Как да си измислим и направим фирмено лого

1Създаването на фирмено лого е сред важните подробности около започването на собствен бизнес. То ще отличи бизнеса ви от останалите и ще му придаде по-професионален вид.

Не всеки начинаещ предприемач може да си позволи да наеме графичен дизайнер, който да измисли и изработи фирмено лого. В началото сред множеството други разходи, този се оказва прекалено маловажен и остава на заден план, но това по никакъв начин не значи, че не можете да имате собствено лого.

Съветите в тази статия ще ви помогнат да си измислите и направите сами фирмено лого, стига да имате нужните умения. Ако мислите, че няма да се справите с изработката му, по-добре да прибегнете до услугите на професионалист.

Придържайте се към опростения дизайн

Сложният дизайн ще направи логото трудно за изработка и освен това няма да e толкова лесно за запомняне. Придържайте се към семплия дизайн, но гледайте да не го опростите прекалено много, защото рискувате да го превърнете в една обикновена, скучна картинка.

Помислете как логото ви може да привлече вниманието на хората

Най-важно за едно лого е да привлича вниманието на хората. За тази цел може да наблегнете повече на графичния дизайн, отколкото на текста и/или картинката. Сложете малък и кратък текст и/или картинка, но не и нещо, което да усложни или претрупа дизайна.

Направете лесно за запомняне лого

Използвайте лесни форми и линии, така логото ви ще се помни по-лесно. Можете да направите експеримент с приятелите си – направете някакво лого, покажете им го и след няколко дни ги попитайте спомнят ли си го. Ако кажат да – чудесно, на прав път сте.

Логото ви трябва да има връзка с бизнеса ви

Освен да привлича вниманието, логото трябва да загатва и какъв е вашият бизнес. Създайте оригинално и запомнящо се лого, но гледайте  да не избягате от първоначалния замисъл и да направите нещо, което няма връзка с предлаганите от вас стоки или услуги.

Подберете внимателно цветовете

Цветовете също са от голямо значение. Ограничете се до два или най-много три цвята и избягвайте прекалено ярките нюанси.

Създайте уникално лого

Логото ви трябва да се  различава от конкурентните. Ще загубите ако копирате и преправите чуждо лого. Старайте се вашето да няма нищо общо с тези на другите фирми в бранша.

Показвайте логото си навсякъде

Защо да правите уникално и интересно лого, ако не го ползвате навсякъде. Поставете го по своите визитки, брошури, плакати, в офиса, качете го на сайта си и на всички други места, където се споменава фирмата ви.

One Comment to “Как да си измислим и направим фирмено лого”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *