, но те неговата – не.

Намерете си ментор

Намерете си човек, който е много добре запознат с професията ви. Най-подходящо би било това да бъде някой с богат опит именно с работа като вашата. Менторът ви трябва да превърне във ваш наставник, който ще ви съветва и насочва кой е правилният път, по който да тръгнете, как трябва да реагирате в дадени ситуации и т. н. Винаги ще имате по-голямо предимство, когато работите в дадена фирма от няколко години, но пък имате опит, сякаш сте с 20-годишен стаж в тази област.

Пазете и защитавайте реномето на компанията и работодателя си

Дори когато компанията или работодателят ви е допуснал пропуск или грешка, не използвайте момента, за да се оправдаете с това, а по-скоро се застъпете и се стремете да защитавате реномето им. Какъв по-добър начин да изпъкнете и да покажете, че сте отдадени на компанията и работодателя си от това да  показвате, че може да се разчита на вас.

Превърнете се в незаменим служител

Ако станете експерт в работата си и след това доизградите себе си като завършена професионална личност, ще се превърнете в наистина незаменим кадър. В подобна ситуация трябва да знаете, че може да получите почти всичко, за което мечтаете по отношение на работата си, стига да сте наистина полезни на компанията. Всеки умен работодател  би искал да задържи  най-ценните си служители и ако вие сте сред тях, на драго сърце би ви предложил повишение, ако знае, че това ще доведе и до повишаване на фирмения успех.

Вършете работата си повече от добре

Невинаги да си вършите работата добре означава автоматично да работите извън работното си време. Просто сте стремете да вършите служебните си задължения  перфектно и също така не се страхувайте да показвате своята креативност. Ще бъде прекрасно, ако давате идеи, с които да може да подпомогнете бизнеса и да увеличите продажбите. Разбира се, предлагането на идеи трябва да бъде деликатно, за да не се окаже в един момент, че работодателят ви започва да ви вижда по-скоро като евентуален конкурент в бизнеса, а не като човек, заслужаващ достойна длъжност за уменията и знанията си.

One Comment to “Как да си заслужим повишение в службата”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *