Най-добрите места за работа във Великобритания за 2016 година

expedia_3077041a-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8Британските служители са по-щастливи да работят за Oxfam и Schuh, отколкото за Google. Това показват осмите годишни награди на Glassdoor Избор на служителя (Employee’s Choice).

Класацията на Glassdoor за най-добрите 25 места за работа във Великобритания през 2016 година включва работодатели от различни индустрии като технология, банково дело, търговия на дребно и инженеринг.

Обувният търговец на дребно Schuh и водещата британска благотворителна организация Oxfam са съответно четвърти и пети в списъка, доста преди Google.

Google е известен със спечелването на най-големите награди в класациите за работно място, с предимствата, които предлага на своя персонал, включително безплатен Wi-Fi в специализирания транспорт, безплатни здравословни закуски и конкурентно заплащане. И все пак, в тазгодишната класация Google изостава, като „пада“ от първо на осмо място.

Въпреки това, Google вече втора поредна година е сред първите десет работодателя, които намират място в класацията.

Expedia, туристическа онлайн компания, оглавява класацията тази година, последвана от компанията за подбор на персонал Hays и дигиталната агенция AKQA.

Expedia получава висока оценка за стабилната приятелска работна среда и добре балансирания професионален живот, който предлага на своите служители, както и за подкрепящия управленчески екип.

За да определи най-добрите места за работа, Glassdoor взема под внимание коментарите за фирмите, направени от служители, които доброволно предоставят своето мнение чрез попълването на анонимна анкета, свързана с тяхната работа, работна среда и работодател през изминалата година.

Наградите на Glassdoor за избор на служителите са единствените награди за работно място, които определят най-предпочитаните работодатели, за които хората обичат да работят единствено на базата на гласовете на тези, които наистина познават дадената компания – служителите. За всеки, който се надява да си намери работа и компания, които да обича, е добре да знае, че фирмите в тази класация се открояват с изключително добра работна среда и фирмена култура.

Ето и самата класация, заедно с част от мненията на служители:

 1. Expedia – онлайн туристическа компания

Рейтинг: 4.4

“Много добра работна култура. Балансът в професионалния живот на хората, работещи в Expedia се разглежда като нещо много важно. Управленческият екип подкрепя своите служители. Освен това има възможност за допълнителни печалби! Компанията предлага и безплатна закуска веднъж месечно, пътувания, здравни грижи и т.н.” – Финансов мениджър на Expedia (Лондон)

 1. Hays – компанията за подбор на персонал

Рейтинг: 4.4

“Hays е невероятна компания за която да работите. Тя предлага приятелска среда, чудесни възможности за развитие и кариера. Програмите за обучение и развитие ме накараха да избера именно Hays! Ако не вярвате, елате и се убедете сами.” – Администратор Пътувания в Hays (Лондон)

 1. AKQA – дигитална агенция

Рейтинг: 4.4

“Страхотни проекти, забавни групови събития, безплатни плодове и закуски, много добър мениджмънт, приятна работна среда с фитнес зала, и страхотни клиенти.” – Уеб разработчик в AKQA (Лондон)

 1. GE – компания за технологии и финансови услуги

Рейтинг: 4.2

“Обучение, предизвикателни задачи, силно висше ръководство с критична структура за финансиране.” – Ръководител на сайт в GE (Челтънхам)

 1. Schuh – търговец на обувки на дребно

Рейтинг: 4.1

“Добро заплащане. Много гъвкави смени, идеални за студенти. Добри отстъпки за служителите. Добро управление. Чрез модерните технологии е много по-лесно да се помогне на клиентите.” – Служител в Schuh (Лондон)

 1. Oxfam – благотворителност

Рейтинг: 4.1

“Ако трябва да сравнявам Oxfam с други работодатели – това е наистина страхотно място за работа. С такъв огромен диапазон от бизнес и програмни дейности, аз съм изумен как те функционира толкова добре заедно. Хората тук са наистина ангажирани да правят всичко възможно за организацията.” – Мениджър в Oxfam (Оксфорд)

 1. ARM Holdings software – фирма за софтуерен дизайн

Рейтинг: 4.1

“Добър баланс между работа и личен живот. Технически предизвикателна и завладяваща работа. Иновативните идеи и проактивност са признати и възнаградени. Много приятелска атмосфера и много, много умни хора!” – служител в ARM Holdings (Кеймбридж)

 1. Google – технологична компания

Рейтинг: 4.1

“Това е страхотно място за работа. Има възможности за всеки, който желае да се развива и гради репутация. Самата работа е чудесна, срещаш много умни хора, а има и допълнителни бонуси –  японски ресторант доставя азиатска храна всеки ден, при това безплатно!“ – Старши софтуерен инженер в Google (Лондон)

