Започване на бизнес във Великобритания: Търговия с плодове и зеленчуци

Selling fruits and vegetablesТърговията с плодове и зеленчуци може да бъде един много добър и доходоносен бизнес, стига човек да знае как да го започне и развие правилно. Ако предлагате на клиентите пресни и свежи продукти, след време ще имате достатъчно редовни и нови клиенти, независимо от конкурентните магазини и хипермаркети около вас. Не забравяйте, че винаги ще има хора, които ще предпочетат да си вземат качествени и свежи плодове и зеленчуци, дори и да е на малко по-висока цена.

И тук идва ред на най-важният съвет – преди да започнете каквото и да било, преценете дали ще можете постоянно да осигурявате на клиентите си първокачествени пресни продукти на конкурентни цени, защото в противен случай шансът бизнесът ви да не потръгне още в началото е голям.

Но ако имате поне малко познания в бизнес сферата, знаете какво точно искате и ще продавате и имате желание за работа и развитие, тогава шансовете ви за успех са много по-големи.

Преди всичко трябва да намерите подходящо място, където ще продавате стоката си. Независимо дали ще е на павилион или в магазин, мястото е от съществено значение. Започнете на оживено и главно място, но се убедете, че ще можете да си го позволите. За предпочитане е около вас да няма конкуренция, но ако това е невъзможно (например по пазарите) просто измислете начин да я преборите.

Следващата стъпка е да си направите бизнес план. Дори и да не ви трябва кредит за започването на бизнеса, пак е добре да имате план, за да знаете какво да очаквате в най-добрия и най-лошия случай и каква сума ще ви трябва. Ако искате да теглите заем, бизнес планът ви трябва да е направен добре, за да убеди кредиторите да инвестират в начинанието ви.

След като сте си намерили място и финанси, трябва да измислите маркетингова стратегия. Ако чакате клиентите сами да ви забележат и намерят, то ще ви очаква едно доста тежко начало. Маркетингът е много важен за добрия старт и последващото развитие на бизнеса ви. В началото може да започнете с основното – рекламни брошури, промоции, популяризиране в интернет и социални мрежи и т.н.

Следващата стъпка е да изберете внимателно с кои доставчици на плодове и зеленчуци ще работите. Тук е особено важно да изберете дистрибутори, които гарантират първокачествена и прясна стока, дори и да е на малко по-висока цена от останалите.

И за финал – подредете стоката в магазина (павилиона) така, че да се вижда добре и да привлича клиентите отдалече. Винаги освежавайте плодовете и зеленчуците с вода и се старайте между тях да няма развалени. Не забравяйте, че за да спечелите клиентите, не трябва да допускате никакви компромиси с качеството на предлаганите от вас продукти.

Допълнителни съвети

– Проучете добре конкуренцията в близост до избраното от вас място. Винаги е добре да знаете колко хора около вас също продават плодове и зеленчуци. Проверете какво точно продават и на какви цени. Открийте техните слабости и се възползвайте от тях, за да ги преборите.

– Потърсете съвети и помощ от друго лице, което също има или е имало бизнес с търговия на плод и зеленчук. Най-точната и вярна информация се получава от първа ръка.

– Проучете всички дистрибутори на плодове и зеленчуци, поинтересувайте се от това от къде взимат стоката си, как се отглежда и с какво качество е. Работете само с избрани такива, за да гарантирате на клиентите си най-доброто.

– Информирайте се за стандартите и разпоредбите за търговия с плодове и зеленчуци, защото в противен случай ви чакат глоби.

Маркетингови стандарти за търговия с плодове и зеленчуци

За да избегнете глобите и наказанията при ненадейна инспекция на търговския ви обект, трябва да спазвате стандартите и разпоредбите за търговия с плод и зеленчук. Освен за търговци на дребно, те важат и за дистрибутори, опаковчици, вносители и търговци на едро.

Общите изисквания, на които трябва да отговарят стоките са следните:

– Да са непокътнати и здрави (без изгнили места, без натъртвания и други щети по тях);

– Да са чисти и свежи;

– Да нямат вредители по тях и да нямат щети, причинени от вредители;

– Да нямат придобит мирис или вкус от друга стока;

– Да са достатъчно узрели, но не и презрели.

Плодовете и зеленчуците трябва да са сортирани по класове според качеството си – Екстра, I и II, съответно отлично, добро и средно качество.

На всички стоки трябва да има етикети, които да указват:

– Име и адрес на фирмата опаковчик или спедитора;

– Какъв е продукта, ако не се вижда;

– Качеството на продукта;

– Страна на произход;

– Размер.

Ако плодовете и зеленчуците са опаковани предварително на етикетите трябва да написано и колко тежат.

5 Comments to “Започване на бизнес във Великобритания: Търговия с плодове и зеленчуци”

  1. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]защита от скликивания в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]скликать рекламу конкурента[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]скликать бюджет в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]защита от скликивания в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]скликивание рекламы яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]как скликивать рекламу конкурентов в яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]защита от скликивания яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]скликивание яндекс директа[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]директ скликивание[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]скликивание рекламы конкурентов[/url].

  2. [url=http://trisovi.ru/remont-holodilnikov-indezit/]Левша Ремонт холодильников[/url].
    [url=https://stimul.kiev.ua/articles.htm?a=remont-holodilnikov-sharp]levsha Найти мастера по ремонту холодильника на дому[/url].
    [url=https://bashny.net/admin/2018/03/24/chto-nuzhno-znat-o-remonte-holodilnikov.html]levsha-remont.ru Ремонт холодильников ока[/url].
    [url=https://bashny.net/admin/2018/03/11/remont-holodilnikov-na-domu-obzor-preimuschestv-udobnogo-servisa.html]Ремонт холодильников на дому недорого Левша[/url].
    [url=http://servicelocator.ru/perestal-rabotat-morozilnik/]Холодильник ремонт цена Левша Ремонт[/url].
    [url=https://www.sergiev-posad.ru/useful/?id=14355]Вызов мастера по холодильникам levsha-remont[/url].
    [url=http://www.portcom.ru/articles/remont-bytovoi-tehniki]Ремонт домашних холодильников[/url].
    [url=https://moskva.2rus.org/levsha-master/]Ремонт холодильников индезит в[/url].
    [url=https://chudetstvo.ru/stati/zhilyo-i-byt/17626-holodilnik-remontirovat-nelzya-kupit.html]Холодильник ремонт цена[/url].
    [url=https://www.sergiev-posad.ru/useful/?id=14355]Починить холодильник на дому[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *