Лъжите, с които се самозалъгвате, за да останете на настоящата си работа

1Бъдете откровени със себе си и си отговорете честно – харесвате ли работата си? Никой друг няма как да разбере какво си мислите, така че давайте смело. Ако отговорът ви е „да“, то поздравления – вие сте от щастливците, които ходят всеки ден с желание на работа.

Ако обаче сте отговорили с „не“, значи определено имате нужда от промяна в професионален план. В случай, че това ви се струва прекалено крайно, вероятно просто се самозалъгвате и си казвате какви ли не неща, за да се убедите, че не трябва да напускате работа.

В тази статия ще ви представим най-честите лъжи, които хората си казват, за да си внушат, че работата им всъщност не е толкова лоша и не трябва да я напускат. Прочетете ги и осъзнайте истината за себе си. Не забравяйте обаче, че винаги има шанс в един момент нещата да се развият в по-добра посока за вас.

„Не е чак толкова лошо“

Може би работата ви наистина не е чак толкова лоша, или може би само се самозаблуждавате. Кога за последен път получихте увеличение на заплатата или някакъв бонус? А шанс за израстване или просто похвала за добре свършената работа?

„Увеличението на заплатата ще дойде скоро“

Малко вероятно. Повечето компании не обещават увеличение на заплатата на определен период от време, така че е безсмислено постоянно да се надявате на такова – освен ако вашата фирма няма подобна практика. Освен това в някои случаи дори и да получите увеличение, то може да е толкова нищожно, че дори да не го усетите, въпреки че го има на хартия.

„Моята упорита работа в крайна сметка ще се отплати“

Още една лъжа, с която се самозалъгвате. Упоритата работа в продължение на много време може да се отплати по няколко начина, които вече споменахме – повишение, увеличение на заплатата, бонуси. В случай, че до този момент не сте получили нищо подобно, не мислете, че тепърва някой ще ви ги даде.

„В един момент в далечно бъдеще ще ме повишат, защото го заслужавам“

Това, че вие смятате така, не означава, че и вашият работодател е на същото мнение. Освен това много пъти човек не получава това, което заслужава. В някои компании израстването на даден човек може да се дължи на много други фактори, но не и на упоритата му работа и дългогодишен труд в името на фирменото благо. Нечестно, но факт.

„Едночасовото пътуване до работа не е чак толкова нетърпимо“

Замислете се – ако отделяте по два часа, за да стигнете до работното си място и после още толкова да се приберете вкъщи, това са общо 4 часа от общо 24 часа в денонощието. Прибавете още 8-10 часа за работа средно и се оказва, че работата ви отнема между 12 и 14 часа от целия ден. А сега сметнете от останалото време, колко часа ви остават за почивка, за сън? А за личния ви живот, любимите хора, семейството и приятелите? Развивайте повече своите качества, за да бъдете по-конкурентоспособни и да успеете да си намерите по-добра и близка до дома работа.

„Моят началник всъщност не се държи толкова неуважително към мен – всеки от нас може да бъде по-изнервен понякога“

Има ли причина да оправдавате отвратителното поведение на своя началник или работодател? Той се държи зле както с другите, така и с вас, и често си позволява много повече, отколкото трябва. Дали заслужава да го търпите и да му изкарвате парите?

Ако прочетените по-горе неща ви звучат познато, значи може би е настъпил момента, в който да си кажете „стига“ и да предприемете решителната стъпка. Не забравяйте, че независимо от това колко ви бива или не в дадена работа, винаги ще намерите работно място, на което да се чувствате по-добре и по-ценени.

5,344 Comments to “Лъжите, с които се самозалъгвате, за да останете на настоящата си работа”

 1. how to access dark web [url=https://alldarkwebmarkets.com/ ]drug markets onion [/url] darknet markets onion

 2. darknet markets onion address [url=https://darknet-marketspro.com/ ]dark web sites links [/url] darknet markets onion

 3. darknet markets onion [url=https://darkweb-storelist.com/ ]how to access dark web [/url] darknet market links

 4. Great post. I was checking continuously this weblog and I am inspired!

  Very useful info particularly the closing phase :
  ) I handle such info much. I used to be looking for this certain information for a very lengthy time.
  Thanks and good luck.

 5. drug markets onion [url=https://alldarkwebmarkets.com/ ]how to access dark web [/url] dark web search engines

 6. dark web drug marketplace [url=https://alldarknetmarkets.com/ ]drug markets dark web [/url] dark web sites links