 1. Uniliver – компания за потребителски стоки

Рейтинг: 4.0

“Много добро представяне през последните няколко години. Функционалната работа и развитие на екипа са с голям приоритет. Страхотен управленчески екип. Добър баланс между работа и личен живот и гъвкаво работно време.” – Мениджър в Unilever (Съри)

 1. London Underground

Рейтинг: 4.0

“Те защитават своите служители, справедливи и последователни са и дават много добри заплати” – Координатор в лондонското метро (Лондон)

 1. PageGroup – компания за подбор на персонал

Рейтинг: 3.9

“Брилянтно управляван бизнес с интригуващ и отворен за новости старши ръководен екип. Това е място, в което талантливите хора могат да виреят и където служителите могат да печелят добри пари и да получат признание в кариерата, което заслужават.” – Мениджър в PageGroup (Рединг)

 1. EasyJet – нискотарифна авиокомпания

Рейтинг: 3.9

“Най-страхотното нещо в това да работите за авиокомпанията е фактът, че няма два едни и същи дни, и всеки ден срещаш нови предизвикателства. Служителите винаги в състояние да помогнат. Управленческия екип е фантастичен и наистина проявява разбиране.” – Служител в easyJet (Станстед)

 1. Arup – компания за проектиране, инженеринг и бизнес консултации

Рейтинг: 3.9

“Фантастичен отбор, наистина принципни ръководители и много гъвкава работна среда.” – Инженер в Arup (Шефилд)

 1. AMEC Foster Wheeler – Консултантски услуги, инженеринг и управление на проекти

Рейтинг: 3.9

“Гъвкав мениджмънт и третиране на персонала като възрастни. Винаги добра атмосфера  и разнообразен персонал.” – Инженер в AMEC Foster Wheeler (Глазгоу, Шотландия)

 1. Royal Dutch Shell – петролна и газова компания

Рейтинг: 3.9

“Страхотна култура на работа, интелигентни и подкрепящи сътрудничеството колеги. Като цяло справедливо третиране на работниците и служителите. Супер прозрачни и открити дори и на най-чувствителните теми.” – Старши мениджър в Royal Dutch Shell (Лондон)

 1. John Lewis – търговия на дребно

Рейтинг: 3.9

“Всеки служител на фирмата се счита за партньор, всеки получава информация за това как се управлява бизнеса. Дори когато става дума за дребни детайли, мненията на всички партньори са жизнено важни.” – Стоков мениджър в John Lewis (Лондон)

 1. J.P. Morgan – инвестиционно банкиране

Рейтинг: 3.9

“Страхотно управление. Една от най-добрите банки, за които бихте могли да работите. Добра заплата и баланс между работа и личен живот. Силно препоръчвам.” – Изпълнителен директор в J.P. Morgan (Борнмът)

 1. Cisco Systems – технологична компания

Рейтинг: 3.9

“Cisco действително се грижи за обществото и работи в посока подобряването и възпитанието на обществото, което е едно от нещата, които най-много харесвам в Cisco.” – Анализатор в Cisco (Рединг)

 1. Goldman Sachs – Инвестиционно банкиране

Рейтинг: 3.9

“Има много налични ресурси за развитие на техническите и междуличностни умения на служителите. Тук се работи с много умни хора и има редица възможности за тези, които са приспособими.” – Вицепрезидент на Goldman Sachs (Лондон)

 1. Credit Suisse – компания за финансови услуги

Рейтинг: 3.9

“Credit Suisse има изключително добра фирмена култура за развитие на служителите, както и приятелска работна среда.“ – Бизнес анализатор в Credit Suisse (Лондон)

 1. PwC – фирма за данъчни и консултантски услуги

Рейтинг: 3.8

“Силен акцент върху развитието и особено самостоятелно насоченото развитие.” – Сътрудник в PwC (Лондон)

 1. Yell – фирма за интернет услуги

Рейтинг: 3.8

“Обучението е на висота и служителите получават възможност за задълбочено познаване на пазара.” – Маркетинг консултант в Yell (Белфаст, Северна Ирландия)

 1. Procter & Gamble – компания за потребителски стоки

Рейтинг: 3.8

“Изобилие от възможности за обучение и за динамично развиваща се кариера в компанията.“ – Служител в Proctor & Gamble (местоположение N / A)

 1. Kantar Worldpanel

Рейтинг: 3.8

 1. Waitrose – търговия на дребно

Рейтинг: 3.8

“Ние сме като едно голямо семейство и винаги има хора, с които да си поговорите и които са готови да ви помогнат. Мога съвсем честно да заявя, че хората тук са моето второ семейство! Не бих сменил работата си тук за нищо на света.” – Служител в отдел „Клиенти“ в Waitrose (Бристол)

2 Comments to “Най-добрите места за работа във Великобритания за 2016 година”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *